reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Ja znalazłam w lidlu takie większe rozmiary maksi chyba też discret czy jakoś tak bo zwykła to mi za mała i bez wkładki nie dam rady bo jak zapomniałam raz to mi aż na spodnie przesiąkła i to w chwile ale też myślę ze to po tabletkach.Bo jak nie brałam to było ok były upławy ale nie takie ilości (czasem uczucie jak bym się posikała bo czułam jak leci) .

Wkładka to moja nieodzowna towarzyszka od czasów dojrzewania - bez niej ani rusz; taka moja uroda :zawstydzona/y: No a teraz nic się nie zmienia poza częstotliwością zmiany tej wkładki (mniej więcej raz tyle co przed ciążą), więc ja bym się nie przejmowała

Amandla no z ruchami to ja też myślę, że dzieci będą miały coraz mniej miejsca, więc i poruszać się im będzie trudniej i zaczną się wyraźne okresy aktywności i jej braku - na pewno powodów do niepokoju nie ma ;-)

Lina rozpakowywanie? :szok: No tak - do mnie jakoś to jeszcze nie dociera, bo ja i tak jakoś na ten kwiecien się nastawiam a i teraz co innego mam na głowie (więc nawet torby nie mam, ani miliona innych niezbędnych rzeczy), ale fakt faktem, że niektóre z nas będą na tym etapie juz w lutym, a to całkiem niedługo :tak:

reklama
U mnie z tymi wkladkami tak jak u villandry czestosc zmieniania wkladek jest chyba za czesta:-Da o tych zwiewnych leciutkich wkladeczkach moge zapomniec musze miec te grubsze typu bella:-)bo inaczej to jak bym wkladki nie miala:-)

u mnie też wkładka za wkładką idzie :p a myślałam że tylko ja tak mam :p a ostatnio byliśmy (ja z mężem) i nasz znajomy w hipermarkecie i jesteśmy już przy kasie a on do mnie: "Patka a tobie po co te podpaskii? W ciąży też się ma okres i trzeba nosić?" ubaw miałam po pachy :)))

hehe ja wkładki też muszę używać i to sporo... zwłaszcza że teraz znowu mi chyba ten grzyb wrócił! wrrrr pewnie będzie tak jak lekarz mówił,że do końca już się będę z tym świństwem bujać <wrrrr nigdy nie miałam żadnych infekcji więc teraz to dla mnie jest tym większa udręka>a gdzie jak do porodu jeszcze 3,5mc!:no:
mąż mi dziś wykupi recepte i dalej zwalczam to paskódstwo....

u mnie też wkładka za wkładką idzie :p a myślałam że tylko ja tak mam :p a ostatnio byliśmy (ja z mężem) i nasz znajomy w hipermarkecie i jesteśmy już przy kasie a on do mnie: "Patka a tobie po co te podpaskii? W ciąży też się ma okres i trzeba nosić?" ubaw miałam po pachy :)))

:-D:-D:-D dobre!

ajako pocieszam się, że dziewczynki może tak mają, moja siostra z synkiem też miała kung fu w brzuchu, więc może nasza mała jest spokojniejsza ( chociaż nie bardzo ma po kim:), jakoś ten tydzień wytrzymam i w następnym na usg, no chyba, żeby się coś wydarzyło niespodziewanego, ale mam nadzieję, że nie:)

a z tym serduchem to oni też mieli takie mini mini ubytki nieoperacyjne i podobno przez pierwszy rok życia dziecka wszystko się zasklepia, więc obie pary są przykładem, że rzeczywiście tak się stało:) uszy do góry i grunt to się nie zamartwiać:)

Amandla- zalezy jaka dziewczynka, ale to moze sie zgadzac! bynajmniej u mnie sie sprawdzilo z Jula, a teraz obawiam sie, ze przy malym sie tez sprawdzi :crazy: a maly od siostry jaki jest teraz?? a z kung fu (panda...hihi) to mnie rozwalilas :-D

ja pierdykam wspolczucia laski z tymi badziorstwami co mecza niektore.....ja jakos odpukac od lat mam spokoj i w ciazy to sie nie zmienilo uffff

a wkladki to u mnie norma, tez od lat i po prostu mam je non stop, nie wyobrazam sobie isc do toalety i sobie jej nie 'zamontowac', czuje sie jakos tak fajniej, czysto, higienicznie i juz! nawet moja mala od malego jak za mna lazila do tojlet to mi podawala odklejala pasek, a teraz juz mowi; mamusiu wkladeczka dla Ciebie czy chce czy nie :-D

a ja mam wrażenie że moja mała Mi jest bardziej ruchliwa niż Borys :eek:

Kto ma w tym tygodniu jakieś USG albo wizytę ??

lina = 32-34 tc rozpakowanie ?eee chyba sie pomilo i mialo byc 36-38 tc?

mini - ja mam w tym tygodniu wizyte, na usg chce sie umowic tez ale pod koniec miesiaca moze 28-29 XII ale to jeszcz eponad 2 tygodnie ! świeta przezyc musze haha

hehe ja wkładki też muszę używać i to sporo... zwłaszcza że teraz znowu mi chyba ten grzyb wrócił! wrrrr pewnie będzie tak jak lekarz mówił,że do końca już się będę z tym świństwem bujać <wrrrr nigdy nie miałam żadnych infekcji więc teraz to dla mnie jest tym większa udręka>a gdzie jak do porodu jeszcze 3,5mc!:no:
mąż mi dziś wykupi recepte i dalej zwalczam to paskódstwo....
zazdroszcze wkłądek - nie infekcji bo ja zas cos mam bo znow piecze,szczypie i uczucie suchosci mam ;/

ja nie moge wkladek ;/ bo od razu mam wysypke, wsyztsko mnie boli juz po 5 minutach od zlaozenia ;/ wiec u mnie wygalda tak infekcje mam to biore wkladki zeby nie zmieniac majtek co 3 minuty bo wiaodmo jak to jest jak infekcja i lek ;/ wiec szkrobie sie na maxa bo raz ze infekcja dwa ze wkladka po 7 dniach mam az rany na udach i nie tylko ;/ wtedy tez co wstyd si enie gole bo im dluzsze lwosy tym mniejsza reakcja ucuzleniowa- i to na wsyztskie wkladki te z 2 zyla i te prawie 10 kazda taki sam wpływ ma na mnie ;/ podpaski zreszta tez ale w miejszym stopniu i czasme jest tak ze zmaiast wkladek w ciazy podpaske zakladam ;/ ahhh z Natim nie mialam czegos takiego buuuuu

reklama
zazdroszcze wkłądek - nie infekcji bo ja zas cos mam bo znow piecze,szczypie i uczucie suchosci mam ;/

ja nie moge wkladek ;/ bo od razu mam wysypke, wsyztsko mnie boli juz po 5 minutach od zlaozenia ;/ wiec u mnie wygalda tak infekcje mam to biore wkladki zeby nie zmieniac majtek co 3 minuty bo wiaodmo jak to jest jak infekcja i lek ;/ wiec szkrobie sie na maxa bo raz ze infekcja dwa ze wkladka po 7 dniach mam az rany na udach i nie tylko ;/ wtedy tez co wstyd si enie gole bo im dluzsze lwosy tym mniejsza reakcja ucuzleniowa- i to na wsyztskie wkladki te z 2 zyla i te prawie 10 kazda taki sam wpływ ma na mnie ;/ podpaski zreszta tez ale w miejszym stopniu i czasme jest tak ze zmaiast wkladek w ciazy podpaske zakladam ;/ ahhh z Natim nie mialam czegos takiego buuuuu

no co Ty? współczuję! u mnie też zaczęło się swędzenie i pieczenie:((

co do ruchów - mi się wydaje że ten chłopiec mniej ruchliwy niż Jagoda... Z nią to mi brzuch już latał jak szalony, aw tej ciąży teraz dopiero mąż poczuje ruchy jak rękę położy.. i w dzień prawie wcale się tam nie wierci, tylko z godz.wieczorkiem...

Do góry