reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wracamy do formy :)

Ewelciu to byłby omlet gdybym wylała wszystko na raz a tak to mi wyszły takie cenkie naleśniczki jakby jak je jeszcze później przyrumieniłam na patelni to były chrupiące ;-)
no i na obiad zrobiłam coś podobnego tylko wylałam wszystko na raz na formę do pizzy i też taki cienki placek rozsmarowałam później pocięłam na cienkie paseczki i miałam coś a'la makaron jajeczny :-D:-D:-D:-D

reklama
A'la makaron powiadasz:-D:-D:-D
widzialam kiedys przepis dukanowy na makaron...tak samo na nalesniki czy na pizze..tylko nie robilam nic z tych rzeczy jeszcze...nie mam czasami czasu i robie sobie cos na szybko:)

widzialm suwaczek i niezle Ci zlecialo-super!!!ty jestes bardziej przy kosci wiec szybciej bedziesz gubic kilogramy...
Przestoje tez sie zdarzaja,ale ja sie nie poddawalam po 2tyg przestoju:)

Po jakims 1mieisacu stosowania diety zrob sobie badania,bo ona podobno nerki obciaza.

To podobnie jak ja ;-) wieczorem naczytam się przepisów a później robię samowolkę w kuchni tak jka dzisiaj te piersi zapiekane nie miałam pojęcia co mi wyjdzie bo to była totalna improwizacja i nawet całkiem całkiem :-)
W przyszłym tyg chce już badania zrobić żeby mieć później porównanie ;-) przy kości...no dzięki :crazy::-D:-D:-D:-D

Kasiuleczka zaraz wrzuce jak znajde bo mam gdzies na kompie zapisany:)
EDIT:)
mam...pisalam priva z tym przepisam do innej Dukanki:)

Tak,kochana z otrebow.
4 szklanki owsianych
2 szkl pszennych
1 szkl skrobi kukurydzianej(dostaniesz w Tesco,nazywa sie corn strach,lub maize)
8jaj
pol litra maslanki niskotluszczowej'
1,5 opakowania proszku do pieczenia
0,5kg twarogu bialego-oczywiscie chudego...ja kupuje.hmmmn nie wiem jaka to firma ale pisze lekki i chyba ma 0,0% tluszczu.

suche skladniki mieszasz razem w dosc glebokiej miseczce....
ser miksuje z zoltkami i dolewam maslanke ...
lacze ten ser z suchymi skladnikami...
z bialek ubijam piane i mieszam wsio razem....

Pierwszy raz jak pieklam to dodalam:
dwa rozgniecione zabki czosnku,ziol prowansalskich...

a drugim razem jak pieklam to nic nie dodalam i wedlug mnie ten pierwszy byl o wiele lepszy...

dzis dodalam czosnek ,bazylie i oregano i tez jest pyszny!!!!

Ostatnia edycja:
Ewelcia jeszcze napisz ile czasu go trzeba piec , ha ha i na jak dlugo starcza i ile zajadasz kromek na dzien bo tu tych otrebów(otráb:confused:) stasznie duzo jest.
Acha odnosnie mojej wagi to odpowiem Ci tutaj, aj u mnie to jakos pomalutku idzie( bo dopiero -3kg) glownie przez to ze nie pije wody tyle ile powinnam bo gdybym pila duzo pewnie by to szlo szybciej ale jakos nie moge sie przemuc. Dobrze ze duzo herbat pije i nerki mi nie siadaja i sie dobrze czuje. No ale nad ta wodá to musze popracowac!!!No i waga startowa jaks taka ogromna nie byla bo 62kg.
przez pierwsze 5 dni spadlo -1,5kg a pozniej po 0,5kg na tydzien . No ale marzy mi sie waga 52 wiec jeszcze 7kg(ha ha nie wiem jak ja to zrobie:-D)jak dobije do 55 to bedzie cud:-D chyba zaraz sobie walne suwaczek to czlowiek jakos sie tak motywuje widzac spadki.

kasiuleczka ja pieke okolo 1h .czasami nawet dluzej 1h i 10min
Tak w 190 stopniach...wkladasz do piekarnika ten chleb jak jest piekarnik czesciowo nagrzany...
Ja pieke w dwoch foremkach,krotkich waskich i podluznych,wychodzi mi dwa chlebki:)

JA porcjuje po dwie kromki i mroze:) mam na sniadanie i na pozniej:)
nie wiem na jak dlugo bo nigdy jakos specjalnie nie patrzylam,ale mam sniadanie z glowy:)
Czytalam kiedys na necie ze nie powinno sie jesc tego chleba w dniu bialkowym ale ja wczesniej jadlam codziennie i schudlam 8kg w 1,5miesiaca wiec teraz tez jem:)

Ewelcia , dzieki za przepis, grrr teraz musze tylko podreptac po otreby bo mi sie wlasnie skonczyly.:-(A dzis w koncu warzywka mam mniam juz doczekac sie nie moge obiadu a sniadanie 10minut temu wszamalam:-D

reklama
Do góry