reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
Bunia usg echo serca wyszlo dobrze. Jesli chodzi o jedzenie to mozna i co 3h ale nie rzadziej bo wtedy wlasnie cukry skacza. Ja jadam co 2-3h teraz w domu a w szpitalu co 2h i cukry super. Ja insuline biore tylk do glownych posilkow i nocna a przy typu 1 pewno do kazdego bierzesz insuline?

Lidia gratuluje wizyty.

Werci ja nie mam wyliczonych dokladnie kcal tylko bardziej jade na ww - wymienniki weglowodanowe ale tez tak na oko bo juz nie waze wszystkiego. W I ciazy wazylam wiec juz mniej wiecej wiem co ile czego moge zjesc. Polecam stronke slodkiemamy tam sa porady, przykladowe posilki, kalkulator. Ja mialam w ramach wizyty u diabetologa tez umowiona wizyte u dietetyka wlasnie pod katem cukrzycy w ciazy wiec warto bo mozna o wiele zapytac i wspolnie ustalic co sie lubi co mozna a czego nie i jak mniej wiecej ma to wygladac. Dla mnie to jest na plus ze sie nie tyje. Dziecko rosnie a my zdrowo jemy i nie tyjemy za duzo :-)

Nie wiem Lucalew ja staram sie nie jeść cześciej niz co trzy bo wtedy insulina mi sie pokrywa i sa jaja :) ale czasem sie zdarzy jak jestem w biegu np.. O szczęściara ja biore do każdego posiłku krotkodzialajaco i do tego jeszcze dlugodzialajaca na noc wieczorem i rano na cały dzień bo ona działa 12h.. No ale co zrobić.. Czasami mam dola i podjem słodycza bo to mi poprawia humor i czasem mam wyrzuty ale jestem "tylko" kobieta w ciazy i tez mam czasem zachciankę :D

Bunia ja tez grzesze, nie potrafię sobie odmówić gorzkiej czekolady. Ona jeszcze jest ok, ale nie 6 kostek! ;-) Warto po takich grzeszkach spędzi czas aktywnie, by cukier tak nie skoczył.
A nie wiem czy wiecie. Dużo owoców mamy zabronionych. Moja dietetyczka mówi, że mogę jeść np sałatkę z owoców i dodać łyżkę otrębów to hamuje wzrost cukru. Dzięki temu nie muszę sobie tak wszystkiego odmawiać.

Olka - gratulacje dziewczynek :) ale Was w domku będzie :))

Ja już po pierwszym pomiarze :) najgorsze, że zaczęliśmy sezon grillowy i jak tu sobie odmówić??

Olka gratuluję :-) Twój mąż będzie szczęściarzem mając przy sobie tyle kobietek :-)
Werci trzymam kciuki żeby się udało :-)
Ja też chcę już grilla ale za każdym razem jak coś zaplanujemy pogoda płata nam figle :-( a karkówka śni mi się po nocach..

reklama
Olks super. Gratuluje babinca.
Ale maz sie bedzie z wami mial[emoji12] solidarnosc jajnikow [emoji23]

Ale wy sie biedne macie z ta cukrzyca. Ja teraz sie modle zeby drugie badanie wyszlo dobrze. Chyba bede w srode robic. A jak wyjdzie zle to bede was zadreczac pytaniami jak sobie poradzic z ta cukrzyca ciazowa, co moge czego nie. Ale to dopiero jak poznam wyniki, wczesniej nie chce sie dolowac.

Do góry