reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Ja miałam dzisiaj wizytę...szyjka niby trzyma, ale znowu mnie ginek nastraszył, że w każdej chwili może mi się znowu macica uaktywnić i nadal mam leżeć (ja już nie wiem, bo przecież cały czas twardnieje mi tak samo, a poza tym to już dawno oszukiwałam z tym leżeniem, no i nie biorę fenka). A poza tym tragedia z wagą, 3kg w 3 tyg. pomimo liczenia kalorii, woda mi się zatrzymuje w organiźmie i mam zabronione używanie soli. Macie jakieś sposoby na obrzęki???

Na szczęście Felipe czuje się świetnie:tak:

reklama
My wizytowaliśmy wczoraj i wszystko jest ok :tak: przepływy i w mózgu i w pępowinie i łożyskowe wzorowe więc super :-) Tosia waży 1600 (+-200g ) i leży elegancko główką w doł :-) i w końcu mamy super ładne zdjęcie malutkiej twarzyczki :tak: przy okazji wizyty u gina (za tydzień) wrzuce ją ,bo teraz z czasem bardzo krucho :-(

reniuszek nie stresuj się za bardzo na bank wszystko ok:tak::-) trzymam kciuki i czekam na info
Aniaw zaciskaj kochana nóżki, leż i odpoczywaj a na pewno dotrwasz do okolic terminu:tak:
Pauletta najważniejsze że u Filipa wszystko ok, odpoczywaj sobie i czekaj do kwietnia:tak:
Agata super że wizytka udana:tak::-) Tosia super rośnie

ania o kurde nastarszyłaś mnie bo ja też miałam kilka razy takie bóle miesiączkowe. Trzeba na siebie uważać. Mam nadzieje, ze wszystko się uspokoi i spokojnie doczekać nawet do kwietnia
pauletta Ty lepiej tak nie oszukuj:) tylko rób tak jak pan doktor każe;) i leż jak trzeba:angry: bo 30tydzień to troche za wcześnie!!! no ale to taki sympatyczny ochrzan:) na obrzęki słyszałam tylko trzymać nogi wyżej
agata gratuluję udanej wizyty;) i czekamy na zdjecia córci:)

reniuszek powodzenia

agnes- hehe właśnie dziwi mnie to, że ginek powiedział, że nic się z szyjką nie zmieniło i że wszystko ok. 3 tyg. temu mówił, że jesteśmy bezpieczni i kazał odstawić leki, a teraz mnie straszy- pogubiłam się i nie wiem o co mu chodzi:szok:

Pauletta moja ginka też z tych stachliwych, tez bym mi tylko leżeć kazała... To ty sie kobieto tymi kilogramami nie martw wcale jak Ty masz obrzeki, skoro to woda, to ci po porodzie zaraz zejdzie i będzie o niebo lżej, słyszłam żeby dużo pić...

agata, pauletta - gratuluję udanej wizyty i ciesze się razem z Wami :)
reniuszek - nie martw się, wszystko będzie dobrze...trzymamy z Emlilcią kciuki &&&&&&
ania - odpoczywaj, leż i się nie stresuj....dasz rade kochana :*

agata gratulejszyn udanej wizyty :))) teraz juz pewnie z gorki do terminu :))
pauletta gratuluje kochana wizyty :) oszczedzaj sie ile mozesz :) :*
ania kciuki &&m zeby wszystko przebieglo zgodnie z planem.

a ja juz po. brzuch nie taki- twardy i jak to lekarz powiedzial, ze za mocno sie napina :(((((((( dostalam spazmoline i duphaston zapobiegawczo (ponoc dziala na szyjke uspokajajaco) z szyjka na szczescie bez zmian. dostalam kolejne skierowanie na posiew z szyjki, antyHBs, mocz, morfologie, CRP ..... przyczyna twardnienia miesnia macicy nieznana :(
Maksymilianek caly zdrowiutki, orientacyjnie mial cyknieta fotke buziolka i zostal zwazony - 1700g. Dalej lezy zwiniety w rogal, wiec mnie to uspokaja, ze nie pcha glowki w kanal rodny.
ale i tak jestem smutna, ze wzgledu na twardnienia brzusia :(((((((((((

Aniaw23 rzeczywiście mały wiercipiętek ci rośnie:) teraz musisz dużo odpoczywać i będzie dobrze a dla spokojności ducha spakuj torbę do szpitala w razie czego, mam nadzieje że przyda się dopiero pod koniec marca trzymam kciuki&&&&
Paulettta z wagą to większość teraz ma problem, ja tak samo jak ty patrzę dokładnie na to co jem a i tak tyje podobne tak jak ty:( ale jeśli to obrzęk to po porodzie szybko z nas to zejdzie, najlepiej leżeć z nogami powyżej serca i pić dużo wody 2-3l dziennie, nie pić herbaty i kawy i od czasu do czasu mały spacerek na lepsze krążenie powinno pomóc :) najważniejsze że synuś się dobrze miewa:-D
_agata89 gratuluję udanej wizyty :)
reniuszek nie martw się tym twardnieniem brzuszka teraz nasze macice są narażone na masę kopnięć i też przez to są twarde, najważniejsze że z szyjką ok. a Maksymilianek też duży tak jak moja Gabrysia:) duże pociechy nam rosną:)

Ostatnia edycja:
reklama
agata,pauletta gratuluje udanych wizyty!!!:-)
ania trzymam za Was kciuki aby wszystko było dobrze i po Twojej myśli!!:tak:
reniuszku nie martw się Kochana ważne że z szyjka dobrze!!!A Maksymilianek juz ładnie waży:-)Ale te nasze Maluszki rosną!!!:-)

Do góry