reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

agulqa, ja w pierwszej ciąży miałam wizyty jak już byłam na l4 co 3 tyg. ale teraz będę miała ten krążek i nie wiem, czy z tego powodu też wizyty nie będą częstsze. więc BANKRUT - ja również...

a ten pessar tak dla zainteresowanych kosztuje 144 zł + wysyłka.

moja gin badań prenatalnych w I trymestrze też jakoś specjalnie nie poleca. natomiast na II mocno wysyła. o III w poprzedniej ciąży mówiła, że one i tak już niczego nowego nie wnoszą... hmmm... no niby nie, ale jednak są dokładniejsze niż te, które mam robione u niej na każdej wizycie. tylko skąd kasę brać na to wszystko :crazy:

reklama
Sprite lol... w sumie nawet nie wpadlam na to ze to platne moze byc. Myslalam ze idziesz zakladaja w ramach wizyty i juz.
Ja na poczztku juz mialam wizyty co 2tyg i te tabletki... ja pierdziu ile siana. Ale nie narzekam. Zdrowie Robercika jest najwazniejsze i w styczniu jak go przytule to zapomme o tych zerach co z konta znikaly ;-)

sprite, no ja właśnie czytałam o tych III prenatalnych, że to tylko takie "sprawdzenie", bo wszystko dokładnie się mierzy i bada na II USG i to III nic nowego raczej nie wnosi, a szkoda mi kaski, więc daję sobie spokój ;-)
Wiadomo, że chciałabym Gutka pooglądać sobie dokładnie, a nie tylko na wizycie rzut oka, no ale jeszcze tylko 3 miesiące i się naoglądam do woli :-D

w ogóle wchodzę na płeć naszych bobasów i co ?! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tylko ja z JEŻYKIEM płci nie znamy :-p jak to tak można co ? :-p :-D

SPRITE - najważniejsze że malutka zdrowa :-) i wow jaka waga my ten sam termin ciekawe czy moja ma chociaż 500 już ... :dry: na tych wszystkich apkach w tel pokazuje że powinna mieć 500-600 ale tym pomiarom też nie ma co wierzyć ;-) co do dodatkowego USG jak będę mogła za free to pójdę jak nie to nie ;-)

agulqa, ja wiedziałam, że płatny, bo gin powiedziała "niech się pani nie martwi-kurier ten krążek do domu przywozi. nie musi pani nigdzie po niego jechać". no to od razu w głowie, że oczywiście, że płatne. ale wchodzę dziś rano na neta, patrzę , a tam taka cena :szok:. podobno tylko szwy na szyjkę są refundowane. no trudno. najważniejsze, żeby urodzić w terminie :tak:

femme, te III prenatalne nie są refundowane. I i II ze skierowaniem - tak, ale III już nie (z tego co udało mi się wyczytać). a płeć poznacie. najpóźniej w dzień porodu :-p (ja sama taka pewna nie jestem jak przy młodym. wtedy już w 18 tyg. nie przyjmowałam innej opcji. teraz - szczególnie, że znam kilka przypadków z pomyłkami, jakoś ciągle nie umiem uwierzyć) :sorry2:

Sprite ja tez licxe na Roberta ale gdzie z tylu glowy siedzi mi Gosia. No i to przewidywanie doggi :p
A co do pessar to masz racje. Trzeba sie niestety wykosztowac, wazne by rodzic w stycxniu a nie listopadzie

No ja przez Was też "schizuję"!!!
W pierwszej ciąży w 12tc powiedziała ginka "córka" i byłam tego pewna, a teraz 3 lekarzy "syn", a ja ciągle się obawiam, czy się nie zmieni...

Nulini, ale my to chyba przez to, że marzy nam się parka... Ty masz już córkę, ja syna, więc to dlatego ;-). ale jakby co braciszka też pokocham, więc spoko :laugh2:

Nulini mam to samo! Trzech lekarzy ewidentnie widzi chłopa a ja i tak boje się kupować chłopskich rzeczy bo cały czas kluczy mi w głowie Antosia i jakoś nie chce mi się wierzyć że to chłopiec :p

reklama
Do góry