reklama
fantazja
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
A ja chetnie poczytam o wozkach do tysiaka
Bo wierze, ze w tej cenie dobry tez kupic mozna. Bo mutsy i inne tego typu bajery to moje dochody z trzech miesiecy. I nie jest to kwestia oszczedzania tylko trzezwego spojrzenia na rzeczywistosc. Jak znajde cos ciekawego to chetnie sie podziele z zainteresowanymi.
Czesc czerwcoweczki,
alez tu goraca;-) .
Ja najpierw ustosunkuje sie do wozkow Chicco - slyszlam ze czesto ulegaja uszkodzebiom - cos tam sie w nich psuje, ale pewnie dotyczy to niektorych modeli.
Ja jak juz pisalam mam Mutsiego Urban Rider po synku - nie wyeksplatowalismy go wiec jeszcze przy kolejnym bobasie sie przyda:-) .
Ja mam caly zestaw:
gondola
spacerowka
i fotelik samochodowy do niego - Play Prima (polecam zamiast maxi cosi - rozklada sie bardziej na "plasko")
Co do dyskusji:
Uwazam ze gondola sie sprawdza - wlasnie ze wzgledu na lato mozna dzieciatko zostawic na dluzej w wozku by sobie spalo na zewnatrz (w fotelikach i spacerowkach w msc 0-3 tylko do okolo 1-2h)
Rzeczywiscie jezeli ktos dysponuje mniejszymi funduszmi mozna kupic tansza gondole tak na pierwsze 3 msc a pozniej zaszalec ze spacerowka.
Ja mialam ta mozliwosc ze rodzice zaszaleli i powiem wam ze wozek jest super - swietnie sie go prowadzi, dzieciatko lezy sobie wygodnie, zaden chodni nie jest mi straszny.
Ale: jest ciezki (mieszkam na parterze wiec dla mnie to nie problem) i ma maly koszyk na zakupy.
No to chyba tyle od "doswiadczonej" mamusi;-)
alez tu goraca;-) .
Ja najpierw ustosunkuje sie do wozkow Chicco - slyszlam ze czesto ulegaja uszkodzebiom - cos tam sie w nich psuje, ale pewnie dotyczy to niektorych modeli.
Ja jak juz pisalam mam Mutsiego Urban Rider po synku - nie wyeksplatowalismy go wiec jeszcze przy kolejnym bobasie sie przyda:-) .
Ja mam caly zestaw:
gondola
spacerowka
i fotelik samochodowy do niego - Play Prima (polecam zamiast maxi cosi - rozklada sie bardziej na "plasko")
Co do dyskusji:
Uwazam ze gondola sie sprawdza - wlasnie ze wzgledu na lato mozna dzieciatko zostawic na dluzej w wozku by sobie spalo na zewnatrz (w fotelikach i spacerowkach w msc 0-3 tylko do okolo 1-2h)
Rzeczywiscie jezeli ktos dysponuje mniejszymi funduszmi mozna kupic tansza gondole tak na pierwsze 3 msc a pozniej zaszalec ze spacerowka.
Ja mialam ta mozliwosc ze rodzice zaszaleli i powiem wam ze wozek jest super - swietnie sie go prowadzi, dzieciatko lezy sobie wygodnie, zaden chodni nie jest mi straszny.
Ale: jest ciezki (mieszkam na parterze wiec dla mnie to nie problem) i ma maly koszyk na zakupy.
No to chyba tyle od "doswiadczonej" mamusi;-)
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Kupiłam ten na aukcji i mam nadzieję, że nie będę żałować. Właśnie czekam za dostawą. Jak tylko go będę miała, to podzielę się pierwszymi wrażeniami. Oczywiście macie rację z tym, że to co pasuje mi niekoniecznie musi pasować wam. Któraś z Was pisała, że trójkołowce są niewygodne przy podjeżdżaniu na schodach, a mnie ten problem właściwie nie dotyczy, bo mieszkam w domku jednorodzinnym i wszyscy nasi rodzice też, nawet u nas w ośrodku zdrowia nie ma schodów, więc tym sie nie martwię. W tej sytuacji odpada też problem ciężaru wózka
. Za to trójkołowce podobno świetnie sprawdzają się na trudnym terenie, a przy naszym domku i domku teściów jest polna droga, więc będzie jak znalazł. Co do niestabilności tych wózków, to sprawdziliśmy to razem z synkiem w sklepie ;-) i wypadło dobrze. Poza tym stwierdziliśmy, ze wypróbujemy na głębokim czy się sprawdza, a po próbie będziemy się zastanawiać nad spacerówką. No i jak kupujemy osobno głęboki, to nie musimy wydawać od razu dużej sumy 
. Za to trójkołowce podobno świetnie sprawdzają się na trudnym terenie, a przy naszym domku i domku teściów jest polna droga, więc będzie jak znalazł. Co do niestabilności tych wózków, to sprawdziliśmy to razem z synkiem w sklepie ;-) i wypadło dobrze. Poza tym stwierdziliśmy, ze wypróbujemy na głębokim czy się sprawdza, a po próbie będziemy się zastanawiać nad spacerówką. No i jak kupujemy osobno głęboki, to nie musimy wydawać od razu dużej sumy 
E
efilo
Gość
Joluś,
ale Ci zazdroszcze!
My to chyba za jakieś trzy miesiące dopiero kupimy. Mamy jeszcze czas na poszukiwania. Dzisiaj wytropiłam jakiś Peak 4 Air. Ale to jakiś mercedes (skóra i drewnopodobne wykończenie
)
A co do fotelików (tylko żeby nie było że moje zdanie jest jedyne słuszne) to ja jednak wybiorę maxi cosi. Dla mnie fotelik służy do przewożenia bezpiecznie dziecka autem. Sama mam autko z ABS ESP sześcioma poduszkami i tratatata. I najistotniejszym kryterium było bezpieczeństwo moje i maluszka a nie wygoda. Więc do wyboru fotelika stosowałam to samo kryterium - oparłam się na crash testach
Każdego roku dostaje najwyższe oceny.
Oczywiście częściej sie jeździ niż ma się wypadek, więc właściwie wygoda jest częściej stosowana :-) Ale ja naprawdę dużo jeżdżę i chciałabym mieć poczucie chociaż częściowego bezpieczeństwa.
ale Ci zazdroszcze!
My to chyba za jakieś trzy miesiące dopiero kupimy. Mamy jeszcze czas na poszukiwania. Dzisiaj wytropiłam jakiś Peak 4 Air. Ale to jakiś mercedes (skóra i drewnopodobne wykończenie
)A co do fotelików (tylko żeby nie było że moje zdanie jest jedyne słuszne) to ja jednak wybiorę maxi cosi. Dla mnie fotelik służy do przewożenia bezpiecznie dziecka autem. Sama mam autko z ABS ESP sześcioma poduszkami i tratatata. I najistotniejszym kryterium było bezpieczeństwo moje i maluszka a nie wygoda. Więc do wyboru fotelika stosowałam to samo kryterium - oparłam się na crash testach
Każdego roku dostaje najwyższe oceny.Oczywiście częściej sie jeździ niż ma się wypadek, więc właściwie wygoda jest częściej stosowana :-) Ale ja naprawdę dużo jeżdżę i chciałabym mieć poczucie chociaż częściowego bezpieczeństwa.
E
efilo
Gość
Dziewczynki
polecam obejrzenie materiału filmowego o wózkach. Może już się z tym zetknęłyście. Ja pierwsze słyszę i zbaraniałam
Jeszcze znalazłam cały artykuł o tych testach.
polecam obejrzenie materiału filmowego o wózkach. Może już się z tym zetknęłyście. Ja pierwsze słyszę i zbaraniałam

Jeszcze znalazłam cały artykuł o tych testach.
E
efilo
Gość
A co popularności wózków Deltim to ja się wcale dziewczynom nie dziwię skoro koszt się zamyka w 400 zł.
Ja i tak na razie obstaje przy Mutsy ;-)
Ja i tak na razie obstaje przy Mutsy ;-)reklama