reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2014:)

Wrzesniowki?!:szok: jak to szybko leci!

No nic. Życzę Wam nudnych miesięcy ciąży, zdrowych dzieciaczkow: ładnych zdrowych i spokojnych:tak: chociaż każde dziecko jest śliczne:tak: dobrych wyników badań, a na później życzę wam krótkich porodów. Powodzenia!

Marcowka'14

reklama
Zachcianki? hmmm widzę że macie ochotę na słodkie a mnie jak na złość od słodkiego odrzuciło, za to chipsy bym jeść mogła ale mąż nie pozwala.:p

Z Nadią w ciąży nie mogłam patrzeć na mięso pod każda postacią, a jak czułam że teściowa coś piecze albo smaży... od razu kibel... a teraz cały czas wsuwam z mężem pierś z kurczaka:p on musi mieć co poniedziałek środę i piątek bo wtedy ma siłownie... ehhh wkurzało mnie to że cały czas mięco, ale teraz nawet mi to odpowiada:D:-)

mandarynki owszem, zresztą z Nadią to chyba było jedyne co jadłam... ja ważyłam normalnie przed ciążą jak brałam tabletki 68 kg zaczęłam brać jak urodziła się Nadia i jakoś nie moglam już potem zrzucić,tabletki odstawiłam w październiku, a 2 stycznia jak ważyłam się u Gina to ważę 64,7 :) Więc na razie mi się spada,,,:)

Kawę piłam Nescafe rozpuszczalną ale mąż wywalił w kosz i kupił Inkę... mus to mus...:-D

Tak pozatym to jednego czego najbardziej się już nie mogę doczekać to kopniaków:) za tym stęskniłam się najbardziej:D
I mam paniczny strach przed porodem to - całej sprawy:(:eek: Boje się jak nie wiem co.... któraś z was ma to samo?:D

Witam się
Chciałabym do was dołączyć jeśli można.Przedwczoraj zrobiłam test i okazało się,że być może tym razem nam się uda. :-) :sorry:
jestem po przejściach a ogólnie staramy się 3 lata. Straciłam już nadzieję i los mnie zaskoczył.:laugh2:

candy, u nas niby zajada, ale kiedyś nie pasowały jej desery, teraz jak nie ma ochoty zjeść zupy to odepchnie reka zacisnie zeby i musze jej dac mleko :p ale nie wciskam jej na sile, zeby sie nie zrazila. U nas problem taki, ze mamy skaze białkową więc dużo rzeczy nam odpada póki co z jedzenia. Ale do 18 miesiąca ponoć ma minąć - zobaczymy. Póki ładnie przybiera to się tym nie przejmuje. Ha noi grubasem nie bedzie raczej nigdy :p

nimfii, ja poki co brak zachcianek. Przy Oli mi sie chcialo mc donaldsa w 9 miesiacu :p i cały czas pomidorową jadłam :D aa noi jeszcze miałam strasznie ochote na piwo!!! i odrzuciło mnie od słodyczy
a tak pierwsze 6 miesięcy masakra - wymioty na zapachy z kuchni, perfumy, srodki czystosci, w tramwaju, na spacerze jak poczulam obiad gotujacy sie - totalna porażka...

maddlena hahaha prze jaja z tym wrześniem :D Może w Twoje urodziny się Mały Prezent :D

marika witamy. trzymam kciuki, żeby się udało :)

Dziecko już spi póltorej godziny po basenie nie do wiary :p tyle czasu wolnego co tu robić :D:D:D

Wesolutka basen męczy dzieci:)
My też mamy problem z jedzeniem chociaż od kąd chodzi do przedszkola, o ile nie jesteśmy na l4, to je ładnie bo widzi że dzieci jedzą.
Ale mleko= tylko sojowe... bo nie może normalnego, deserki też malutko a jeżeli by chciała więcej to sojowy... a ona nie cierpi tego sojowego deserka...;/ mleko sojowe waniliowe i naturalne pije ładnie...:)
teraz 14 mamy alergologa więc pewnie będzie powtórka testów.

Nadię karmiłam piersią tylko 2 miesiące, bo chodziłam do szkoły (urodziłam ją miesiąc przed 18) i musiałam spuszczać pokarm, przez co nie było ssania i zanikł, zreszta potem łatwiej jej leciało z butelki to cycka nie chciała... teraz bede karmić jak najdłużej tylko się da.. bo tak to w nocy tylko cycka wystawiasz i karmisz, a tak to trzeba wstać, zrobić mleko.... porażka normalnie:d

Marika- ja też jestem po przejściach:) i też liczę,że tym razem już się uda:):) ale i tak jestem pełna obaw:)

U mnie z objawów to generalnie mdłości-nie mogę jeść normalnych ilości tylko dużo dużo mniej.....
Do kawy mnie też nie ciągnie, jakoś mi nie smakuje...i chyba mi się węch wyczulił...
A no i od kilku dni czuje,że mnie ciągnie w podbrzuszu-ale wiem,że to normalne:)

Moim pierwszym jak sie okazalo objawem bylo zapalenie pecherza :D co mnie bardzo zastanawialo, bo nie bylo mozliwosci zeby mnie gdzies zawialo :) po zrobieniu pierwszego testu i zobaczeniu dwoch upragnionych kreseczek odstawilam kawe i alkohol. Sylwester w domu przy piccolo wiec nie musialam sie nikomu tlumaczyc hihi :) z innych objawow to podwyzszona temperatura ciala i uczucie jak przy grypie, brak apetytu na slodycze, spedek wagi. Wymiotow i mdlosci jak narazie brak, ale problem z wyproznianiem mam ogromny. Od czasu do czasu bol brzucha jak przed okresem, ktory postanowil nie pojawic sie w tym miesiacu i delikatne uklucia. Ze wszystkim da sie zyc. Wczoraj uslyszalam od meza patrzacego na moja figure, a glownie piersi, ktore rosna w oczach "Czy moglabys wygladac tak zawsze?" :D

MinieMe:):) hehe to się uśmiałam " czy mogła byś wyglądać tak zawsze" :d haha:)

Ja ogólnie mam małe piersi i nawet nie urosły wg pobolewają tylko od czasu do czasu, u mnie dziwnym objawem był tylko rwący ból co jakiś czas pod prawą piersią... mój małż znowu mówi:p
"I gdzie są te duże cycki co mi obiecałaś:-)?

No i siedzę w kuchni z laptopem na kolanach , bo cała kuchnia zagracona, choinka, telewizor, wieża, sprzęt, fotele i ława:D:D małż wyniósł połowe rzeczy żeby się nie kurzyły, bo trze zabudowę u nas w pokoju:)
tak wygąda
jeszcze przed obróbką:d czyli przed tarciem Picture 8.jpgPicture 9.jpgPicture 10.jpg

Załączniki

• Picture 8.jpg
    Picture 8.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 85
  • Picture 9.jpg
    Picture 9.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 79
  • Picture 10.jpg
    Picture 10.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Katka a co powiesz na to, ze wiecej objawow ma moj Maz? :p ciagle chodzi senny, w nocy wstaje sikac trzy razy, ma zgage i mdlosci, przybiera na wadze, glownie rosnie mu brzuszek i ciagle ma jakies zachcianki :D

Pociesz Meza, ze piersi jeszcze sie powieksza :D

Do góry