reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny jak czytam o tych waszych strasznych wagach ciężkich to płakać mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!!!zacznijcie narzekać jak przekroczycie 100 potem pogadamy!!!!! więc Martusionek i Jankesowa przegrałyście nie wspominając o Olusi i reszcie w wadze piórkowej:)
JA mam 168 wzrostu waga startowa była 96 kg:) Po moich chorobach chemiach sterydach i hormonach. Ostatni raz w wieku 21 lat ważyłam 65kg a wtedy już przytyłam 10 kg po chorobie( pięknie wyglądałam w sukni ślubnej:D). A teraz jestem szczęśliwym grubym wielorybkiem, 10 kg na pace do przodu 136 cm w klacie, 126 w brzuchu, i 110 w pupie:)Orka to mało powiedziane.Rozstepy też sie pokazały doberze że jest laser po zakończonej produkcji coś z tym zrobie:) Dzis bardzo mi smakowało jedzenie z kfc bo mialam smaka. Bardzo uważałam żeby nie przytyć wiecej niż 6 kg, do 22 nie przytyłam kg a potem poleciało .I cio zrobie nic nie załamie się na ćw przyjdzioe potem czas.Mam zamiar karmić piersią chodzić na spacery to schudnę a potem powrócę do pracy pobiegam po piętrach parę reanimacji i dojdę do 70:)mam nadzieje tzn mój mąz bardziej.
Aniołki ja po 50 też miałam podwyższony na 75 był w normie:) Lez i odpoczywaj.Co do Implastu mam tą sama opinię ładnie na obrazku stelaż masakra
lili-zazdroszczę Ci aleństwa zresztą każdej która już urodziła:)
Mysza- słodziak z Twojego Szymusia dobrze ze już ok
Daa- będzie napewno dobrze:)

reklama
A oto i Adrianna z grzechotką. Idzie na aparacie telefonicznym zrobić tak by oczy nie były czerwone? :confused2:
grzechotka2.jpggrzechotka1.jpg

Oj Kaira przepraszamy i zwracamy honory :) A tak na prawdę to nie ważne ile przytyjemy ważne aby nasze bobasy rosły zdrowe w naszych brzuszkach a waga kiedyś spadnie jak zaczniemy śmigać z tymi wózeczkami to szybko to pogubimy damy radę dziewczynki. Kiedyś rozmawiałam z kolega to powiedział mi ,że mężczyźni tak naprawdę wolą okrąglejsze kobiety a nie takie kościotrupy.

Lilli gratuluje Adzie nowego odkrycia fajnie tak patrzeć jak twoje dziecko z dnia na dzień jest bardziej ciekawe. I jest już duża w końcu 3 miesiące skończone.Super!!!

Dziewczyny ja wygrała konkurs u M zadał mi pytanie i jak zgadnę to kupi mi co zechcę i zgadłam tylko już po zgadnięciu już się tak nie cieszyłam. Chodzi o to, że mojego M żona jest w ciąży to ich drugie dziecko, nie mają domu , mieszkają oddzielnie, w ogóle nie zachowują się jak dorosłe i odpowiedzialne osoby, a brat M to taki weekendowy tatuś. No i ona ma termin na 21 .01. Nie wiem czy jak się ostatnio widziałyśmy w lipcu czy ona już wiedział czy nie ale musiała bo skoro u mnie wtedy był 12 t.c. to jej ciąża o kilka dni starsza od mojej. Dziewczyny ja chyba jakaś prześladowana jestem W tedy jak byłam w ciąży to ona miała termin na tydzień przede mną i bratowej siostra biła tak jak ja one porodziły szczęśliwie swoje bobasy a ja mam Aniołka. ale wiem,ze jestem bezpieczna i będzie dobrze. A teraz to co najbardziej zabolało moja szanowna teściowa dalej jej pomaga, kupuje rzeczy itp. A do mnie nawet ani razu nie zadzwoniła i się nie zapytała jak się czuje. Ja nic od niej nie chcę ale jest mi przykro jak obcy ludzie się pytają jak się czuję. Ale dam radę i czemu się dziwić ,że mój pies nie lubi rodzin M on wie kto jest dobry a kto zły.

Ale się rozpisałam

melduje ze wsio ok, tylko ze leze, dzis byl cyrk z autem ale to moze kiedys poopowiadam bo bylo wesolo :-) i wkurzajaco jednoczesnie....

no nic ide do wyrka....

papa

aha mysza maluszek cudny :-D niedlugo zobaczymy kolejne takie cuda :-D

gosiu mam nadzieje, że choć część z tego ci się przyda :) ogólnie jak cukrzyca ciężarnych jest dobrze prowadzona i dietkę się stosuje to jest wszystko pod kontrolą, moja koleżanka niestety na złego lekarza trafiła, który zbagatelizował jej cukrzycę i skończyło się tragedią

Lilijanna
Adranna jest cudna :)

Pati
jesteś już po założeniu krążka ?

:-)Witam zerkam tylko na chwilke bo na 17:30 mam szkole rodzenia Wiec za niedlugo bede sie szykowac
Dzisiaj troszke ogarnelam zjadlam golabki i poki co wypoczywam.... Za oknem
troszke wieje wiec checi na wyjscie z domu nie ma ale no cóz trzeba

Angelika gratulacje z udanej wizyty !:-)

Lucyf co do imienia dla coreczki to poki co mamy wybrana MADZIE :) Chcielismy dac Ania ale ze moja mama juz takie ma, a obydwoje za nia za bardzo nie przepadamy wiec wybralismy Madzie:-)

Ewelink0 ciesze sie ze bóle juz ustapiły , mam nadzieje ze szybko nie wróca

Alicja1985 ty juz na półmetku ...gratulacje !!:tak:

Aniolki miło ze sie odezwalas :happy:Ty juz masz wózeczek a ja jeszcze w lesie jestem ze wszelkimi zakupami... Moze linka albo fotke wkleisz wozeczka??

Gosia ty to masz przewalone z cukrem wspólczuje...Poszukam cos u siebie
w materialach jakie dostałam od dietetyka ja sie na nich nie wzoruje ale
moze tobie sie uda z tym cukrem...Tylko wieczorkiem Ci napisze

Jankesowa nie ma sie co martwic tymi bolami to przez nasz rosnacy brzuszek
tak sie dzieje ;-)

Ola piekne zdjecie, sliczny brzuszek !!!!Faktycznie róznica miedzy zdjeciami wcale nie widoczna ale chyba to dobrze :-)

Mysza zakochalam sie w Twoim synusiu, jaki on słodki, sliczny - oj moglabym
tak pisac bez konca !:-):-):-)

Annas81 ty masz wypoczywac a nie sprzatac ...nieladnie !

Lili Ada daje znac ze juz nie jest niemowlaczkiem ktory tylko spal i jadl i plakal
ale teraz pokazuje ze ma juz zaintersowania ;-)

Lili zdjecie Ady cudne, powiedz mi czy to masz taki fotelik bujany ??

Martusionek z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciu a wiadomo
tez jest jakie czasem bywaja "tesciowe" jedne sa jak anioły drugie zas jak diablice :happy:Nie ma co sie przejmowac,ona Cie olewa to jej sprawa zobaczysz jak sie zmieni jak sie Twoja dzidzia urodzi....

Pozdrawiam i znikam sie szykowac, mam nadzieje ze nie bedzie jakos to bedzie:-)

Lili ojj nie ladnie Adrianna taka zafascynowana tymi grzechotkami a nie dobra mam jej nie dala nie no nie ladnie tak :tak::-D teraz musisz jej to wynagrodzic swoja droga ale ona juz duza teraz tak patrze ze juz 3 miesiace minely a ja pamietam jakby to wczoraj bylo no nie:tak: to dobrze ze rosne tzn w odpowiednich miejsacach:-D:tak:

kaira no dobra dobra:laugh2: jestesmy po prostu wieeelkie baby i tyle mnie by tak odpowiadalo z 72 i bede szczesliwa zyc nie umierac a teraz tak naprawde liczy sie tylko dzidziuś :tak:
annas zalegnac mi ale juz a nie sprzatac po dupe spiore:tak:

Dziewczyny ja wygrała konkurs u M zadał mi pytanie i jak zgadnę to kupi mi co zechcę i zgadłam tylko już po zgadnięciu już się tak nie cieszyłam. Chodzi o to, że mojego M żona jest w ciąży to ich drugie dziecko, nie mają domu , mieszkają oddzielnie, w ogóle nie zachowują się jak dorosłe i odpowiedzialne osoby, a brat M to taki weekendowy tatuś. No i ona ma termin na 21 .01. Nie wiem czy jak się ostatnio widziałyśmy w lipcu czy ona już wiedział czy nie ale musiała bo skoro u mnie wtedy był 12 t.c. to jej ciąża o kilka dni starsza od mojej. Dziewczyny ja chyba jakaś prześladowana jestem W tedy jak byłam w ciąży to ona miała termin na tydzień przede mną i bratowej siostra biła tak jak ja one porodziły szczęśliwie swoje bobasy a ja mam Aniołka. ale wiem,ze jestem bezpieczna i będzie dobrze. A teraz to co najbardziej zabolało moja szanowna teściowa dalej jej pomaga, kupuje rzeczy itp. A do mnie nawet ani razu nie zadzwoniła i się nie zapytała jak się czuje. Ja nic od niej nie chcę ale jest mi przykro jak obcy ludzie się pytają jak się czuję. Ale dam radę i czemu się dziwić ,że mój pies nie lubi rodzin M on wie kto jest dobry a kto zły.

Ale się rozpisałam

Sorki, że łapię Cie za słówka Martuś, ale ty chyba jesteś żoną swojego M. :-D A to, że jesteś w ciąży to nie trzeba było zgadywać, sorki nie mogłam się powstrzymać.
a teściową się nie przejmuj, moja przyłazi lub dzwoni jak sama coś chce a od niej rzadko coś dostaje a jak kupuje prezenty to są i tak tragiczne no i oczywiście jest najmądrzejsza w jej mniemaniu.

Kaira z Twoją wagą to co innego jak po chorobach itd wiec nie ma aż tak czym się przejmować. Ważne, żebyś Ty była zdrowa i dziecko a potem możesz się odchudzać.

Lili czytam etykiety, szczególnie chleba i to pełnoziarnistego, jest często dosładzany, naprawdę trzeba uważać. A Adunia super z ta grzechotką wygląda, teraz to są czynności rozwijające, odkrywa dalej świat, to takie słodkie jest jak się tak dzieci rozwijają.

Ilonka najważniejsze to wiedzieć jakie są konsekwencje nie przestrzegania diety w cukrzycy ciążowej. To mnie przynjamniej mobilizuje, bo tu nie chodzi o mnie tylko o moje dziecko. Qrde tylko nie wiem jak dam radę potem ukłuć własne dziecko, siostra mówiła, ze przez dwa dni musiała kontrolować cukier u małego.

Pati leż póki możesz i musisz. Tylko podejrzewam, że u Ciebie to trudne z Twoim temperamentem.

Carri no przewalone, ale cóż zrobić, zdrowie dziecka jest najważniejsze.

reklama
Gosiu to z nerwów oczywiście chodzi mi o żonę brata mojego M. A mi po prostu jest przykro bo mogłaby zadzwonić i zapytać jak się czuję bo ja i tak nic od niej nie chcę. ale co się dziwić jak kiedyś M powiedział ,że jego mama to moja mama i on innej nie ma cały czas radził sobie sam i damy radę bo ma mamy siebie a nie długo będziemy mieli Tomusia :)

Do góry