reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam sie w tłusty czwartek, smacznych pączków życzę.

Mam pytanko do dziewczyn, które biorą magnez. jaki magnez bierzecie, chodzi mi o nazwę, bo ja biorę magne + b6 ale chol... drogi jest ponad 25 zł a wystarcza na 15 dni, może macie coś tańszego?

reklama
kasiaa, ja biorę taki 50136.jpg U mnie kosztuje ok 14 zł.

ja właśnie tez taki biorę ostatnio płaciłam 23 zł, a pamietam ze As ostatnio pisała że bierze neomag chyba, moze on u nas tańszy

Dziewczyny, a ja mam pytanie.
Odebrałam moje wyniki i w moczu mam glukozę (wynik 100 mg/dl). Nigdy wcześniej nie miałam. Co to może oznaczać? Cukrzycę? Czy to ma znaczenie na samej końcówce ciąży?

Patka82 - i jak tam wyprawa przez śniegi?
Kahaka - nie mam zielonego pojęcia, nigdy nie miałam, ale cukrzyce to raczej się na podstawie krwi bada a nie moczu. A telefon do doktorka?

Witam się dziewczyny:*
Pewnie niektóre z Was mnie pamiętają bo ja sporo was już od dawna czytuję:) Mam do Was pytanie czy któraś bierze zastrzyki z Claxan bo ja muszę je brać do końca ciąży a lekarz przepisał mi je ze 100% odpłatnością i stwierdził,że nie ma podstaw na jakieś zniżki. I jeszcze jedno czy któraś z Was miała robione badania na przeciwciała anty Ro SSA i anty La SSB ???? bo ja właśnie jestem po tych badaniach i nie wiem jakich mam się wyników spodziewać ba nawet nie wiem dokładnie na co to jest:((

Malinakaizi, ja Cię pamiętam :tak:już na innym wątku wypatrzyłam, że jesteś w ciąży, super! :-) Ja brałam Clexane. W tym roku jest ponoć refundowany jedynie "w uzasadnionych przypadkach", tzn. przy potwierdzonej badaniami zakrzepicy. I dlatego niektórzy ginekolodzy nie chcą przepisywać kobietom w ciąży "profilaktycznie" tzn. po poronieniu. Ale to zależy od gina. Chyba Karolcia bierze też i ma refundowany. Zależy czy gin strachliwy jest i się nie boi NFZ :crazy:

Co do mojej glukozy - dzwoniłam do gin i kazała powtórzyć badanie, z tym że mam nie jeść dzień wcześniej za dużo slodyczy i owoców.

Nasz wózeczek już stoi złożony :-) i fajny jest.

Hej Malinka:-)
Kahaka a jaki wózek kupiłaś? Ja jestem na etapie poszukiwań;-)....dla siostry.W marcu ma rodzić i nie wie co kupić. Oglądałyśmy roana.Super ale spaceróweczka maleńka.

reklama
kahaka dziękuję za odpowiedz no moja raczej strachliwa bo dodatkowo jeszcze jakieś specjalizacje robi i nie chce sobie zaszkodzić. A powiedzcie mi jak to jest z lekarzami bo udało mi się znaleść lekarza po znajomości który powiedział,że mi to załatwi ale będę musiała się do niego przepisać jak to jest z tymi lekarzami ja w tej chwili chodzę do dwóch na Kasę chorych czy mogą się do mnie o to przyczepić????
gosiulek73 witaj :* U nas już się dziewczyny o Ciebie dopytywały bo nie zajrzałaś dziś wcale:(

Do góry