reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
A ja mam pytanie odnośnie wózków. Wybór jest przeogromny i trudno się w tym odnaleźć. Chyba fajną opcją są te wózki "3 w 1" - gondolka, wymienna na spacerówkę lub fotelik tylko w praktyce wtedy te podstawy są dość ciężkie a jak się ma w perspektywie targanie wózka na 2gie piętro to waga ma znaczenie. Poza tym zastanawiam się ile tak naprawdę te gondolki nam posłużą. Zakładam, że na lato będą już siedziały na tyle swobodnie i sztywno, że będziemy je w spacerówkach wozić a wtedy gondolki pójdą w odstawkę. czy może się mylę? Czy gondole dłużej nam posłużą? Pytam, bo są gondole dłuższe i krótsze a nie mam pojęcia na jakie się zdecydować...

Poczynilyście już jakieś kroki w kierunku kupowania wózków? Upatrzyłyście sobie jakiś szczególnie i jeśli tak to było dla Was najwazniejsze przy podjęciu decyzji?

little pony ja mam upatrzony wózek espiro vector4 - koszt koło 1000 - 1200
ja kierowałam się wagą (7kg) oraz funkcjonalnością - gondola, spacerówka i fotelik. Przekładana rączka i kilka innych bajerów. Trochę mały kosz na zakupy, ale to nie jest najważniejsze. Fajne kolorki dostępne...chyba się na niego zdecydujemy

Ostatnia edycja:
Możliwość montażu na stelażu fotelika samochodowego Jedo Berbero , a ponadto takich firm jak : Cam/Neonato , Romer , Maxi Cosi .
147ddbd860b21ef9.jpg

z doswiadczenia podpowiadam ze skretna przednia os (lub w ogole jakakolwiek) swietnie sie sprawdza - poprobujcie sobie jak sie prowadza takie wozki i zdecydujcie :D

z doswiadczenia podpowiadam ze skretna przednia os (lub w ogole jakakolwiek) swietnie sie sprawdza - poprobujcie sobie jak sie prowadza takie wozki i zdecydujcie :D

Podpisuję się, aby skręcić nie trzeba unosić wózka przednimi kołami w górę.
Ja nie kupuję nowego wózka, bo mój się doskonale sprawdził. Mam Implast Volant 3 funkcyjny, 4-ro kołowy(gondola, spacerówka i fotelik z adapterami do stelaża).
IMPLAST VOLANT 4 WÓZEK+GONDOLA+ FOTELIK+TORBA+ (1073061390) - Aukcje internetowe Allegro

Z innej beczki. Kto ma duży dom np 2 piętrowy, ogórdek to polecam od razu kupić video nianię.
Miałam najpierw zwykłą tylko na dźwięk. Nie sprawdziła się, bo wystarczyło że dziecko kaszlneło, kichneło lub tylko jękneło, a ja już musiałam pędzić na piętro (a zdarzało się to bardzo często). Druga rzecz czasem się zdarzyło że złapała falę od sąsiada lub z cb radia. Siedze i słyszę jak kot miauczy, albo gadają coś po włosku haha.
Potem kupiłam video nianię z kamerką w kwiatuszku
http://www.allegro.pl/item1077949589_cyfrowa_video_niania_kwiatek_z_2_5_cala_lcd.html
ładnie wyglądała, ale jak Hania miała ok 6 m-cy zaczeła się nią interesować i zjadła antenkę od kamery i był brak zasięgu.

Najlepiej sprawdza się u mnie ta: cena ok 400 zł
http://www.emmerson-baby.com/baby_monitory_cam200orange.htm
Mając video nianę mogę wyjśc na ogród i grilować ze znajomymi, mając córkę na podglądzie czy nie ucieka czasem z pokoju.
Ale 2 razy nawet poszłam do sąsiada na ognisko (ok 60 m od domu) a Hania słodko spała w domu. Oczywiście i tak odwiedziłam ją z 2 razy, bo miałam schizo że może się coś pali albo inne cuda.

Ostatnia edycja:
Mam wózeczek Jedo na pasach. Gondola jest super - duża, wygodna nie zamieniłabym jej na żadną inną. Spacerówka już mniej przypadła mi do gustu i kupiłam parasolkę na lato. Fotelik do tego wózka to dla mnie totalna porażka i na pewno nie daje żadnego bezpieczeństwa. Jest to chyba tylko jakaś atrapa fotelika. Zresztą brak testów zderzeniowych i cena mówi sama za siebie. W ogóle zrobiony jest z tego samego materiału co wózek. Materiał ten zupełnie nie nadaje się na fotelik bo nie oddycha w lato dziecko poci się w nim i jest całe mokre.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry