reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

reklama
Dziewczyny znalazlam cos takiego
Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):
  • 3 LP --- 5 – 50 mIU/ml

• 4 LP --- 5 – 426 mIU/ml

• 5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml

• 6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml

• 7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml

• 9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml

• 13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml

• 17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml

• 25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml

• kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml

• kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml
to znaczy ze test o czulosci 10 moze nie wyjsc do 5 tygodnia od ostaniej @ ? no bo skoro dopiero wtedy HCG jest napewno wiecej niz 10 ? czy sie myle?

06.05 - Anna2101 - test pozytywny!:))
14.05 - Katherinne - beta 09.05 = 11,7
15.05 - Delewarre - dwie krechy :)
18.05 - Sandra_best
21.05 - Dominisia875 - dwie krechy :)
21.05 - Na_Ratunek
22.05 - Colormania - jest bladzioch :)
23.05 - Agaawa
24.05 - Waiting4beans
26.05 - Ewka358
27.05 - ni_kusia
28.05 - Tygryseczek
28.05 - Mycha05
03.06 - Neta81
03.06 - Moniqaa
10.06 - Elmo2
11.06 - -kasieczek-
12.06 - Hai24

Kochana dokładnie tak może być...moja przyjaciółka w pierwszej ciąży była już w 12 tyg a testy wszystkie negatywne...teraz też jest w ciąży i znów 4 testy zrobiła i wszystkie negatywne..:) więc ja myślę że i u Ciebie Fasolinka:)

Łe my z moim nie mamy tyle wspólnego... On '81 ja '84, On z sierpnia, ja z kwietnia, itd.. itp... Co prawda już ponad 11 lat jak jesteśmy razem, późno podjęliśmy starania o dzidzię... Teraz czas ucieka i zastanawiam się czy to była dobra decyzja z odkładaniem myśli o fasolce....
No nic czasu się nie cofnie... Dziś mój 10dc, test owu jedna kreska...

Karola1986-21 i tylko te witaminki z jodem? Chyba sobie też w takim razie kupię bo ja tsh robiłam w listopadzie i wynik miałam 2,3

Ja myślę Miniqa że nie ma się zastanawia nad tym " co by było gdyby" bo i tak się tego nie dowiesz a tylko niepotrzebnie zamartwiasz...więc myślę, że niedlugo Tobie będziemy GRATULOWAĆ:)

Co do jodu....ja jestem hashimotką i tylko ciąża stanowi wyjątek w przyjmowaniu jodu...tak niestety muszę go unikać...

Wklejam dzisiejszy test:) jestem w 28dc...teoretyczna @ w poniedziałek i mam nadzieję że nie dojdzie....

Załączniki

• 100_2828.jpg
    100_2828.jpg
    8,9 KB · Wyświetleń: 60
Test o czułości 10 znaczy, że to 10 to ma być w moczu, a nie we krwi. A o to trudniej. Niektórym rzeczywiście testy nie wychodzą w ogóle, rzadkie przypadki, ale nie wychodzą - to podobno ma jakiś związek z filtracją nerek, ale nie będę się wymądrzać jaki bo się nie znam. A testy negatywne w dniu spodziewanej @ wcale nie są aż tak rzadkie. Dlatego negatywny test sikany pewności nie daje. Za to pozytywny tak. Dominisia, @ nie przyjdzie, ta Twoja kreska testowa już jest bardzo wyraźna.

Jak mi wyjdzie negatywny a @ nie przyjdzie do 26,05 to pojde do GP i on mi zrobi :-) obiecal ze zrobi... poki co nie chce isc bo on dokladnie wie kiedy mialam ostatnia @ :-pjeszcze pomysli zem wariatka :-D
Ty urodzilas w wieku 20 lat? Jesli moge spytac jak dawalas rade? Bo ja sie troszeczke boje mimo ze wiem ze dam rade... najbardziej boje sie reakcji rodzicow... jak twoi zareagowali ?

Tak urodziłam w wieku 20 lat :) Moi rodzice bardzo się cieszyli kiedy się dowiedzieli. Mama bardzo czekała na wnusie, bo miała juz 2 wnuków. A tata po prostu się cieszył:tak: Ale ja wtedy już nie mieszkałam z rodzicami, wtedy już mieszkałam w Danii, byłam samodzielna... A jak sobie radziłam... bardzo dobrze. Mój Mąż dużo pracuje, więc jak wiekszość czasu byłam sama z dzieckiem i nie miałam nikogo do pomocy, bo rodzice, siostra w Polsce i dałam sobie świetnie rade, ale wcześniej miałam duzo doczynienia z dziecmi bo moja siostra ma dwojke i jak miałam 12 lat to już sie sama nimi zajmowałam, także juz jakąs wprawe miałam. :tak:

Łe my z moim nie mamy tyle wspólnego... On '81 ja '84, On z sierpnia, ja z kwietnia, itd.. itp... Co prawda już ponad 11 lat jak jesteśmy razem, późno podjęliśmy starania o dzidzię... Teraz czas ucieka i zastanawiam się czy to była dobra decyzja z odkładaniem myśli o fasolce....
No nic czasu się nie cofnie... Dziś mój 10dc, test owu jedna kreska...
Mam dokładnie to samo. Oboje rocznikowo mamy 30. Odkładaliśmy starania początkowo bo praca na śmieciową umowę i brak stabilizacji, później praca była odpowiednia ale trzeba popracować trochę żeby nie zawieść pracodawcy, zmiana pracy i znów to samo. I tak przez palce przeleciało mnóstwo czasu. Teraz cały czas się zastanawiam, a co jeśli okaże się, że mam problemy z zajściem w ciążę? Ile czasu zostanie mi leczenie... Czy zdążę?.... Ehhh.

Ostatnia edycja:
reklama
Dominisia Dokładnie @ już nie przyjdzie!!!:tak:

My dziś mamy ładna pogode, więc trseba wybrac sie gdzieś w plener, wieczorem idziemy na urodziny, a jutro jak dalej będzie pogoda to zabieramy małą do parku rozrywki. Choć troche czas szybciej minie. I oby przeżyć jeszcze nastęony tydzień...:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry