reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o benefitach

dzięki za odpowiedzi na moje pytanie :happy:

co do child tax credit, to my zrobiliśmy tak, że wypełniliśmy wszystkie formularze potrzebne a jak tylko dzidzia się urodziła to dopisaliśmy co potrzebne i od razu na drugi dzień wysłaliśmy i na szczęście zdążyliśmy wszystko załatwić
można też zadzwonić do nich, jak już długo się czeka na odpowiedź, i ich troszkę popedzić, to też działa :tak:

reklama
Hej! Ja dopiero poczatkuje i jesli chodzi o forum i o dzidzie i o wszelkie benefity :) Wiec prosze, rozjasnijcie mi troche.
Tak ogolnie mowiac, co sie tutaj dostaje? Od pracodawcy 28 tygodni wolnego, tak? I placa przez ten czas jakas tam stawke, cos ponad 100 funtow, tak?
A poza tym mozna ubiegac sie o benefity, jesli dobrze zrozumialam. Tylko o jakie? I co trzeba miec do tego? Przede wszystkim chodzi mi o Home Office, czy jest potrzebny? Bo mimo ze jestesmy tu juz dwa lata, nie mamy Home Office, bo nikt nas nigdy nigdzie o to nie zapytal i jakos tak nie zaplacilismy. Jesli jest potrzebny, to czy bedzie ok jesli zalatwie to teraz na poczatku ciazy? Czy to juz za pozno? Bede wdzieczna za odpowiedz :)

o ho trabi sie juz tyle czasu, teraz macie, czy bedziecie miec dziecko i to jest niezbedne, chybaze ktores z was jest self employed, do tego niezbedny nin oboja i akt urodzenia dziecka, jesli nie ma jeszcze dziecka, a wy macie mniej jak 25 lat , to dopiero po urodzeniu sie potomka. to, ze nikt was nie zapytal, to nie znaczy nie nie musicie go miec, i w ten sposob pozbyliscie sie 2 lat legalnej pracy. nie jestem pewna czy przysluguje w takim razie nwet ten maciezynski :baffled:, trzeba byloby zajrzec do zasad przyjnawania macierzynskiego.

tak home office jest niezbędny :tak:, najlepiej zacznijcie załatwiać jak najszybciej, bo jak się dzidzia urodzi to będzie troszkę późno :happy:
jak się dzidzia urodzi to możecie składać o child benefit i child tax credit, niestety na temat macierzyńskiego nie wiem nic

Dzieki za odpowiedzi. Juz mi sie cos niecos rozjasnia. Pytalam kolezanki, ktora niedawno urodzila, mowila, ze zalatwiala home office juz jak byla w trzecim miesiacu ciazy i ze wszystkim zdarzyla. Takze przynajmniej jeszcze nie jest za pozno. Uff, ulzylo mi troche :)

ja wlasnie dzisiaj dostalam odpowiedz pozytywna co do Maternity Grant:-):rofl2: Wyslalam aplikacje tydzien temu,nic nie musialam dosylac,ani sie upominac i jutro juz bede miala pieniazki na koncie:happy:
Za to na Child Benefit czekamy juz drugi miesiac:baffled:

nic się nie martw, bo child benefit zwracają do 3 miesięcy wstecz, więc za te 2 miesiące które czekacie napewno Wam zwrócą :tak:

reklama
i jak tam dziewczyny? pozałatwiałyście wszystko? bo już widze jakis czas pustki tutaj;-)
Madzia737 masz juz odpowiedz z CHB?

Do góry