reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Ja od 3 dni nie blenduję zupek, tylko gniotę widelcem i wchodzą elegancko :) Część łyka w kawałkach pewnie, ale ruchy żujące też wykonuje :)

reklama
Franol wczoraj jadł słoiczek po 6 mies. z kawałkami. Ale nie były jakieś monstrualne. Też Bobovity. Wsunął bez większych problemów - tylko musiał się nauczyć otwierać szerzej paszczę, bo dotąd często jak mu się nie chciało, to zasysał wszystko z łyżeczki - a z kawałkami tak się nie da :)

Hejcz - podajesz pojedynczo? MOże dlatego wzgardził fasolką;-). Ja robię obiadki wieloskładnikowe, więc nie jest w stanie wyczuc smaku pojedynczych warzyw. Zjada wszystko, nawet barszczyk ukraiński (blee), pewnie by i kapuchę wciągnął....ehhh, nie wdał się w matkę;-)

hej
hmm, dodałam kaszkę manna do mleka (zagotowałam ze 150 ml wody, pół łyżeczki kaszki dodałam, uzupełniłam zomną wodą do 160ml i dodałam mm), było bardzo gorące, ostudziłam i mały zjadł - i własnie zauważyłam, że ful tej kaszki zostało na ściankach butelki:(((
więc chyba zjadł mniej niż powinien???

do zupki dodawałam, ale zrezygnowałam, bo nie wiedziałam ile dokładnie tej kaszki sypać, teraz soróbowałam do mleka i tez chyba niekoniecznie mi to wyszło.

Może ktoś ma inne sposoby na ekspozycję na gluten???

Asjaa, ja miałam mleczną mannę nestle i dodawałam dwie malutkie łyżeczki do obiadku. Mieszałam z ciepłymi warzywami i Franol wsuwał. Jak zapomniałam do obiadku, to do kaszki wieczorem dosypywałam. To chyba najszybszy i najprostszy sposób. Na szczęście mamy to już za sobą :)

Nie, nie, nie. To nie ten wiek, żeby dawać pojedynczo. Zawsze miks, barszczyk ukraiński też (ale ja uwielbiam), młodą kapustkę z marchewką, ziemniakiem i koperkiem też jadł. Fasolka była w trzech konfiguracjach i w żadnej nie przeszła. W lipcu spróbuję znowu :)

O kurcze, a ja miałam dziś młodą kapustę i całą dla nas zużyłam... A mogłam młodemu dać... Ale za to szpinak zjadł ;)
I koperek też już? Fajnie, zapamiętam :)

Może ktoś ma inne sposoby na ekspozycję na gluten???
asjaa można kupić ciasteczka glutenowe i wkruszać do deserków, na opakowaniu bodajże bobovity (chrupaczki) jest podane ile, ale chyba po jednym ciastku na dzień można, ja Anię "uczyłam" glutenu na biszkopcikach i dziecięcych ciasteczkach, kruszonych do owocków,
a i jeszcze bobovita ma specjalne obiadki w słoiczkach z dodatkiem glutenu według norm wiekowych, czyt dostosowane że po 5 mies idzie tylko ilość ekspozycyjna

Koperek, pietruszkę i bazylię już dodawałam (świeże, suszone będą poza sezonem) - wszystko smakowało. Chwała Bogu, że to moje dziecko takie mało wybredne... albo ze mnie taka świetna kuchta ;)

reklama
Do góry