reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wszystko dla maleństwa

zakupiłam dziś chuste do noszenia i podgrzewacz... mam nadzieje,ze sie przydadza :)

podgrzewacz zdecydowałam sie na Sisi (firma krzak)
PODGRZEWACZ BEZ WODY AUTO/DOM SISI +EXTRA GRATISY (1269780260) - Aukcje internetowe Allegro
podobno sprawdza sie, a mysle, ze mi bardziej bedzie przydatny w podróży, poza tym ma funkcjie podgrzewania do 40 i 70 stopni i dlatego zdecydowałam sie na ten a nie na Snow Bear, który mi polecał ktoś ...

chustę też niefirmowa ;)
CHUSTA TKANA AZIMI DLA PIERWSZYCH WYSYŁKA GRATIS (1307910475) - Aukcje internetowe Allegro
pisałam ze sprzedająca i poleciła tę z bawełny, bo sie lepiej zawiązuje, jest mniej sztywna... poprosiłam by miała kształt trapezu...zobaczymy czy bedzie przydatna dla mnie

reklama
Kupiłam dziś w aptece Oilan - podobno to tańszy zastępnik Oilatum. Faktycznie tańszy, bo największe pudełko z kremem nawilżającym gratis (;)) kosztuje 30 zł. Ale tam jest napisane, że można go używać do kąpieli po 6 miesiącu, ewentualnie po pierwszym, jeśli lekarz zaleci ze względu na jakieś alergie. A mi brat mówił, że od początku córkę tylko tym kąpali. No to jak to jest?...

ewa już nie raz o tych preparatach na alergie było. Każdy robi jak uważa. Jednak te specyfiki są tylko dla alergików i z przepisu lekarza. Nigdy bym ich dobrowolnie nie użyła tym bardziej że głównie swój skład opierają na parafinie pozyskiwanej z ropy naftowej. Parafina nie wsiąka w skórę nie odżywia jej tylko pozostaje na naskórku stąd pozorna gładkość skóry po kąpieli. Niemowlaka nie można w tym kąpać bo oddycha on całą powierzchnią skóry która jeszcze po narodzinach się rozwija a w tym momence jet zaczopowana. Stąd pewnie używanie takich specyfików po 6 miesiacu dopiero.
Jak dziecko nie ma alergii to na początek wystarczy delikatne mydełko. Nie ma co dziecka moczyć w tych wynalazkach jesli nie ma takiej wyraźnej potrzeby.

misia - pytam sie jako eksperta od kosmetykow. czy ta oliwka hipp to nadaje sie do uzywania tak jak oliatum - tzn. kilka kropelek do kapieli? bo ja nie lubie miec oliwki na rekach ...

gufi ja dodawałam ale trzeba naprawdę parę kropelek bo rosół wyjdzie. Ciupkę dodać i dobrze wymieszać. Musi być do tego coś do mycia np mydło bo w samej wodzie i oliwce będzie kiepsko umyć dobrze skórkę.

gufi ja dodawałam ale trzeba naprawdę parę kropelek bo rosół wyjdzie. Ciupkę dodać i dobrze wymieszać. Musi być do tego coś do mycia np mydło bo w samej wodzie i oliwce będzie kiepsko umyć dobrze skórkę.

misia - mycie to swoja droga, ale chodzilo mi wlasnie o nawilzanie w czasie kapieli. dzieki!

misia - mycie to swoja droga, ale chodzilo mi wlasnie o nawilzanie w czasie kapieli. dzieki!

aha rozumiem. Jak masz oliwkę hipp to możesz nalać sobie do ciepłej wody i zobaczyć jak to wygląda bo jednak to oliwka i jest tłusta ale po jakimś czasie ładnie się wchłania i nawilża nie zostawiając tłustej skóry.

no :-) i już wiem dlaczego ale czasem jest to nieuniknione niestety także przepraszam. Jak pisze posta i chcę zrobić to bardzo szybko to często nie wceluję w odpowiedni klawisz i coś mi się przestawia i posta mi całego kasuje i się nie wyświetla a potem jak mam pisać drugi raz to już czasu brak i się wkurzam :-) Więc zawsze dla bezpieczeństwa robię crt+c pisanego tekstu podczas pisania i wklejam szybko do worda. Jak w razie potrzeby przekopiuje tekst z worda do forum to takie kwiatki są jak widać ale przynajmniej tekst uratowany :-) Ale zamotałam:baffled:

Jak dla mnie litery, którymi piszesz nie przeszkadzaja. Są nawet bardziej czytelne, i gdybyś pisała 20 też byłoby ok.

reklama
No wiem, że już było o tych preparatach alergicznych, ale każdy pisze i mówi co innego i ja już się trochę gubię... Trochę żałuję, że to kupiłam, bo w zasadzie to byłam już nastawiona na mycie żelem Nivea + oliwka Nivea ewentualnie dla natłuszczenia skóry, jeśli by się wysuszała. Ale jakoś tak mi się w oczy rzuciło w aptece i wzięłam... Słaby ze mnie człowiek...
Nic to - najwyżej komuś sprezentuję. 30 zł to jeszcze nie majątek.

Do góry