pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
Witaj agusiaaa. Niestety nie potrafię pomoc ci w tej sprawie. Jednak aby nie zostawić cię zupełnie bez odpowiedzi standardowo proponuje udac sie po poradę do citizen advice bureau.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

No to poszłam do job centre złożyć podanie o income support no ale z tego że mój partner pracuje w pełnym wymiarze godzin , też nic z tego
Później pojechaliśmy do citizens advice bureau (byłam tam 3 razy bo bardzo ciężko jest się dostać) biuro otwierają o 9:30 ja byłam raz 9:40 to za późno potem o 8:55 też za późno bo była juz kolejka aż na podwórko i o tej 9:30 wpuścili tylko pierwsze 15 osób my byliśmy 17 :-) (niby jest infolinia ale dodzwonić się nie ma szans) , no ale za 3 razem się udało
Tam dowiedziałam się tego co już wiedziałam ze jedynie mogę postarać się o housing benefit a reszta po urodzeniu dziecka . Więc stwierdziłam że to bez sensu bo już raz staraliśmy się o housing benefit i czekaliśmy ponad miesiąc, więc teraz jakbym czekała ponad miesiąc i nic by mi nie przyznali to strasznie dużo straciłabym na moich wypłatach
jeszcze nie wiadomo czy jakby już mi go przyznali ile tego by bylo :-) Postanowiłam iść do lekarza i wyjaśnić mu całą sprawę i prosić żeby dał mi zdolność do pracy bo inaczej nie wyrobimy z kasą. Na szczęście mam bardzo ugodowego i super lekarza zapytał czy na pewno chce no i ze może nie da mi całkiem zdolności do pracy tylko napisze ze mogę pracować pod warunkiem ze nie będę dźwigać , mogę wyjść się przewietrzyć kiedy mi się podoba , nie mogę za dużo chodzić i siedzieć ile chce