reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko co zwiazane z porodem jest tutaj :-)

reklama
mm81 dziękuję za propozycje w Wawie, obecnie jestem w Stargardzie i będę rodzić w Szczecinie, jutro idę na EKG wysiłkowe i zobaczymy jeszcze może mi da to skierowanie:confused:. Jestem dobrej myśli:tak:
Mam pytanko do Was czy wkłady po porodowe są równiż nam potrzebne, bo ja nie mam zielonego pojęcia :confused:

Wiesz to tak naprawdę sprawa zupełnie indywidualna :tak::tak: ja przez pierwsze 2 doby potrzebowałam podkładów ( szpital zapewniał) a oprócz tego miałam właśnie duże podpaski, ale te sprawdziły się dopiero potem bo nie były aż tak chłonne.W domu używałam już normalnych podpasek bo krwawiłam tylko podczas karmienia piersią:tak:.

Wiesz to tak naprawdę sprawa zupełnie indywidualna :tak::tak: ja przez pierwsze 2 doby potrzebowałam podkładów ( szpital zapewniał) a oprócz tego miałam właśnie duże podpaski, ale te sprawdziły się dopiero potem bo nie były aż tak chłonne.W domu używałam już normalnych podpasek bo krwawiłam tylko podczas karmienia piersią:tak:.
aha, to już coś niecoś wiem, w szpitalu muszę się dowiedzieć czy zapewniają takie podkłady, i kupie paczkę podpasek, mam nadzieje że będzie ok. a bielizna jaka też majteczki siatkowe w naszym przypadku?

ja oczywiście zakupiłam dos szpitala majty flizelinowe takie ultra wysokie do samego pępka. Są wygodne bo omijają szew i nie podrażniają dodatkowo rany. A już później to majty zwykłe tyle że nie biodrówki - dopóki wszystko się pięknie nie wygoiło;-):-)

Mam pytanko do Was czy wkłady po porodowe są równiż nam potrzebne, bo ja nie mam zielonego pojęcia :confused:
ze mnie sie normalnie lało :baffled: tak jak u dziewczyn po normalnym porodzie .
Ale ja sie teraz dopiero dowiedziałam dlaczego .
Położna mówiła że to zależy od tego " jak nas wyczyszczą "

Ale ja nie miałam takich podkładów jak sie kupuje w aptece ze sie kłade a pod tyłkiem mam ten podkład i sie leje jak z kranu :-p .Tylko najpierw wziełam sobie wielkie kawały ligniny tak jak podpachy .
A chyba już na 3 dzień po cesarce to już wielkie podpachy alweysa.
W domu juz zaczełam uzywac tych " nie wielkości ksiązek telefonicznych " :-p

co do tych zrostów to taka blizna tylko grubsza zalezy to od tego jak cie zszyją , jak sie bedzie goić i od rodzaju skóry , tuszy itp.

ale mam świetną wiadomość dla dziewczyn które juz miały cesarki i teraz znowu będa miały ...to wycinaja stara bliznę po pierwszej i robia nową ...wiec zazwyczaj ładniej zszywają :tak::-)

ja juz gadałam z pania doktor która jakby sie cos działa to bedzie mnie ciąć zeby mi zrobiła plastyke brzucha heheh ;-)

reklama
acha rozumiem wlasnie kojarzylo mi sie cos tak
ja bym chciala naturalnie rodzic i jak narazie wszystko na to wskazuje zobaczymy jak bedzie dalej

Do góry