reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wieści od cieżarówek

magnusik ja na początku tu kupilam cycnik,nei są super jakosci ale ujdą Biustonosze do karmienia - Bielizna ciążowa i poporodowa, staniki,koszulki dla kobiet karmiących. ja mam 70gg i noszę z fiszbiną od dłuższego czasu,jak na pcozatku karmienia kupowalam typowe do karminia to byly za male i stany zapalne mi się robily,teraz noszę normalne cycniki dobrze dobrane np ze sklepu Bradea.pl - sklep internetowy z bielizną. Biustonosze Panache Superbra, Cleo, Masquerade, Atlantis, Freya, Gossard, HOTmilk, Pour Moi? i jest ok

reklama
dzięki ola :) ja nie chciałam inwestowac w nic bardzo drogiego, bo po pierwsze miałam przed ciążą 75C albo 70D i moje piersi naprawdę nie byly duże ( musialam kupować większą miseczkę ze wzgl na rozstaw piersi) Teraz dochodzę do F i chciałam już teraz kupić taki co będzie służył do karmienia, żeby nie wydawać dużo kasy. Tym bardziej że mojej mamie też rosły bardzo w ciąży a później wracały do rozmiaru z przed, aż w końcu prawie zanikły. Nie chciałam kolekcjonować staników tak na chwilę,ale jeśli będzie taka konieczność jak u ciebie to pewnie będę zmuszona zainwestować. Narazie wymieniam ten co kupiłam. Trafiłam na fajnego sprzedawcę, zobaczymy moze będzie dobry pozdrawiam

a chyba ze tak,bo mi np rozmiar stanika nie zmienił się właściwie,kupilam jakis zwykly do karmienia tzn taki w sklepie bobasowym,ale wlasnie nei byl dobry i stad musialm kupic lepsze.bo tam najwiekszy E i dla mnie bylo to malo:( gorączka itd minela jak zainwestowalam w trochę lepsze.ale moze u ciebie tak nei bedzie:)

poza tym podobno stanik najlepiej kuowac w 36 tyg ciazy najwczesniej

Magnusik stanik ciążowy musi być o 5 cm mniejszy niż ten w ciąży, bo jak brzuch Ci zejdzie to też będziesz miała mniej. Ja np. przed ciążą miałam rozmiar 75c, w ciąży 80D a po ciąży 75D i dodatkowo jedna pierś większa od drugiej

no widzicie u mnie obwód sie nie zmienia mimo tego cycki to...nigdy takich nie widziałam w lustrze :) a i mąż jest zszokowany :) ja brałam przed ciążą czasem 70 bo jak się 75 rozciągnęło za szybko to bywał za luźny. Teraz mierzyłam 70, ale zwykle przy tych dużych rozmiarach rozstaw jest za mały i mi się druty pod pachami wbijały, raczej są tak zrobione jakby to powiedzieć żeby te cycki zebrać :) no zobaczymy jak to będzie dziękuję za rady,narazie wymieniam na F. Mam nadzieję że juz dużo większe nie będą, choć zawsze marzyłam żeby mieć większe. Trzeba uważać o czym się marzy :D

Agniesia, kasiawd - super wiesci i wielkie gratulacje, niech Wasze pociechy zdrowo i szczesliwie rosna :-)
Ilonka - ta poducha jest bardzo fajna, mam podobna i tez mi pomaga w miare wygodnie spac
Klaczek - wspolczuje tego czekania na skan. Ale jeszcze troszke i zobaczysz Jajko:tak:
Ssabrinaa - trzymam kciuki za czwartkowy skan, na pewno bedzie dobrze i pewnie uda sie podejrzec plec malenstwa :-) Co do glukozy to potwierdzam to co Ilonka napisala - sprawdzaja mocz paskiem i jak cos im sie nie podoba to wtedy umawiaja na dodatkowe badanie. U mnie w Irlandii system jest taki sam.
Emy - wspolczuje tego zeba, nie wiem co oprocz paracetamolu Ci doradzic ale mnie przy opuchliznie dziasel dentystka kazala robic plukanki z wody z soda oczyszczona, faktycznie pomagalo. Z tym 'kwitnacym' wygladem to musze przyznac, ze ja sie super czulam w II trymestrze. Wlosy i paznokcie faktycznie mialam w super kondycji i sporo energii na dlugie spacery. Niestety ten czas juz minal, teraz coraz trudniej mi sie chodzi i tempo mam slimacze :-D ale wlosy nadal ladniejsze niz przed ciaza. Budzenie sie w nocy po kilka razy jest meczace i nawet na urlopie dluzej niz do 8-mej to nie pospalam.
Karollcia - milego wypoczynku u rodzicow.

Bylismy w niedziele w Ikei po posciel i przewijak dla Niuni. B juz zlozyl przewijak i lozeczko. Ja wypralam posciel i reszte ubranek. Teraz czeka mnie prasowanie.

Pozdrawiam wszystkie brzuchatki i mamusie, ktore nas odwiedzaja.

Hej dziewczyny :-)
U mnie zapowiada sie kolejny cieply dzien,sloneczko juz od samego rana prazy :tak: Dzieki dziewczyny za odpowiedzi i za kciuki :tak::-)
Emy wspolczuje Ci z ta osemka,wiem co czujesz bo mi tez wylazi ale u mnie sie juz zaczelo przed ciaza i teraz czasem sie jeszcze odzywa od czasu do czasu no ale u mnie plukanie pomaga i po 2-3 dniach juz mam spokuj:tak:

magnusik ja też miałam szybki wzrost biustu, przed ciążą 75C teraz 80E, na razie stanął w miejscu, ale zauważyłam, że już niedługo czeka mnie kolejna wymiana :/ najgorsze, że nawet jakby człowiek chciał kupić za w miarę przyzwoitą cenę, to nie może bo nie ma takich rozmiarów :/

Ola fajne te staniki na stronkach, które wrzuciłaś :)

Cari, prasowanie czyli najgorsze przed tobą :) ja lubię prasować, ale ostatnio jak musiałam wyprasować 10 rzeczy do zgrzałam się jak mops i plecy nie dawały rady, ale kto powiedział, ze nie można prasować na siedząco :)
Jaki przewijak kupiłaś?

Karollcia zazdroszczę moczenia w baseniku :) odpoczywaj

nad ranem kurcze się przestraszyłam bo wychodząc do wc za bardzo się nadwyrężyłam, tzn. chciałam szybciej wyjść z wyrka i za szybko wstałam, że aż w brzuchu mi się mięsień za bardzo naciągnął i miałam wrażenie choćby mi się coś tam odkleiło :/ prawie cały dzień mnie to miejsce boli i cały czas czekam na kopniaki małej, bo bałam się, ze coś jej się stało :/ na szczęście od czasu do czasu mała kopie nawet w bolący mięsień, więc mam nadzieje, ze jest oki

reklama
ilonka ja gdy tak nagle zerwe się z łóżka bo zapomnę o moim brzuszku to też mi się zdarza coś takiego. Taki jakby skurcz, jakby naciągnięcie, nie wiem jak to opisać. A później jakoś przechodzi.

matko ja to sie chyba na wózek nie zdecyduje. Ogladam i oglądam. Jakbym miała kasiorę to samochód bym zmieniła bez problemu bo wiem co mi sie podoba, ale wózek... zrobilam sobie długą listę z której mam zamiar zacząć wykreślać :) i zostawić jakieś 3 modele i pojechać obejrzeć je na żywo. Ehhh... no i zamierzam zrobić listę zakupów dla małego i tak pod koniec lipca, w sierpniu może kupić co trza :) alez będzie przyjemnie oglądać to wszystko:)

Do góry