LucyF właśnie boję się pomyśleć że u mnie też może przyjść taki czas...na razie to Maleństwo straszne więc ma prawo tak spać... W dzień to jeszcze jakoś bym dała radę, gorzej jakby w nocy nie spał.
Dziewczyny powiedzcie mi czy ja dobrze ten pępek pielęgnuję...psikam octeniseptem i wycieram wacikiem w tych brzegach. I nie wiem czy psikać jeszcze raz na koniec i już nie wycierać, bo coś tak kojarzę że w szpitalu tak właśnie robili.
Dziecko przewinięte, nakarmione i śpi. :-) W. pojechał na zakupy.
Możecie mi jakiś termometr polecić ? Zastanawiam się nad takim :
BEZDOTYKOWY Termometr MICROLIFE NC 100 (NC100) (1286269255) - Aukcje internetowe Allegro
I jeszcze napiszę dla tych co wyprawki kompletuję...przetestowałam już kilka butelek i tak:
Tommee Tippee - za duży dla małej buzinki, do tego niewygodny bo mleko zostaje w tym szerokim plastiku i jak dziecko pije to ja musiałam zymulkowi wyciągać z buźki tą butlkę i zlewać do smoka
Avent - najgorszy jak dla mnie...Mleko nie leciało, Szymek się namęczył żeby wypić 20ml i później już był taki zmęczony że mu się ssać nie chciało i trzeba mu było podawać kieliszkiem.
Lovi - polecam, choć smoczek 0 ma dość dużą dziurę. Nie wiem czy to Szymek ma taki urok czy to jakaś wada tej butlki ale smok się zasysał jakby i znowu wyciąganie, żeby powietrze wleciało i znowu do buźki.
Dr Browns - rewelacja...nie wiem jak będzie z kolkami bo to głównie na kolki polecane, ale przez ten system odpowadzania powietrza i długi smok (ja mam ten na wąskiej szyjce) Szymkowi łatwo się pije i szybko zjada swoją dawkę.
Pieluchy tylko Pampersy. Te Bella Happy duże i twarde, Huggisy w sumie też ok, ale jakoś lepiej mi się Pampersy użytkuje.