reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko dla maleństwa

Mnie czeka tak: fotelik (400-850zł), leżaczek (250), pościel (120zł), bodziaki (70zł), śpiochy (120zł) karuzela (30-100zł), smoczek oraz smoczek do butelki 1 ( na wypadek)(25zł), komoda (600zł z serii z której mamy nasze łózko- taki zakup na przyszłość), odnowienie łóżeczka(pewnie z 150zł), pampersy oraz ze 2-4 komplety wyjściowe r. 56-62 i inne pierdułki(300zł) resztę rzeczy mam zawsze w domu. Czyli 2065-2515. Hmmm.. nijak to ma się do waszych 800 zł :/

I to bez wózka który mam :)

reklama
Mamolka czytając o liście twoich zakupów koryguje swoje do ceny 3000 zl :] A i pewnie to mało będzie:/ Od lipca zaczynam zakupu dla synka żeby rozłożyć koszty.

ja jeszcze w ogóle nie myślę o kupowaniu czegokolwiek. Nigdy z wyprzedzeniem nie myślę:-p
Przy Wikunii też nie kupowałam dużo wcześniej, bo po co to wszystko w domu trzymać?
Ale foteliki to mi się drogie wydają. Chyba, że przez te 3 lata tak podrożały...
Ciuszki to najpierw chce znać płeć, bo może będzie dziewczynka i zakupy odpadną.

antylopka ja tez nie myślę w tej chwili o większych zakupach jak wózek, fotelik czy łóżeczko ale ciuszki, kocyki, pościel to napewno już. Biorąc pod uwagę moja marna pensję (980zł) raczej ciężko będzie mi kupić wszystko pod sam koniec. A co do fotelików to można kupić taniej tylko, że te tanie wersje nie przeszły testów zderzeniowych a stawiam bezpieczeństwo na pierwszym miejscu dlatego zdecydowaliśmy się na fotelik Maxi-Cosi Citi za 600 zł. Myśle, że mozna zrezygnować z leżaczka i do fotelika dokupić tylko pałąk.

mi wszelkie kocyki, pościele itp odpadają, dużo rzeczy, które są trochę "niewidzialne". Zabawek mam tyle pudeł, że mogę nie jedno dziecko obdarować - Wiki była pierwsza dla jednych i drugich dziadków, pierwsza dzieci przyjaciółek więc wszystko się gromadziło w wielkim tempie.
Za jej fotelik płaciłam w promocji (bo brałam razem z wózkiem wielofunkcyjnym) 250 albo 220 złotych - testy pozytywnie. A teraz jak piszesz, że MaxiCosi tyle kosztuje, to szok!! Przecież to nowa kolorystyka, jakieś detale, a sedno sprawy to samo co 3 lata temu. Cena jednak diametralnie inna. Masakra!

no dobra to ja bym chciala zapytac co jeszcze ze sprzetow jest potrzebne? mam na mysli- procz lozeczka, wozka, fotelika i czegos w czym ew mozna dziecko w domu polozyc,
sterylizator potrzebny?
podgrzewacz potrzebny?
jakies inne tego typu rzeczy o ktorych nie mam pojecia?
ratunku:/ bo nie wiem a nie chce wydawac kasy na *******y ktore mi sie nie przydadza

salomii - trudno powiedziec ;-) sterylizator bedzie potrzebny, jesli bedziesz karmic butlami. ja karmilam piersia i moje dziecko prawie wogole z utli nie jadlo. moim zdaniem lepiej nie kupowac na zapas - zawsze mozna wyslac meza do sklepu, jak okaze sie niezbedny. podgrzewacz mialam, ale nie korzystalam wogloe.

reklama
salomii - trudno powiedziec ;-) sterylizator bedzie potrzebny, jesli bedziesz karmic butlami. ja karmilam piersia i moje dziecko prawie wogole z utli nie jadlo. moim zdaniem lepiej nie kupowac na zapas - zawsze mozna wyslac meza do sklepu, jak okaze sie niezbedny. podgrzewacz mialam, ale nie korzystalam wogloe.

Zgadzam się w 100 %

Dziecku potrzebne są tak naprawdę: mama, jej piersi (lub przynajmniej 2 butelki 125 ml ze smoczkami 1 i mleczko z "1" na opakowaniu oraz garnek z wodą :) ), pampersy, chusteczki nawilżane, kremik do pupy i miejsce do spania. No i jakiś pajacyk i bodziak. Wsio.

Reszta to ułatwiacze życia :)

Do góry