reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Agaj ja Lolka nie umiałam odstawić..Karmiłam do dwoch lat i uważam, że troche za długo...Ja z dnia na dzień poszłam do szpitala na miesiąc i został bez cyca ale podobno dośc szybko o nim zapomniał...

reklama
Gufi - na kupe polecam herbatke PLANTEX u nas pomaga jak mamy satój kupy przez dwa dni ;-) też się zaczęło po wprowadzeniu warzyw, najbardziej zapiera marchewka :/

Kasiarem - no i jak z jedzeniem na noc? Mój Sebek lubi jeść z butli patrząc w telewizor, wtedy moge z nim usiąć bo inaczej muszę go nosić żeby jadł bez wyginania się, a klocek ma już 10 kg :/

tak, karmie piersia. na razie daje tylko warzywka i owocki. jak skonczy 6 m-cy to zamierzam dawac kaszki na mm albo wlasnie jogurciki.
Adas pije cyca wczesnym ranem (raz o 5 raz o 7, róznie to bywa), o 8 ja wychodzę i on wtedy ma na sniadanko kaszka lub jogurcik, potem obiadek i na deserek owoce. Wracam o 17, wiec około 17.30 je cyca, potem pije na zasypianie przed 20, przebudza się czasem na popicie około 22 (a czasem dopiero wtedy zasypia) i potem je raz w nocy.
Do picia tylko woda poza piersią.

U nas wczoraj pół sloiczka wciągnięte ale kaszki na dobranoc nie, nie, nie..Jak tak dalej pójdzie to będzie jadał poza cycem jeden posiłek ;-)
my kaszke mamy na sniadanie, bo na kolacje do przytulaski do cycusia:)

zrobilam atak sliwkami suszonymi i dzis byla wieeeeelka kupa :) niestety z piciem idzie nam nadal slabo - nawet w nocy nie chciala herbatki, a jak dalam jej butle do buzi, to miala odruch wymiotny :/ z kubeczka pije ledwo co

my chyba przejdziemy na trzy posilki, bo rano po nocnym cycaniu Alicja juz piersi ledwo co wypije. czyli bedzie tak:
9.00 - kaszka
12.00 - cycus
15.00 - obiadek
18.00 - owocki z manna
przed ok. 20 snem piers i jeszcze w nocy 2-3 razy niestety ...

Gufi - na kupe polecam herbatke PLANTEX u nas pomaga jak mamy satój kupy przez dwa dni ;-) też się zaczęło po wprowadzeniu warzyw, najbardziej zapiera marchewka :/

Kasiarem - no i jak z jedzeniem na noc? Mój Sebek lubi jeść z butli patrząc w telewizor, wtedy moge z nim usiąć bo inaczej muszę go nosić żeby jadł bez wyginania się, a klocek ma już 10 kg :/

telewizor czyni cuda mała zjadła ładnie na koniec się utulała i zasneła u nas tylko 7,5kg

reklama
Do góry