reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u pediatry

No ja jutro też Kubulowi zakupie Kidabion.W sumie nie znam sie na tym,ale tak sobie myślęże w kidabionie dobrali taką optymalną dawke kwasów,a przy tym są tez inne witaminy.

Zakupiłam,zapodałam,żadnej reakcji alergicznej:-).Więc od przyszłego tygodnia zaczynam podawać rybkę na obiadek,bo nie mógł do tej pory.:tak:

reklama
No to super Rozalka, że nie ma reakcji alergicznej. Ale ja na Twoim miejscu z rybą poczekałabym jeszcze z tydzień lub dwa, bo reakcja alergiczna może być opóźniona i nie będziesz wiedziała potem, czy wyskoczyło coś po Kidabionie czy rybie. Zwłaszcza, że po Kidabionie zdarzają się reakcje alergiczne z powodu konserwantów, które w nim stosują i potem nie będzie wiadomo, czy to ryba uczula Kubulka czy konserwanty.

Ale Weronika dzielna :szok::-) ale ją biedulkę pokłuli.

No masz rację Kasiad.zapędziłąm sie,ale tak sie cieszę,bo u nas już sporadycznie jakaś tam krostka od czegoś wyjdzie,a tak to nic.
Z rybą poczekam,szczególnie,że dziś Kubula dorwał sie do chipsów:no:,nawet nie wiem jakich,bo pomieszane były i jadł dużo różnych rzeczy...i tak bym nie wiedziałą co uczula.

Dziewczyny a ten Kidabion lepiej się opłaca kupić w syropie czy w kapsułkach ?
hmm chociaż z tego co wyczytałam to chyba obydwa starczają na 15 dni ?

aha i czy czymś różnią się te opakowania syropu 150ml od tych 200ml ?:sorry:

Dziewczyny a ten Kidabion lepiej się opłaca kupić w syropie czy w kapsułkach ?
hmm chociaż z tego co wyczytałam to chyba obydwa starczają na 15 dni ?
2 łyżeczki syropu są bogatsze od 2 kapsułek w kwasy Omega-3 i wit C, poza tym cenowo też korzystnie wypada syrop :tak:
Ja narazie daję Oliwce po 1 łyżeczce dziennie, bo Kidabion wg ulotki się podaje od 3rż, więc tak sobie wymyśliłam, że do ukończenia tego 3 rż będę podawała 1 łyżeczkę.

aha i czy czymś różnią się te opakowania syropu 150ml od tych 200ml ?:sorry:
Właśnie się też zastanawiam, ale myślę, że nie. Warto jednak w aptece porównać skład dla pewności.

reklama
Kasiu dzięki właśnie sobie myślałam że połowę dawki bym dawała do 3 roku życia z tym ze nie pomyślałam że kapsułki są mniej wartościowe od syropku

ale Emilka na pewno wolała by te kapsułki :sorry: teraz ma jedne witaminki Marsjanki i jej muszę je łamać bo dostała od mojej siorki a łatwiej mi było Sanostol dawać :sorry:bo się nie dopraszała o jeszcze i chyba na miesiąc jeszcze starczą a potem zaopatrzę się w ten kidabion :tak:

Do góry