reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Patrząc na wagę i wielkość mojego dziecka, mniej. 60 ml dawałam jej jak karmiłam jeszcze piersią i dokarmiałam.
Jak na 3 miesięczne dziecko to bardzo malutko je twój Igorek.

Ostatnia edycja:
Kurcze... martwię się trochę, bo mój Igor przecież starszy jest niż Basia... Chuderlak mój kochany. Waga 5700 w 12. tygodniu to mało, co?

A ja zacznę od warzyw po 4 miesiącu... Wolę najpierw nauczyć Małego wytrawnych smaków. Tak zrobiłam z Tymonem i do tej pory nie ma problemów z warzywami, surówkami itp. Za to dzieci mojej szwagierki, które zaczynały rozszerzanie diety od słodkich kaszek na warzywa i owoce nawet patrzeć nie chcą. Może to zbieg okoliczności, ale będę dmuchać na zimne - najpierw marchewka, dynia i szpinak.

To jest mniej??? To z moim dzieckiem chyba naprawdę jest coś nie tak... Nadal szczytem jego możliwości jest 90 ml... Najlepiej wychodzi ok 60 ml co 2-2,5 godziny...

bardzo mało je-a już na 3 miesięczniaka na pewno. Taki jest i już :) U nas też w standardzie 120 -140. Nockę przesypia od 20:30-5:30-6, czasami muszę wstać i smoczka dać, rzadko kiedy butelkę.

Mikołaj na 12 tyg ważył 6 kg, więc twój Igorek strasznie zachudzony to nie jest :P Zwłaszcza że z ok 3,5kg startował, Miki z 3800

Ostatnia edycja:
Moja zjada max 120 ml mleka na raz co 2,5-3h

hejcz moja Mila wazy 5150 w 3 tyg przybrala 500gr i nie sadze zeby przez mies. przekroczyla wage Twojego Igorka;)

jedzenie - ilosc i czestotliwosc to sprawa indywidualna

na noc zazwyczaj zasypia ok 21 potem pobudka ok 2.30 amciu i ok 5.30-6 znowu, wczoraj zasnela szybciej to o 23 na spiocha zjadla i o 3 znowu chciala wiec niewielka roznica i qstala dzis o 5.30! a nie jak zawsze ok 9....juz nie wiem co wole - wolniejsze wieczory i wstawanie o swicie czy wieczory z dzieckiem i dluzsze spanie rano...ale zobaczymy jak sie sama nastawi bo cos marudna robi sie wczesniej wieczorem

reklama
Mocno się nie martwię, bo na zabiedzonego nie wygląda i rozwija się jak trzeba, ale jak czytam, że inne dzieciaki jedzą dwa razy tyle co on to zaczynam się zastanawiać...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry