reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

reklama
Witajcie dziewczyny!

Ostatnią wizytę miałam teraz w sobotę, nareszcie mój M zrobił sobie wolne i ze mną pojechał :).
A co na wizycie: nasz synuś rośnie jak na drożdżach waży 600 g, szyjkę mam zamkniętą i długą na 4,8 cm, wód płodowych tyle ile powinno być, natomiast nasz synuś jest bardzo ruchliwy (od 14 tygodnia czuję jego ruchy, które nabierają na sile z każdym tygodniem) i jak się okazało nie bez przyczyny to martwiło moją gin, gdyż synuś zrobił sobie pętlę z pępowiny na szyi. Moja gin mówi abym się nie martwiła, co prawda nie jest to dobra informacja bo teraz codziennie muszę kontrolować ruchy małego a od 26 tygodnia ciąży obowiązkowe zapisy KTG. Od teraz musimy wierzyć, że mały sam się odplącze do porodu, bo w obecnym stanie nie może być ani jednego skurczu. Natomiast jak się nie rozplącze to obowiązkowe cc (czego bym nie chciała i co mnie frustruje).

Nulini ja ani razu nie mialam widoku 3d

Mama szkoda ze mlody jeat owiniety, ale wiem ze sporo bobasow samo sie odplatuje. Jesli nie, bedziesz musiala zacisnac zeby i przezyc cc. To jedyne wyjscie. Trzymam za Was jednak kciuki!

A tak się cieszyła, że jest taki ruchliwy, a to jednak niedobrze.
Pierwszy raz spotyka mnie taka sytuacja, moje starsze chłopaki też byli tacy ruchliwi ale nigdy pętli sobie nie zrobili, oni mieli szelki, które nie zagrażały ich życiu!

Mój M pojechał na usg głównie aby się przekonać, że nas chyba gin okłamuje co do płci malucha bo on przecież wiedział co robi, a robił....dziewczynkę. Na co gin wydrukowała mu fotkę ogonka i ma dowód ;):-D

reklama
Do góry