reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wracamy do formy :)

Sandrulińska ja też właściwie nie zauważyłam abym zwiększyła budżet na zakupy;-) po prostu inaczej kupujesz a co robisz dla rodzinki starcza na dłużej bo Ty tego nie jesz czyli jeden obiad co najmniej na dwa dni ;-) i finanse się wyrównują :tak:
Aga_Natalia
skrobia to tu corn flour :sorry: wiem wiem paradoks :confused2: tylko pamiętaj ma być biała bo często można znaleźć maize żółtą a to jest mąka :eek:Powodzenia w dukaniu :tak:
Ewelcia i ja dzisiaj z czystą premedytacją zjadłam dwa kawałki pizzy :sorry: no potrzeba mi było tak węglowodanów że szok :szok: cały dzień jadłowstręt miałam na jajeczno mięsno nabiałowe dania patrzeć nie mogłam baaa sama myśl wywoływała konwulsje :eek: głodna wściekła z bolącym brzuchem w pełni świadomie wciągnęłam pizzę i łooooo jak mi dobrze było teraz dalej mogę się dietkować :zawstydzona/y::-D:-D

reklama
Aga w tesco kupisz...zolte opakowanie i pisze corn flour
Tesco Cornflour 500g product information - Tesco.com
jest to bualy proszek...wyglada jak maka ziemniaczana.
Wstaw suwaczek:)

Sandrulinska ja jakos szczegulnie wiecej nie wydaje...raczej normalnie:)
tak jak dzis ugotowalam zupe to jadlam ja przez caly dzien:-p:rofl2:
a ty z czego chcesz sie odchudzac,co?

Puletta zeby rano rewolucji nie miala jak ja hehehe

kobitki i ja dzis zgrzeszylam i to bardzo:szok: , juz tak od wczoraj mnie ciagnelo do slodyczy:sorry:, wczoraj jeszcze sie opanowalam:tak:(nawet upieklam ciasto jogurtowe -ale bylo takie se....:confused2:) ale dzis poleglam:szok: , rano 2 ciatka, poxniej robilam pierogi dla M wiec tez musialam spróbowac chociaz jednego( ha ha tyle sie nalepilam wiec skosztowac musialam:-() no poxniej bylam na kawie wiec kawalek pysznego serniczka zjadlam:zawstydzona/y:, w domku nie chcialo mi sie juz robic nic dla siebie wiec wszmalam kapuske kiszoná z grzybkami a do tego 4 nuggetsyy:zawstydzona/y::-p. No i to jeszcze nie koniec dzis walentynki M kupil czekoladki:szok: wiec spróbowalam ze 3:sorry:. wiec jednym slowem masakra na calej lini nooooo ale zwale to na @ bo lada dzien przybedzie. Ale lodówka zaopatrzona w bialko i miesiwo wiec od jutra obiecuje poprawe:-D:-D:-D

witam dukanoweczki:-):-):-)
rety dziewczyny, ale wy łobuzice jesteście:-p, ja jeszcze nie zgrzeszyłam ani razu, ale jest naprawde cięzko, dzisiaj nic jeszcze nie jadłam, mam jedzeniowstret. nic mi nie smakuje. Zaobserwowałam u siebie że jak mało jem to nie chudne, waga stoji w miejscu, potem nasowa sie pytanie, po co to mi, skoro nie chudne. Ale trwam no bo co mam robić, jest mi bardzo ciężko. Dodatkowo nie mam wsparcia w mężolu. No bo generalnie nie przeszkadza mu to że waze prawie 40 kg więcej od niego, no bo przeciez w nocy to i tak te kilogramy idą na boki. a i jemu koscistemu miło sie przytulić do mieciutkiej słoninki. ahhh co ja Wam własciwie pisze. Ide sobie coś przygotować, bo jak nie mam nic zrobionego to w lodowce kusi mnie wszystko co złe. Jeszcze nie robiłam tej nutelki, no i pizza tez strasznie za mną chodzi. Nie mam nawet czasu zeby sobie coś przygotowac. A ta dieta naprawde jest smaczna. Dzisiaj tylko tak jakoś jestem na nie.
W domku chorowania cd. Chyba ta gorączka przerodzi sie jednak w grype, na dodatek chłopcy caczeli nazekac na zoładki. Maurycy ma sranko, a Mikołaja gorą ciągnie. Maxik jeszcze śpi, nie wiem z czym sie obudzi. Moja mama zatrzymała sie narazie u mojego brata, no bo u mnie chorobowo, a ona jest schorowana i nie wskazane jej infekcje [ zwłaszcza jelitowe przeboje] Moja bratowa pewnie wychodzi z siebie:-pale ja nic na to nie poradze:-p;-):-)
Miłego dzionka dukanoweczki, jeszcze Was odwiedze pozniej:-)

a sandrulinska=kiedys sobie zerklam na woj blog [ jak jeszcze był] i mam pytanie do ciebie. Z czego Ty chcesz sie odchudzac , przeciez ty lasencja jesteś jak sie patrzy:tak:;-):-). Co do kosztów diety. to zanim opnowałam to wszystko, to nie ukrywam że mnie po kieszeni to troche pociągło. Ale u mnie jest innaczej, ja mam duza rodzine, no i miesorzerna rodzine, tak wiec zawsze gotowalam tlusto [ choc bardzo smacznie;-). Teraz sie wycwaniłam i staram się jakos łączyc dwie kuchnie , no bo nadal musze gotowac dla ferajny i dla siebie, ale np. jak robie kurczaka, to juz dla wszystkich z pieca, salatke wtedy robie pod siebie, rezygnuje z majonezu czy smietany a zastepuje jog nat. Moje łasuchy nawet nie widza roznicy A i wtedy obieram bardzo mało ziemniakow, dla nich tylko, tak rozkładam aby zawsze mi nie wystarczyło. ;-)Teraz jak musze coś dokupic, to faktycznie nie sa to żadne koszta. No bo zastepuje tylko produkty.

Dziękuję dziewczyny, ja już patrzałam na tą teskową, ale myślałam, że to mąka a nie skrobia i nie wzięłam.:zawstydzona/y:

To jest właściwie moje drugie podejście, bo w ubiegłym tygodniu 4 razy zasłabłam i teraz będę robić 2 fazę 1 na 1 a nie jak wcześniej 5 na 5. Dość intensywnie żyję ostatnio i same białka mi szkodziły.
Byłam wtedy 18 dni już na diecie bez wpadek. Schudłam 5 kg. Jeszcze 7 chcę zgubić.
Pizzę robiłam dukanowską a na słodką przekąskę robiłam "ptasie mleczko"

Witam Dukanoweczki! wasze grono sie powieksza wiec stwierdzilam, ze razem bedzie latwiej wiec moge sie juz do Was dopisac:-) To juz moj 3 dzien i szczerze mowiac myslalam, ze bedzie gorzej choc pokus nie brakuje bo u Nas wszyscy slodkie uwielbiaja a mnie w szczegolnosci nie trzeba do tego namawiac:zawstydzona/y:. Mam nadzieje, ze wytrzymam choc na jajka i kurczaka to juz patrzec nie moge:-p, za to bardzo brakuje mi w tej diecie owocow. Zycze milego dnia! :-):-)

Marcysia fakjnie ze dolaczylas.
Aga Natalia ja tez jade na 1/1 bo na 5/5 jets ciezko i organizm jest bardziej obciazony...

ja wczoraj wazylam mniej niz dzis:sorry2:...a wczoraj nie zgrzeszylam:no:,ale to nic tamtym razem tez mialam skoki:)dietujemy dalej:)

dzis za to zgrzeszylam..ale wyjscia nie mialam...syn ma urodziny wiec tortu sprobowac musialam:sorry2::cool2:

dziewczyny no co Wy ! to samo pytanie mogłabym zadać Wam z czego sie odchudzacie?:-p
skoro mowicie ze finansowo dieta tez daje rade to jak tylko wroce z urlopu w polsce w marcu zaraz na nia przechodze:-) najbardziej mnie yte slodycze bolą no ale cóż:sorry2:

dziewczyny mialyscie problem z nerkami na tej diecie, bo mnniie dzis strasznie bola :sad::sad:chociaz staram sie pic duzo. To chyba ten nadmiar bialka jest przyczyna, zobacze jutro mam nadzieje ze bedzie juz wsio ok i bede mogla kontynuowac dietke;-)

reklama
Marcysia mnie nerki nie bola...
staraj sie wieczorem pic duuuzo wody...
w dzien ja pije herbate i kawe,czasami sie napije wody,ale wieczorem to tylko wode...

ja robilam badania i mam ok

Do góry