reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Odnośnie upławów. Pani dr wczoraj zabroniła wychodzić mi na takie slońce(nawet na balkon) powiedziała ze raz zeby nie robiły się plamy, dwa dziecko się przegrzewa i nie lubi takich temperatur, trzy wyparowują wody. I rownież dla tych wód, mam pić i sikac, pić i sikac.... to też tak robie:/0

Diana kupowałaś przez allegro i płaciłaś przelewem, jesli tak i nie otrzmasz , allegro zwroci ci kase . Wiec sie nie martw

A mnie wczoraj po badaniu strasznie bolało krocze i podbrzusze i brzuch. Achh... Aż sie boje co bedzie później

Ostatnia edycja:
reklama
9 2.jpgLilijanna ja popełniłam głupotę kupując tyle rzeczy... 5 par spodenek 5 par koszulek z długim rękawem 5 par body z długim rękawem 3 pajace, 2 śpiochy z koszulkami, 10 par body z krótkim rękawem -generalnie cała szafa rzeczy leży... sukienki tez za ciepłe:sorry2: żeby była jasność moje dziecię leży naguśko żeby się wietrzyć... zaraz założę jej pampersa i przykryję pieluszką tetrową... gdybym miała teraz wyjść na dwór -tak samo włożyłabym ją do wózka...

Jeśli będziesz miała dobrego pediatrę powie Ci od razu -ubierać dziecko tak jak siebie (a ile masz bluzek z długim rękawem na lato...) -ja chętnie latałabym goła ale nie wypada... moje dziecię może sobie na to pozwolić -więc jest goła i na dodatek mamy włączony wiatrak (oczywiście nie na nią skierowany). Moje dziecię w wózku w pampku i koszulce jest a w innych wózkach koce są w ruchu:szok:

Ja jestem zwolenniczką rozsądku -moje dziecię śpi też rozebrane bo taki upał ze żadne piżamki nie wchodzą w grę... w szpitalu też od razu rozbierałam podczas gdy mamuśki się z rożkami bujały moja w body leżała...

a to są koszulki z 5 10 15 były po 4.99 wiec kupiłam -cieńszych nie było...

aha i radzę się nad czapkami zastanowić... ja nie ubieram bo
1 w gondoli nie ma przeciągu -ba nawet powietrza nie ma -niech któraś wystawi ją na balkon i włoży tam głowę
2 koleżanka z kwietniówek sprawdzała temperaturę przy główce -na dworze 25 stopni w gondoli 31!!!!
3 ja sama bym w czapce nie wyszła w taką pogodę!!!

teraz nie ma takich czapek jak kiedyś -nawet moja mama która prawie mnie zjadła za to ze dziecko bez czapki jest jak poszła w dobrej wierze kupić wnusi cieniutką czapusie to zadzwoniła z tekstem "nie ubieraj -nie ma takich czapek jak kiedyś" (czyt same dziury i tylko kawałek materiału na uszy"). Wystarczy pieluszka flanelowa -w windzie, gdzieś gdzie jest klima czy wiatr zarzucić na uszko i gra:tak:

Za to ja ciągle dokupuję pieluchy -tetrowe flanelowe -mam ich tonę i są super -do wszystkiego:tak:

Ostatnia edycja:
Kasikz ja też pije, ale niewiele sikam bo się pocę ufff
wiesz ale ja jej wpłaciłam na jej konto a nie płacę przez allegro czy co tam. Sądzisz że w razie czego allegro odda mi pieniądze?

Mój gin jest jakiś mega delikatny bo mie nigdy nic nie boli. Współczuję wam takiego badania. Ale w sumie ja jestem po dwóch porodach, może jestem po prostu tam szersza? Ale mąż nie narzeka;-)

Diana- niezależnei czy płace z allegro czy przelew, ja miałam taka sytuacje placiłam przelewem i zwrocili tylko bez kosztu wysyłki.

Co do badania, pani dr też jest mega delikatna i nigdy nic nie bolalo, ale wydaje mi się ze zrobilo już tam sie ciasno, a musiała sonde usg, po palcu wprowadzac pod pessar, wiec pewnie stąd ból

Agato, słodka ta Twoja mała!
zgadzam się z Tobą co do kocyków i innych polarowych koszmarków przy tych temperaturach. Co do czapeczek to udało mi się kupić takie cudo z cienitkiego czegoś (batystu) co to ma na uszka coś i daszek i w sumie niewiele więcej.

Kasikz no to mnie pocieszyłaś z tym allegro. Jeszcze poczekam, ale nie wiem ile mi cierpliwości wystarczy?

Co do badania no to nie dziwię się że bolało. Współczuję ci. Ale leżysz z tym pessarem czy możesz coś robić? Bo chyba przegapiłam.

Hej Dziewczynki!
póki co się melduję i się odmeldowuję, może uda mi się zdrzemnąć trochę, bo przez to ciepełko to nocka jakaś taka urywana była. Swoje pewnie zrobił też wieczorny śluz w nielubianym czerwonym kolorze, który spowodował stresa, czy to jeszcze normalne, czy nie za bardzo. Kurczę, powinnyśmy mieć taką lampkę: "zielone" - wszystko ok, "czerwone" - melduj się u lekarza lub w szpitalu.

Tak czy inaczej moje dziecię po raz pierwszy zrobiło to czego chciała mamusia, czyli poczekał w brzuchu do dzisiejszej wizyty u zębologa :-)

miłego dnia

Diana81 - nie bój się, wszystko z kołyską zakończy się dobrze :tak:
Agatko - no właśnie dlatego ja wczoraj spędziłam pół dnia na allegro i nie mogłam podjąć decyzji, bo dla mnie koszmar ubrać malucha w coś długiego jak jest taki skwar, a wczoraj wracając ze sklepu jednej babce, co to w wózku miała kocyk na dziecku powiedziałam, żeby se ten kocyk na łeb zarzuciła w taki upał a nie na dziecko, opierdzieliła mnie, kazałam jej sprawdzić czy dziecko jest spocone i co? I oczywiście było. Zdjęła kocyk, przykryła pieluszką tetrową, bo akurat miała. :eek:
Kasikz - mnie bolało, na poprzednim badaniu, nie wiem od czego i dlaczego, ale bolało potem prawie do końca dnia.
Just79 - super grzeczny chłopak :-D

A. wczoraj podziękował Małej za zrobienie kawki Tatusiowi. Patrzę na niego i mówię, że jak już tak gada to nie raz kawkę od Córci dostał. Spojrzał na mnie z dziwną miną i oznajmił "ale pierwszy raz zrobiła to świadomie" :eek: Wariata mam w domu czy jak? :-p

reklama
Kasikz, może i czop, ale chyba raczej nie, bo to był śluz, a czop ma mieć inną konsystencję. Pewnie to bardziej rezultat poniedziałkowego badania albo dalszego rozwierania się szyjki

Ból po badaniu to pewnie tak w ramach hartowania się do tego co potem nadchodzi ;-) teraz co posiedzę i potem wstanę to idę jak kaczka zanim mi się okolice między nogami rozruszają ;-) a potem pewnie będzie coraz ciekawiej ;-)

A może znacie jakieś bezpieczne dla maluszków preparaty antykomarowe, bo jak tak gadają w TV to faktycznie grozi nam zjedzenie przez te cholery jak już ta wisła opadnie.

Do góry