reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Jankesowa - to jest TO!!! :-D No chyba, że masz wędrujący żołądek ;-)
Mysza - przecudownie sobie śpi :tak: Kurczę, to gdyby nie krwotok to też bym tak latała od razu? Jak się W. sprawuje? Zakochany?

Ok ja się szykuję, bo lecimy do siostry na obiad do Poznania z okazji zdania magistra ;-)
Będę wieczorkiem albo w nocy albo jutro rano :sorry2:

ja tez nei chcę popadać w paranoje...nie nalezę do osób które będą zabierac dziecku zabawkę bo upadła na podłogę:) niech się uodparnia i tyle.dlatego przemyc,ewentualnie wyparzyc co jakis czas i tyle,taki mam zamysl jesli chodzi o butle czy jakies gryzaki potem.
JUlitka monitor oddechu po prostu chcemy zeby nei denerwowac sie,wolę kupic,ok 400zl kosztuje taki pożądny a ,ze ja planuję miec więcej dzieci to sie nie zmarnuje:)

hej.a ja posiewy przezylam ,raz dwa trzy i po sprawie,krew itd tez.teraz tylko czekac na wyniki,
spadam do sklepu bobasowego:)

Just, Lili ja to juz sie nie moge soczekac wizyty u gina bo jak zobaczylam w lusterku co tam mam to przerazilam sie jaka "rozklapiocha" sie zrobila i mam watpliwosci czy to normalne:szok:

Witam sobotnio.

Zjola przykro mi bardzo

Mysza
Szymulek przecudny.

Jankesowa to to.

Jeżynka jak Ci to swędzenie nie przejdzie to zrób sobie badania na markery wątrobowe (Aspat, Alat) chociaż 13h w butach też moze być przyczyną.

Jakaś taka niemrawa jestem dzisiaj.

Lili, GosiaLew- dzieki :-D:-)

Dziewczyny mam wiadomosc od Annas,jak narazie wszystko dobrze zrobili USG, szyjka długa, twarda, zamknieta:tak: teraz odopoczywa i leniu****e;-)

Just, Lili ja to juz sie nie moge soczekac wizyty u gina bo jak zobaczylam w lusterku co tam mam to przerazilam sie jaka "rozklapiocha" sie zrobila i mam watpliwosci czy to normalne:szok:
Widzę, że koleżanka zrobiła ten sam błąd co ja :-D:szok::-D nie wiem, czy też tak masz ale mi jeszcze towarzyszyło "pierdzenie pochwą" :sorry2:
ginka w 7t po porodzie powiedziała, że to wszystko normalne - bo się porozciągało, no i z tydzień dwa później było już dużo lepie :-) więc cierpliwości

a ja powtórzę, co na cpp napisałam:):dziś sobotę tylko dla siebie mam do wieczora...tzn hmm dla siebie...owszem pospałam, poźniej śniadanko, kawka, trochę tv, ale w międzyczasie pranie, zmiana pościeli,kolejne pranie, prasowanie i dokończenie sprzątania przede mną i jeszze parę drobiazbów-także jest tak jak w tej anegdocie, że jak kobieta mówi dobranoc idę spać, to po drodze tyle rzeczy załatwia, że do łóżka trafia po 3 godz:)
Mysza, ja to zastrzegłam-zero gości przez miesiąc!!a rodzina, to tylko z jedzeniem i na 15 min!!!;)
Lili, niezły hardcore córci zapodajesz...brukselki??sama po nich się męczę 2 dni co najmniej.
Kaira, dla nas na święta to ostatni dzwonek, żeby pojeść co się da, bo później dieta, albo gazy u dzidzi jak u Lili;)
Ewcia, mi się też nieraz zęby śniły i nic się nie wydarzyło-mimo iż mówili, że to zły omen...nie myśl o tym w ogóle.mi się mó dzień sądu ostatecznego śnił i nawet nie sprawdzam, czy to ma jakieś znaczenie.Twój dzidziuś na pewno ma się dobrze:)
jeżynko, chyba trochę przegięcie z tymi 13godz-dziwię się, że tak pracujesz.przecież prawo Ci warantuje pewne przywileje.a poza tym dla Twoich nóg ciąża to duże obciążenie, głównie ze względu na sprawy krążeniowe.nie trudno o żylaki, a one dość szpetnie wyglądają i generalnie nic przyjemnego.dbaj o siebie babo, to jak Twoja dzidzia będzie żwawym maluchem to zdrowe i silne nogi się przydadzą później:)ale tak jak Gosia napisała, jak nie zejdzie opuchlizna po nocy a swędzenie nie przejdzie, to rób badania.chociaż podejrzewam, że to przez tryb życia, a swędzenie, to przez gorsze krążenie w nogach.
jankesowa, :)no Kochana to powoli się zacznie-ruszyła maszyna...tylko się nie denerwuj jak na początku będą przerwy w odczuwaniu ruchów, bo ja to wariowałam-jeden dzień czułam,później dwa dni ciszy...dzidziuś ma dużo miejsca więc możesz nie czuć jeszcze regularnych ruchów, ale to szybko się zmieni:)gratuluję
Zjola, Ty wiesz Kochana...
Ola, ja z większymi zakupami to też poczekam do 32tyg, po USG, ale cichaczem coś już chomikuję.
dziewczyny a co u Asi?coś nie nie pokazuje
co do prania ciuszków, moja znajoma też mówiła, że od początku małej pierze rzeczy razem z ich/dorosłych/rzeczami, bo zanim nazbierałaby pralkę tych malutkich fatałaszków, to wieki by minęły.i też w jakimś sensitive proszku po prostu
inni mówili, że używają tego najtańszego proszku Dzidziuś i super jest

a co do "tych"miejsc..nie wiem, czy w pl można się tak dogadać, ale znajoma w UK, mówiła, że jak ją mieli szyć, to się dogadała, żeby bardziej ją podszyli w celu uzyskania większej przyjemności w przyszłości:)

Ostatnia edycja:
Dziękujemy z Szymulką za miłe słowa...napatrzeć się na niego nie możemy z W.

Lili oj W. zakochany, pomaga mi we wszystkim. Dzisiaj z nim został w domu sam na 2 godziny jak pojechałam na sklepy.

No właśnie jak to jest z tym krwawieniem ? Bo mi właściwie to prawie nic nie leci... i wkurzało mnie jak mi w szpitalu kazali te wielkie podkłądy zakładać, bo właściwie mi wystarczyła by zwykła mała podpaska. Czy to się jeszcze puści czy już raczej nie ?

Co do gości to ja się w szpitalu takich cudaków naooglądałam że teraz potrzebuję pobyć z normalnymi ludźmi :-D :-D :-D a poza tym to czuję się na prawdę ok więc super się cieszę że ktoś przyjdzie.

Mały póki co super grzeczny (tfu tfu) na zasadzie je i śpi...budzę go już czasami na siłę bo mi się nudzi ;-)

reklama
just dokladnie:-D tez to mam no i w ogole po co ja tam zagladalam i teraz to mnie ta jama tylko stresuje mam wrazenie ze mi prawie migdalki widac:szok::shocked2:ha ha a mnie sie zdarza jeszcze ze jak mam pelny pecherz i kichne to nie do konca jestem w stanie kontrolowac "paru kropelek" cwicze te pieprzone miesnie i licze na to ze wszystko wroci do normy:sorry:
Mysza zapraszam do mnie moj w ogole w dzien nie spi i mam tego powoli dosc

Ostatnia edycja:
Do góry