reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wracamy do formy :)

reklama
Ktoś tu polecał krem na rozstępy Perfecta, więc zaczęłam stosować z miesiąc temu i wiecie...trochę się spłyciły i rozjaśniły:tak: z czerwono-fioletowych zrobiły się różowe:-)
Kurczę, jednak czasem można się zdziwić, krem za 60zł nie działa, a wystarczy wydać 12 zł i są rezultaty;-)

Nie wiem, czy to sprawa kremu, czy czasu. Ja niczym nie smaruję, a rozstępy bardzo wyraźnie się rozjaśniają - same. Jak smarowałam w ciąży zapobiegawczo, to w pewnych miejscach i tak wyskoczyły, a w innych się nie pojawiły. Przestałam wierzyć w działanie jakichkolwiek kremów ;)

A ja jestem przeszczęśliwa, bo zmalały mi piersi! Jupi! Dobry jest na mnie stanik z ciąży i wreszcie udało mi się wcisnąć w sukienkę :-D

Ja jestem przeszczęśliwa bo dieta jaką sobie sama ustaliłam czyli: musli z bananem i słonecznikiem polany jogurtem naturalnym na śniadanie+ obiad (cokolwiek) i skromna kolacja o 19. Jak chcę coś słodkiego to zjadam np. 3 kostki gorzkiej czekolady, ale w sumie jakoś tak strasznie restrykcyjnie nie podchodzę do jedzenia bo karmię, ale działa to cuda już mam 62kg na wadze:-):-) do celu pozostało jeszcze 9kg, ale ostatnio kg spadł w tydzień. SUPER oby tak dalej.

cwietka zazdroszcze :) oj ciekawe czy mi sie udajeszcze 9 kg zrzucic ja to bym chciala zeby to w 2 tyg zgubic :p no ale niestety :)

mnie motywuje np ogladanie teledyskow niestety tutaj we wro nie mam jak ... ale jak widze szczuplke kobitki to w myslach mi sie klebi "bede taka szczupla" !! :)

Nie wiem, czy to sprawa kremu, czy czasu. Ja niczym nie smaruję, a rozstępy bardzo wyraźnie się rozjaśniają - same. Jak smarowałam w ciąży zapobiegawczo, to w pewnych miejscach i tak wyskoczyły, a w innych się nie pojawiły. Przestałam wierzyć w działanie jakichkolwiek kremów ;)
Ewa - młoda jesteś, w twoim wieku skóra ma więcej kolagenu i elastyny :tak: niż u takich po 30-tce.
Rozstępy powinny się same rozjaśnić, ale nie w tak krótkim czasie. Wcześniej smarowałam się tym moim norelem -ale bez efektu przez 2 miesiące, a teraz w miesiąc efekt jest widoczny:-) Co prawda nie zamierzam świecić gołym brzuchem, a mąż nie przywiązuje wagi do "takich pierdółek" ;-) ale jakoś wolę mieć jasne prążki niż fioletowe pręgi :tak:
Missii - gratuluję spadku - fajnie być już za półmetkiem;-) Na pewno będziesz szczupła, zresztą BMI=25 to już norma, a 22,5 to raczej "spasiony wróbel":-D więc nie przesadzaj kochana;-)

Ostatnia edycja:
cristalrose - no właśnie, masz rację z BMI. Wszytskie się odchudzają, a pewnie większośc ma wagę w normie. Zreszta to jeszcze krótko po porodzie i waga jeszcze spadnie, szczególnie u cycusiowych.
a BMI... moje znowu poniżej 20!! masakra :( póki co dobrze wyglądam, ale coś mi sie wydaje, ze niestety będzie tak jak po Wiktorii:(
Cwietka - będzie klub koscio-mamusiek z wielkim cycem :(

Sprawdziłam swoje bmi - 19,2. Jak na mnie to jeszcze w normie, ale mogłoby tak już pozostać. Nie wiem, co robić, żeby powstrzymać uciekające kilogramy - więcej ciastek już nie jestem w stanie jeść :baffled: Kurcze, niedługo mój dzidziuś będzie ważył więcej niż ja :szok:
Antylopka - może powinyśmy założyć grupę wsparcia dla szkieletorów?

reklama
Sprawdziłam swoje bmi - 19,2. Jak na mnie to jeszcze w normie, ale mogłoby tak już pozostać. Nie wiem, co robić, żeby powstrzymać uciekające kilogramy - więcej ciastek już nie jestem w stanie jeść :baffled: Kurcze, niedługo mój dzidziuś będzie ważył więcej niż ja :szok:
Antylopka - może powinyśmy założyć grupę wsparcia dla szkieletorów?
ja mam 19,7:) mój dzidzius ma wiecej do nadgonienia, bo jestem wyzsza, hehe...
bedziemy sie wymieniac przepisami tłuczącymi, takie dania ponizej 1000 kcal nie beda brane pod uwage

Do góry