reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

Kluskowi też smakowała dynia tylko niebardzo mu służyła:-( A teraz jemy zupki z buraczkiem i jest ok Kolejna w kolejce jest cukinia i chyba przyjdzie czas na mięsko.

reklama
a.jas - zwykłą kaszę mannę gotujesz na wodzie, a następnie taką ugotowaną możesz dodać do gotowej zupki.

jemy zupki z buraczkiem i jest ok Kolejna w kolejce jest cukinia i chyba przyjdzie czas na mięsko.

oooo - buraczki !
ja uwielbiam buraczki - takie zwykłe, ugotowane w łupinkach, a potem obrane
icon_jesc.gif

mogę jeść kilogramami..
a cukinię to będziesz gotować w wodzie czy na parze ???

U nas morelki przeszły bez wrzasku i kupkania na zielono co chwilkę, wiec mamy jeden owoc opanowany.

buraczki brzmią cudnie, odzyskalismy samochód i chyba zrobie napad na bazarek. Postaram się jeszcze raz wprowadzic fasolkę szparagową a potem buraczka :-D.

a ja wprowadziłam Oli do jadłospisu groszek zielony - ostatnio ugotowałam jej ziemniak, marchewka i groszek - wcinała aż miło - kupa też super :tak:

My juz po buraczku. Nawt spasowal. Teraz wprowadzamy juz 3 dzien szpinak i drugi dzien banana. Na razie bez komplikacji, poza marchewka, po ktorej maly ma mega zatwardzenie. Byla juz marchewka, pietruszka, ziemniak, szpinak, buraczek, a z owocow jablko, banan i sliwki suszone. Poza tym moje dziecko cudem polubilo picie wody :-)

o Celinko sporo już poznał nowych smaków Bartuś :-) a ile dni dajesz nowość? my tak 5 dni testujemy :tak: póki co znamy smak marchewki, ziemniaka i teraz poznajemy dynię, a z owoców jabłuszko głównie w postaci soku i teraz pijemy jabłuszko z winogronem - bardziej smakuje :tak:
dynia nie podchodzi, dziś drugi dzień ją jemy i coś ok 5 łyżeczek dała radę zjeść :sorry2:
jeszcze popróbujemy dynię, potem wprowadzę chyba pietruszkę, albo brokuła :-)
Klaudia - fajnie, że nie macie problemu z jedzonkiem :-) a ile teraz Filipek zjada?

Kurcze, ale ostrożne jesteście :tak:. Ja po prostu kupuję słoiczek odpowiednio po 4, potem 5 a teraz po 6 m-cu (byle deser bez jogurtu, a zupka / obiadek bez masła z mleka) i daję cały lub pół słoiczka. Nic się do tej pory nie działo. A może powinnam dawać inaczej>???:confused::sorry2::baffled:

reklama
Do góry