reklama

Wszystko o karmieniu ;)

To jest normalne, ze starsze niemowleta ssia krócej bo maja własnie większą siłe ssania. Jedzą aktywniej.
Mamusie piersiowe czy u Was tez pediatra kazał rozszeżac diete po skończonym 5 miesiacu???

reklama
Nie daję, bo jeszcze 3 miesięcy nie skończył ;)
Ja się nie znam - powtarzam po pediatrze "aktualne zalecenia żywieniowe". Moja Teściowa np. twierdzi, że jej dzieci od 2 tygodnia życia jadły jabłka i marchewki...:/

wiadomo o co chodzi :) Ja tam poczekam do 5 miesiąca, może na 4,5 coś dam ... jakoś nie śpieszy mi się :)

No widzicie..Lolek tydzień przed skończeniem 6 miesiaca dostał soczek jabłkowy...Po skończonym 5 pediatra zalecila wprowadzenie kaszki na kolacje bo sie budzil na pierś co godzine...Ale zalecenia swoje a Lolo swoje..Pluł dalej jak widział...No a wczoraj w poradni widziałam nowe zalecenia i tam było własnie, 4,5 nowosci ale pediatra powiedział po 5 miesiącu...No i ma to byc zupka jarzynowa z kasza manna..Chyba jednak pozostane przy jabłku i marchewce...

A ja jeszcze nie myślę o rozszerzaniu diety. Pewnie za 2 tygodnie na szczepieniu dostanę wytyczne. Jak na razie to mój ssak nie schodzi z jedzeniem poniżej 15 minut. Tylko że on w tym czasie musi sobie odpocząć kilka razy, więc dłużej to tez trwa. No i pieluchy to on oszczędza, bo wypróżnia się czasami w odstępach trzydniowych.

reklama
Mój synek znów je wiecej, ale tej nocy zrezygnował z kolacji o 23.
U chłopaka w rodzinie zaczeli podawac marchewke jak dziecko skończyło 4 miesiace. Jest karmione piersia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry