reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2014:)

Jak chodzi o obawy... Nie mam zadnych... Nie boje sie ciazy, ani tego jak sobie poradze z trojka dzieci.. Nie boje sie porodu bo dwa razy rodzilam bez znieczulenia, bez nacinania. Dobrze sie czulam po. Zwlaszcza drugi porod mialam lajtowy :-) mowia mi ze jestes stworzona do rodzenia dzieci i tym razem sie tak czuje ;-) mam tylko nadzieje ze ciaza rozwinie sie prawidlowo i zakonczy happy endem. Poki co jestem na maxa szczesliwa. Juz dawno nie czulam takiego szczescia. Brzuch juz zaczyna sie napinac. Czuje po ubraniach. W drugiej ciazy mialam szybko widoczny brzuch. Tym razem najpewniej bedzie jeszcze wiekszy.

reklama
U mnie też brzuszek się robi taki napięty, że lepiej chodzić mi z rozpiętymi spodniami..:) a powiedzcie mi -Wam od razu wyszły dwie grube krechy na tescie?

ookatkaoo1993 a co u was z alegrią?? Cholera mojego też wywaliło … obstawiam że to nabiał bo w typowych miejscach placki suche, zaczerwienione się pojawiają :/ muszę odstawić mu koniecznie mleko ale nie wiem jak bo on uwielbia;( przed snem pije 150ml, jak wstanie 120ml i w ciągu dnia czasami prosi.
Jakie ty sojowe dajesz ?? chyba muszę całkowicie to MM wywalić do kosza bo to nigdy nie zniknie i wprowadzić sojowe deserki i mleko. Ehhh a mój tak uwielbia Danio ;( jak widzi w sklepie to drze się na cały sklep,żeby mu dać. No ale jak mus to mus. Nie ma wyjścia

Dziewczyny ja myślę, że my mamy jeszcze czas na te dolegliwości wszystkie :] mnie mdłości w pierwszej ciąży złapały jakoś w 6-7 tdz więc jeszcze nie cieszę się, że ich nie mam. Zgaga opadła gdzieś w połowie,a teraz już mi dokucza pomału :/ zachcianek nie miałam wcześniej i teraz na razie też nie mam. Myślę,że jeszcze wszystko przed nami :]

Co do kawy to ja też już na Inkę zmieniłam ;)

MinieMe hehehe to ty nie wiesz,że mężowie też z nami często w ciąży są :p??

Ehh już nie mogę się doczekać kopniaczków <3 nie da się tego opisać słowami. W pierwszej ciąży dość szybko poczułam bo w 16 tyg. Do tego mogłam podsłuchać małego lokatora i jak bije mu serduszko dzięki detektorowi tętna ;) troszkę spokojniejsza byłam jak wiedziałam, że bije „moje” drugie serce ;)

Elleni wiem, ale myslalam, ze jeszcze nie na tym etapie :) ja tylko patrze z boku i smieje sie pod nosem, bo wiem, ze predzej czy pozniej i mnie dopadna objawy, ale poki co mozemy mowic smialo, ze jestesmy razem w ciazy chociaz tak naprawde nikt poza nami o tym neszcze nie wie :D chcemy poczekac az uslyszymy serduszko i usg potwierdzi, ze wszystko rozwija sie prawidlowo :) bedzie wspanialy prezent na Dzien Babci :D

Heh :) Rzeczywiscie nasze mamy będą mieć swoje święto w tym miesiącu, nie pomyślałam o tym wcześniej :) Moja po raz pierwszy zostanie babcią, chociaż jeszcze o tym nie wie :) Ja dzisiaj 12h w pracy - padam ze zmeczenia, ostatnio mogłabym spać całe dnie, a do tego odrzuciło mnie od kawy więc energii zupełnie brak :( Apetytu też nie mam...
Wiecie co... jestem pełna obaw - mimo, że każdy test od tygodnia pokazuje II kreski, wczorajsza beta była na ładnym poziomie, mam objawy ciązowe, to jakoś tak ciężko mi uwierzyć że to się dzieje na prawdę ;) nie mogę doczekać się czwartkowej wizyty u gina! :)

ookatkaoo1993 a co u was z alegrią?? Cholera mojego też wywaliło … obstawiam że to nabiał bo w typowych miejscach placki suche, zaczerwienione się pojawiają :/ muszę odstawić mu koniecznie mleko ale nie wiem jak bo on uwielbia;( przed snem pije 150ml, jak wstanie 120ml i w ciągu dnia czasami prosi.
Jakie ty sojowe dajesz ?? chyba muszę całkowicie to MM wywalić do kosza bo to nigdy nie zniknie i wprowadzić sojowe deserki i mleko. Ehhh a mój tak uwielbia Danio ;( jak widzi w sklepie to drze się na cały sklep,żeby mu dać. No ale jak mus to mus. Nie ma wyjścia

Dziewczyny ja myślę, że my mamy jeszcze czas na te dolegliwości wszystkie :] mnie mdłości w pierwszej ciąży złapały jakoś w 6-7 tdz więc jeszcze nie cieszę się, że ich nie mam. Zgaga opadła gdzieś w połowie,a teraz już mi dokucza pomału :/ zachcianek nie miałam wcześniej i teraz na razie też nie mam. Myślę,że jeszcze wszystko przed nami :]

Co do kawy to ja też już na Inkę zmieniłam ;)

MinieMe hehehe to ty nie wiesz,że mężowie też z nami często w ciąży są :p??

Ehh już nie mogę się doczekać kopniaczków <3 nie da się tego opisać słowami. W pierwszej ciąży dość szybko poczułam bo w 16 tyg. Do tego mogłam podsłuchać małego lokatora i jak bije mu serduszko dzięki detektorowi tętna ;) troszkę spokojniejsza byłam jak wiedziałam, że bije „moje” drugie serce ;)

Eleni u nas alergia nie objawiała się żadną wysypką czy tym podobnym, mieliśmy problem Biegunką która trwała 3 miesiące... a zaczęło się od tego że jadła MM bebiko bez żadnego zagęszczenia bo moja teściowa twierdziła ze za wcześnie na kaszkę... a ja ze u nich mieszkałam... i tak moje dziecko mając 10 miesięcy budziło się w nocy do jedzenia 12 razy!!! i zaczęła się biegunka... masakryczna... w końcu jak zmieniliśmy przychodnie to Nadi pani doktor mówiła ze to alergia że wyśle nas na testy.. ma alergie na mleko, kakao, czekolade, jajko, kurczaka... musieliśmy przejść na Sojowe, kupuję w Biedronce takie litrowe ok 5 zł kosztuje... a jak brak w biedronkach (u nas sa 4) bo tak idzie to zostaje Kaufland tm cena za 1 l jest 9 zł...na początku chciała jeść tyko waniliowe ale później się przestawiła na naturalne...

Je z kleikiem... mimo że dalej wstaje raz w nocy na jedzenie:D:D

ookatkaoo1993 mój też pije bebiko i mu nie zagęszczam bo po prostu nie tknie jak zagęszczę, już próbowałam. tylko ja zauważyłam że zaczyna go wysypywać jak zwiększy się nabiał w jedzeniu. Np uwielbia placki ziemniaczane ze śmietaną ale reakcja jest natychmiastowa... po danio to samo, od razu na dekolcie plamy,pod jedną pachą robi się rana i w zgięciach łokci plamy.
Mój natomiast odstawił się sam od nocnego jedzenia zaraz po skończeniu roczku.Przesypia całe noce, nawet na wodę się nie budzi. Popatrzę to mleko sojowe, kupię i zobaczymy czy podpasuje smakowo mu.
Ale ty normalnie do butelki nalewasz takie z kartonu ??

Witam.
Nieśmiało chciałabym dołączyć do wrześniowych mam :)
Mam już 8 letnią córę i przyszedł czas na kolejną pociechę. Udało mam się w 3 cyklu :)
Tremin wg OM 9.09, uwzględniając późną owulację 13.09.

reklama
]Katka a co powiesz na to, ze wiecej objawow ma moj Maz? :p ciagle chodzi senny, w nocy wstaje sikac trzy razy, ma zgage i mdlosci, przybiera na wadze, glownie rosnie mu brzuszek i ciagle ma jakies zachcianki :D

Pociesz Meza, ze piersi jeszcze sie powieksza :D
[/QUOTE
He, he, to mój właśnie pojechał do sklepu, BO MA OCHOTĘ NA COŚ Z KREMEM. Więc mu mówię KTO TU JEST W CIĄŻY
Jak mnie głowa boli... Pęknie mi zaraz, drugi dzien z rzędu... Strasznie...
A porodu jakoś tak bardzo też sie nie boję, Antosia urodziłam praktycznie w 3 godziny od przebicia pęcherza, a wcześniej bóle były raczej umiarkowane. Będzie dobrze, urodzić trzeba...

Ostatnia edycja:
Do góry