reklama

Wrzesień 2009

ewelin to są skurcze macicy. W takim przypadku powinnaś się bezwzględnie udać do ginekologa. Ja na takie skurcze dostałam fenoterol jak inne dziewczyny. No i jeśli skraca Ci się od skurczy szyjka to bezwzględne leżenie, a w najgorszym przypadku krążek, ale przede wszystkim IDŹ DO GINEKOLOGA JAK NAJSZYBCIEJ.
Właśnie byłam w poniedziałek i jej wszystko opowiedziałam, kazała brać magnez i troszkę zwolnić tempa. A o szyjce nic nie powiedziała, po prostu przemilczała jak zbadała. Nie wiem....:confused::confused::confused:a i jakby bolało mocno to kazała dzwonić... Tylko teraz dla jednych mocno to mocno, a drugich mniej i bądź tu człowieku mądry:no:

U nas też dzisiaj pogoda taka sobie. No i najważniejsze jesteśmy po USG. Będzie dziewczynka. Ha, ha, ha... druga:-)
Gratuluję. Zaczęły się pojawiać dziewczynki:happy2:

reklama
a u mnie truskawki za 11 zł, ale i tak musiałam kupić, po pierwsze, mały nie dał mi spokoju, bo był ze mna w sklepie :tak: a po drugie, jak nie mieć na nie ochoty, skoro cały dzien sie o nich czyta :tak: a zrobiłam je na słodko z bita śmietanką........ pychotka :-)

Trafily nam sie brzuszki i smaki akurat na lato i truskawki robia furrore, ale moze dzieki temu nie zamkne licznika wagi pod koniec ciazy na +22 kg jak w ciazy w zimie, teraz mam wozek do pchania wiecej robotki przy Jagodce i duzo owocow i picia zamiast chlebka i innych tym podobnych

Dla mnie nawet dzisiejsza pogoda była fajna, niby ciepło bo ok 22stopni ale słoneczko trochę za chmurkami tak więc żadnego skwaru i upału a za to drobniutki wiaterek, no i poleżałam znów na leżaczku, dzięki temu nogi nie napuchnięte!!Ja truskawy też dziś wcinałam, ale nie mogę ich za dużo, bo mam alergię, ale mama upiekła pycha ciasto z truskaweczkami i kremem mniam i jak tu nie wcinać słodyczy;-);-)

Dziewczyny jak u Was z siarą??Bo mnie od czasu do czasu w nocy parę kropelek poleci!!Jak już będziemy wchodzić na 100 dni i mniej do porodu to pewnie coraz częściej będziemy myśleć o tym ważnym dniu:tak::tak:Wiem, że są wśród nas już i takie mamusie, którym zostały do odliczenia dwucyfrowe liczby, leci ten czas bardzo;-):tak:

hej
czy ktoras z was moze nabyla torbe hippop ?a moze ja widzailyscie na zywo?
poprosze o opinie bo nie wiem czy mam ja kupic a nie mam mozliwosci obejrzenia jej na zywo!
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=W5dR3lqODro"]YouTube - Hoppop Baby Wickeltasche / Baby Diaper Bag[/ame]

Witam serdecznie chciałam dołączyć do Was.Czytałam dużo na tym forum i pomyślałam że super byłoby czasem z kimś pogadać a zwłaszcza z kimś kto czuje podobnie jak ja.Jestem w 22 tygodniu mam 31 lat i to jest moja trzecia ciąża.Witam więc jeszcze raz.

reklama
Długo by opowiadać ja urodziłam już dwójkę wspaniałych dzieci.Synek ma 3 latka a córcia 9lat i ciąże przechodziłam raczej dobrze.Były jakieś gorsze dni ale generalnie ok .Niestety teraz dużo problemów.Zaczęło się od złych wyników na toksoplazmozę.Konsultacje w Instytucie Medycyny Tropikalnej ,powtórki badań dużo lęku.Teraz już tylko badania kontrolne co trzy miesiące.Pózniej wiele obaw o serduszko maleństwa, gdyż doktor na usg w 20 tygodniu stwierdziła ,że trochę jej się nie podoba.Więc robiłam jedno echo serca i teraz 29 maja będę miała robione drugie.Gdy myślałam , że już teraz bedzie wszystko dobrze to od tygodnia mam ospę!!!!!!Chyba nie muszę opisywać ile kosztuje nerwów mnie ta chorobaSama nie wierzę że dopada mnie tyle złego.Mam nadzieję,że wypłakane teraz łzy zamienią się w łzy szczęscia po porodzie.Także już przeszłam wiele.Ale musze być dobrej myśli i dziękuje za każy "znak" z brzuszka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry