reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Bunia, Kruszka ja tez czasem zgrzesze a jak nie jestem swieta i do tego w ciazy :-):-):-)

Werci grilowane warzywa i miesko jak najbardziem mozesz jesc. Maja malo weglowadanow. Bardziej trzeba hwazac jak pisze Kruszka na owoce.

BUnia tak myslalm ze musisz do kazdego posilku brac insuline wiec rzeczywiscie moze Ci wtedy latac ten cukier, wspolczuje.

Kruszka ja mam taka fajna ksiazke ktora polecila mi dietetyk i diabetolog, Liczymy kalorie i tam sa glownie w tabelach nazwa potrawy i podane kalorie, ww, ilosc bialka, tluszczy, weglowodanow, blonnika i tam zerkam do ksiazki ile czego moge zjesc np owocow. Owoce jem glownie z jogurtem, ewentualnie jakis orzech dorzuce.

Cinamona trzymam kciuki za dobre wyniki &&&&&

reklama
Kruszka mi owoce tak nawet nie podnoszą bo nie jem duzo na "raz".. Mi mówili np ze mozna jeść wszystko tylko patrzeć na węglowodany.. Bo to wlasnie przez ilości jakie jemy cukier sie podnosi i to i mnie sie sprawdza.. Dlatego tylko wiecej czasu spędzam na zakupach bo patrze na tabele zeby miały jak najmniej węglowodanów i cukru:) najgorzej było z płatkami bo je uwielbiam i miałam zawsze masakryczny cukier po nich a teraz wyszukałam inne co maja polowe weglow mniej nóż tamte i nadal sa pyszne :) trochę sie trzeba napracować czasem ale duzo rzeczy których mnie jadłam to uwielbiam teraz zaczynajac od czosnku, szpinaku czy avokado.. Co przedtem na sama myśl miałam odruch wymiotny haha :D
Ale na słodkie mam takie "ciągi" czasem ze nie dam rady i cos zjem bo ileż mozna sie katować ..

Wierci nie mów mi o grillowaniu bo moj mógłby co tydzień jeść albo cześciej tak uwielbia.. Ja uwielbiam kukurydze i ziemniaczki [emoji171]

Lucalew daj spokoj najgorzej było na początku sie przestawic bo przedtem mierzyłem mniej i jakoś mniej sie kontrolowałam.. A teraz Eh..
Na przekąski polecam wam orzechy albo migdały, niedość ze zdrowe to cukru nie podnoszą bo maja mało węglowodanów..
Lucalew mi pokazali aplikacje na telefon gdzie jest no prawie wszystko łącznie z jakimiś knajpkowymi rzeczami w us wiec czasem sprawdzam w niej.. Bo telefon mam zawsze przy sobie wiec najwygodniej

Werci właśnie gin mi ostatnio o tych węglowodanach przypomniał, bo nie podobało my się, że przytylam 2 kg w miesiac. Ja na to, że ćwiczę itpi że razem to dopiero 3,5 kg a On ze za dużo węglowodanów... I dopiero mi się przypominało co nie co.

Kruszka ja wlasnie na początku jadłam za duzo zwłaszcza wlasnie na śniadanie.. Ale od doetetyczki dostałam taki plan węglowodanów na cały dzień i wg tego sie staram i jest lepiej choć i tak tyje :)

reklama
Kruszka no jest lepiej to na pewno.. Po za tym cukry tak nie skaczą.. A przecież o to chodzi :)
Ja bardziej w dzień cos podjem.. Najgorzej jak siedzę w domu i nie mam nic do roboty to bym ciacho albo cos Eh..

Do góry