reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wracamy do formy :)

jak dlugo bylas na I fazie?
ja mysle ze wynik ok:)
Według kalkulatora powinnam być 6 dni, czyli do wczoraj...

Właśnie jakimś cudem wróciłam do swoich obliczeń z przed tygodnia i wypisało, że na fazie ataku zrzucę 2.300 :-) no i proszę :-) Dukan się nie pomylił :-D

Miałam przedłóżyć Fazę 1 no, ale nie wytrzymałam z myślą, że od wczoraj mogę jeść warzywka:-D
Także faza 2 rozpoczęta :-)

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze noo...cały dzionek latałam za cholerna mazeiną...bo gdzieś wyczytałam, czy ktoś mi powiedział, nie ważne ze mazeina podobnie i po angielsku brzmi czy się pisze, a sama za bardzo się nie dowiadywałam.....no ale kupiłam i chyba trafiłam :-) Także zabieram sie za robienie chlebka, albo bułeczek, a jutro pizza :-D

A co tak cicho na tym wątku...dziewczyny w weekend nie dietkują;-)

Lewcia -mazeina to po angielsku corn flour-ma byc po prostu biala, jak zaczynalam dukana to tez nie wiedzialam i kupilam nie to co trzeba:-Dwiec mam zapas maki kukurydzianej :-D:-D
Wczoraj mialam chcice na slodkie i zrobilam nutelle (nie powinni wymyslac takich pysznosci):-Dmniam jaka byla pyszna ale po lyzeczce mnie zmulilo i zrobilam pralinki na dzis,a dzis nie mialam czasu ich zjesc bo byl zakupowy dzien i jak z domu wyszlam o sniadaniu to obiad zjadlam o 19tej:szok: no nic zostana na jutro;-). Teraz wypilam wode i juz nic nie wcisne, a jutro zaczynam PW wiec tez sobie zrobie wypasiona pizze aco. Ciekawe co pokarze wazenie:baffled:

witam się babki
przypomniało mi się, że tu jest taki fajny wątek:tak::tak: trochę poczytałam już tydzień temu nie mogłam się zebrać, żeby coś skrobnąć:zawstydzona/y: teraz wysłałam chłopaków na spacer i wreszcie mam okazję
widzę, że dobrze wam idzie pozazdrościć spadków wagi:tak::tak:
ja byłam na diecie south beach ale tym razem nie zadziałała:wściekła/y: więc zaczęłam dunkana dzisiaj ostatni dzień 1szej fazy jutro podsumuję wynik, tylko że nie będzie za bardzo wiarygodny bo dość niefortunnie wybrałam czas czekam na @:confused2:
na innych wątkach zauważyłam, że macie fajne rezultaty na dunkanie, jeszcze raz gratuluję

Lewcia -mazeina to po angielsku corn flour-ma byc po prostu biala, jak zaczynalam dukana to tez nie wiedzialam i kupilam nie to co trzeba:-Dwiec mam zapas maki kukurydzianej :-D:-D
marcysia gdzie kupiłaś tą skrobię kukurydzianą? bo ja obleciałam sklepy i znalazłam tylko mąkę kukurydzianą w polskim sklepie...

aha kobitki jaką opcję stosujecie na drugiej fazie? bo ja bym chciała 1/1 czy wtedy też się schudnie 1kg na tydzień? sorry, że tak podpytuję ale czekam na książkę już tydzień i dojść nie może:no:

Ostatnia edycja:
ms.marple...ja bylam na 1/1 i normalnie sie chudnie 1kg na tydzien!!!!
Ja wolalam sie nie katowac 3/3 lub jak nie ktorzy 5/5 dla mnie za ciezko by bylo...w sumie na warzywkach ja bym mogla ciagnac,ale bialka 3 dni czy 5 bym nie zniosla chyba!I 1/1 nie obciaza tak organizmu-nerek-przede wszystkim jak 5/5.....

skrobie kukurydziana kupisz w Tesco z napisem corn flaur-zolte opakowanie...

hejooo :-)
dzis bylo wazenie i 400g only:wściekła/y::zawstydzona/y::-( ale zawsze cos!;-)
ms.marple-tak jak ewelcia pisze, skrobie kupisz w tesco, ja mam firmy shamrock. Druga faze na poczatku robilam 1/1 ale mialam przestuj z waga wiec przeszlam na 3/3 i dla mnie jest ok, wazne ze waga sie ruszyla wkoncu w dol.

Marcysia na 3/3 tez mozesz miec przestoj tak samo i na 5/5...
dobre i 400g:)....ja sie chcialam zwazyc dzis rano ale mi waga posluszenstwa odmowila:sorry:.
Bateria padal...m sie smieje ze od tego ciaglego wazenie,ale w sumie ma racje bo ja rano i wieczorem sie waze a czasami w ciagu dnia tez stane na wage.
dzis musze baterie zakupic

reklama
A ja miałam wczoraj ważenie :-):-):-) efekt widać na suwaczku:-D i mimo grzeszków spadło 1.2 kg jupii czyli już 10 w dół ochhh jak mi dobrze :-):-):-)
Lewcia a Twoja mazeina jest biała?? bo ja ostatnio widziałam mazeinę żółtą :eek: a żółta jest mąka :no::confused2:
msmarple w każdym większym hipermarkecie dostaniesz skrobię to po prostu cornflour :tak::tak: musi być biała ;-)

Do góry