reklama

Wieści od cieżarówek

No niestety płukanie wodą z sodą skończyło się odruchem wymiotnym więc nici z tego. Pewnie skończy się na tantum verde
A mi w ogóle tak strasznie niedobrze, pobolewa mnie żołądek. Nawet woda do picia mi już nie wchodzi tylko sok jabłkowy toleruję.

reklama
Gosia ja tez jakos tak w 9 tyg mialam bol gardla i moja rodzinna polecila mi tymsal do psykania wiec moze to wyprobuj:) a co do pobolewania zoladka to mnie np zawsze po soku jablkowym boli
olu no to moze jakas ksiazka albo jakis film bo jak czlowiek ma luzne mysli to nie ma z tego nic dobergo jedynie przygnebienie( znam bo sama to czesto przerabiam) a najlepszym sposobem akurat dla mnie jest ksiazka:) wtedy nie mysle

IMG00006-20100711-1602.jpgIMG00004-20100711-1552.jpg

Wstawiam zdjątko z naklejkami w Poli pokoiku

Ostatnia edycja:
Kasikz to tapeta czy nalepki na pomalowaną normalnie ścianę? ładniutko,ja mam jeszcze etap remontowy przed sobą:)
Gosia no fakt,że ja w tej ciąży mam odpuszczenie na mdłości i wymioty i sporadycznie mnie coś łapało więc płukać mogłam czym chciałam:)
Lucy po książkę sięgnęłam wczoraj wieczorem i to faktycznie dobry pomysł,w końcu u taty byłam.przeprowadził się do domku i hopduje poziomki malinki:)itd podjadłam i pobyłam na powietrzu,maleńki ogródek ,ale zawsze coś.teraz wróciłam coś posprzątam i filmik pewnie jakiś obejrzę.i tak kolejny dzień minie
;0)

Oluś dokładnie zajmij sie czymś i czas minie.
A to są naklejki na pomalowanych ścianach. Na zywo sa ładniejsze niż na zdjeciach:)
Dziewczyny mam głupie pytanie jak się sterylizuje rzeczy? GOTUJE sie je czy jak?

GosiaLew – oj zazdroszczę tych spacerów plażą. :zawstydzona/y: No my już plany mamy, one co chwilę się zmieniają, bo człowiek to zobaczy to tamto, robić już robimy. Na ogród doskonały trzeba sobie dać 5 lat, bo to krzewy muszną urosnąć, tuje itp. No więc cierpliwie będziemy robić i czekać na efekt. :tak: Mi zapisali na gardło tabletki do ssania – ISLA. W ciąży jak najbardziej tak, pytałam się dodatkowo gina.
Kasikz – ja jutro lecę do okulisty, jestem ciekawa co mi na kwitku zapisze. Kasiu jak na kogoś kto ma leżeć to u Was praca do przodu mknie, naklejki super. :-) O działce w tamtych rejonach nie słyszałam, ale może jakieś KUP-DOM?
Ola** - jak nie masz co pisać, to nuda ciążowa i tak trzymać. Olu przytulam mocno, trzymaj się te tygodnie za chwilkę miną :tak:
LucyF – jakie książki lubisz czytać? Bo ja tez mól książkowy i często i gęsto w pociągu chłonę do zabicia czasu. Choć teraz duzo mniej, bo w pociągu po prostu śpię :-p

A my dziś leniwie cały dzień na ogrodzie, śniadanie na ogrodzie, obiad na ogrodzie, drzemka na ogrodzie, laptop na ogrodzie - muzyczka leci, kolejne kwiatki posadzone. Dobrze, że ogród mamy częściowo w cieniu non stop. Jest tak ciepło, że A. polewa mnie od czasu do czasu wodą z węża - jestem Mama Hipcia Mokrego Podkoszulka :-D:-D:-D

We wtorek wstawię Wam kilka fotek z ogrodu, co też wykombinowałam do tej pory ;-) Jutro pracowity dzień nad papierkami, wieczorem meble wjeżdżają do salonu i zacznie się układanie w szafach - pewnie do końca tygodnia mi zejdzie, bo trzeba to wszystko znieść z piętra wyżej, a mój brat pojechał na obóz i wraca dopiero za dwa tygodnie, a ja nie mogę tak długo czekać, a reszta świata zagoniona. :-( Jego pomoc przy wnoszeniu tego na górę była nieoceniona.

EDIT - Kasia a co chcesz sterylizować? Butelki? Gotuje się we wrzątku - kwestia zanurzenia tego na parę sekund. Ciuchy - dobrze żelazkiem przejedź.

Ostatnia edycja:
Lili no ja glownie gustuje w thrillerach :) ale w zasadzie to czytam duzo i roznych rzeczy teraz np jest taki cykl ksiazek stephena clarka o Angliku ktory mieszka we Francji i super sa opisane wszystkie dziwactwa francuzow, duza dawka humoru i luzu. przeczytalam 3 a sa jeszcze dwie wiec pewnie zakupie w najblizszym czasie:tak:to Cie czeka pracowity okres, tylko sie nie przemeczaj.
kasikz zajefajne te naklejki:tak:tak jak Lili pisze do sterylizacji glownie goraca woda
olu glowa do gory a jak Cie najda kiepskie mysli to pisz bedziemy cos na to probowaly zaradzic:tak:
a ja sie obzarlam grilowych pysznosci az cos mnie boli w zoladku albo gdzies tam bo teraz to coraz trudniej zlokalizowac:)

chodzi mi o sterylizacje np. nakładek na cycki , bo mam wklesłe i chce wziąść je do szpitala na wszelki
Torba prawie spakowana, moge spokojnie dalej leżęć:)
Bardziej myśleliśmy o działce, a z czasem pomyślimy tak żeby na weekend móc uciec z tego zgiełku

Ten upał jest straszny.
Ja byłam na działce u rodziców, fajnie, ale tak gorąco, że gdyby nie to, że mają pawilon ogrodowy rozkładany to bym nie wytrzymała.

Ból gardła nie przechodzi. A wręcz pogarsza, bo mi przez to bardziej chce się wymiotować. Zrobiłam sobie wodę z miodem i cytryną, nawet to znośne jest ale płukać nie mogę, bo zaraz wymiotuję tym. Tak więc jutro jak wstanę idę do apteki a jak pani mi nie będzie w stanie pomóc to do lekarza pójdę. Mam nawet problem tabletki przełknąć. Zrobię sobie chyba mleko z miodem i masłem. Zauważyłam za to, że suwaczek przeszedł na kolejny tydzień:-)

Lucyf ja to też książki lubię czytać, ale ostatnio trochę przestałam, teraz będę miała więcej czasu to znowu coś poczytam pewnie.

Lili - bo rzeczywiście ISLA są łagodne dość, jutro się dopytam, bo wiem, że wszystkiego nie można zażywać w pierwszym trymestrze.

Kasikz naklejki śliczne. A nakładki na cycki chyba też można we wrzątku wymoczyć, bo one chyba silikonowe są o ile dobrze pamiętam.

Ola** nie smutaj się :-)

reklama
Gosia, widziałam, że wcześniej była mowa o tantum verde na gardło - według mojej ginki można to brać w ciąży, no i na mnie akurat działa ten specyfik.

Lili, śmiać mi się zachciało jak przeczytałam o tym Twoim spakowanym szlafroku :-) Mi mój się przydał w drodze z izby na porodówkę, a potem leżał sobie tylko. Przy tych temperaturach to ja i większość dziewczyn w samych koszulach śmigała.

Kasiu, dobrze, że torba już spakowana. Co do sterylizowania przez gotowanie, to przynajmniej na Avencie jest napisane, że oznacza to gotowanie przez 5 minut.

miłego wieczorka wszystkim :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry