reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Byłam na wizycie dzisiaj... może te badania za przyjemne nie są ale ja słyszę: "szyjka zachowana, kanał zamknięty" to jestem spokojniejsza... chociaż przy wizytach co 2 tygodnie mam ochotę poprosić, żeby tym razem sobie darował badanie; może i na usg coś tam widać ale najpierw trzeba mieć usg w gabinecie, a w przychodni niekoniecznie jest albo jest takie, na którym widać czarną dziurę w białe kropki
Tak czy inaczej "szyjka zachowana, kanał zamknięty", ale niestety wynik krzywej cukrowej "nie jest satysfakcjonujący" :eek: jestem niby w normie ale bardzo górnej normie więc czeka mnie dieta cukrzycowa i powtórzenie badania do nastepnej wizyty... ale czego ja się spodziewałam, skoro o 2 w nocy przed badaniem zjadłam jakieś kanapki i popiłam woda smakową... najlepsze jest to, że pani w laboratorium powiedziała mi, że mogłam sobie sama tę glukozę w domu rozpuścić w szklance wody, żeby było szybciej, a przy niej tylko wypić... więc cytrynkę mogę wcisnąć bez problemu ;-)
na usg mamy się umówić przy następnej wizycie - czyli 2 stycznia

reklama
a ha
wstawiam mój wynik glukozowy
ma czczo 91,2
po 1 h 185,6
po 2 h 160, 6

może mnie ktoś pocieszy, że to nie jest bardzo dużo i poradzi co i jak jeść, żeby przy następnej próbie było mniej :eek:

No ja wlasnie ciagle w łeb zachodze jak w uk oni monituja 'stan' tej szyjki..
W szpitalu tego i owego sie naolgadalam i nasluchalam..
A w UK ani usg ani badania, to jak oni moga wiedziec, ze sie skraca i wogole? :/
Z badan w szpitalu mam dluga bardzo, zamknieta na maxa i wogole najlepiej jak byc moglo, wiec jestem spokojna ;-) Ale wciaz mnie to zastanawia jak oni tam to pilnuja..

angel- nie pilnuja, interesuja sie tym dopiero jak cos zaczyna sie dziac:no:

ja to polozna powiedziala- zagladanie i grzebanie tam niczego dobrego nie da... eh... nic nie dowiesz sie

Ja też nie wiem, jak w USA monitorują szyjkę, bo USG są te podstawowe tylko. Ale szczerze mówiąc z moich znajomych byłych i obecnych ciężarnych żadna nie miała problemów z szyjką i żadna nie zna nikogo, kto by miał:eek:. Hmm, jak nie zapomnę to może się lekarki spytam, jak to tu z tą szyjką jest.

Byłam na wizycie dzisiaj... może te badania za przyjemne nie są ale ja słyszę: "szyjka zachowana, kanał zamknięty" to jestem spokojniejsza...
mam to samo :tak:

Melduję grzecznie, że ja w piątek idę do gin
ja ide w piatek i dostane skierowanie na komplet badan,w tym glukozę

ja dzis bylam na wizycie - glukoza ok, morfologia sie poprawila wiec dawka zelaza zostala mi zmniejszona ale jak przez cala ciaze z moczem wszytsko bylo ok tak teraz mam jakies drozdze.... i dostalam globulki.... nie lubie
no to swietnie !

dobrze ze wizyty pomyslne!:-)

Ja tez nie jestem badana na kazdej wizycie ta co teraz byla nie dawno nie badal mnie i ta wczesniejsza w listopadzie tez mnie nie badal.
Sprawdza serduszko i czy brzuszek rosnie i oczywiscie gada jak najety:-)ale to dobrze bo po mojej pierwszej Pani doktor bardzo milczacej i ograniczajacej sie do slowa dzien dobry i do widzenia to sie ciesze ze tyle gada:-)

reklama
Do góry