reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
chyba moja Alicja jest i tak najwiekszym chuderlakiem. w 1 i 2 miesiacu przybrala po 700g. czyli na 2 m-ce miala plus 1400g od wagi najnizszej 2800g czyli 4200g ... na 12 tygodni nie dociagnie nawet do 5 kg jak znam zycie ;)

chyba moja Alicja jest i tak najwiekszym chuderlakiem. w 1 i 2 miesiacu przybrala po 700g. czyli na 2 m-ce miala plus 1400g od wagi najnizszej 2800g czyli 4200g ... na 12 tygodni nie dociagnie nawet do 5 kg jak znam zycie ;)

Bo to będzie taka kruszynka a nie smoczyca :)

Kurcze... martwię się trochę, bo mój Igor przecież starszy jest niż Basia... Chuderlak mój kochany. Waga 5700 w 12. tygodniu to mało, co?
Wcale nie jest mało! Krzysiulek ma prawie 4 miesiące na waży 5900g... Uważam że idą równo z rozmiarówkami ciuszków ;) Oszczędne dzieci są i już :) Może i mało je ale najwyraźniej naprawdę tyle mu wystarcza a co ile je? Mój Kris je 120 ml co 3-4 godziny.

Hejcz ja się znowu martwię tym ze mój za dużo przybiera na wadze,jak miał 3 tyg to wazyl 4900 czyli plus 1200,a jak 6 tyg to ważył 6100 czyli znosy 1200 na plus,a teraz nie wiem ile wazy,za 3 tygodnie idziemy na szczepienie to wtedy się dowiem :)

A ja zacznę od warzyw po 4 miesiącu... Wolę najpierw nauczyć Małego wytrawnych smaków. Tak zrobiłam z Tymonem i do tej pory nie ma problemów z warzywami, surówkami itp. Za to dzieci mojej szwagierki, które zaczynały rozszerzanie diety od słodkich kaszek na warzywa i owoce nawet patrzeć nie chcą. Może to zbieg okoliczności, ale będę dmuchać na zimne - najpierw marchewka, dynia i szpinak.
A mój uwielbia surówki a zaczynałam od kaszki na noc..Fakt pluł nia dalej jak widział hi hi hi hi.
Hejcz widocznie taka uroda Małego i już. Fifi przybrał kg w 6 tygodni i lekarka nie uważa, że to malo. Nie wiem ile wciaga ale je mniej niz Lolo i w nocy rzadziej. Rozwija sie prawidłowo więc sie nie martwie.

reklama
A ja obiecałam, że tu napiszę ile ma moj szczypiorek i napisałam gdzie indziej, no ale właśnie jest rekordzistką chyba 4120 w 3 mies, czyli 1400 od wagi spadkowej. No cóż zaczęłam ją dokarmiać 2 x dziennie po cycku i zobaczymy. Ale tu pojawia się pytanie jakie mleko polecacie na dokarmianie?? ja kupiłam NAN1, Julia jadła Bebilon i w sumie nie wiem czy dobrze, że wzięłam NAN. Od wczoraj Madzia trochę niespokojna, dałam jej mleko wieczorem i myślałam że lepiej prześpi nockę niż normalnie a tu niespodzianka i cała noc stękania. Dziś znów stękanie.
Więc może zmienić na inne?? PROSZĘ O PORADĘ:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry