reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
No ja wrzuciłam szlafrok z tym praniem, bo koszulę jedną mam (już upraną). Tylko szlafrok niebieski a reszta różowa...:szok:

Namoczyłam wcześniej w ciepłej wodzie w misce i nie farbowała więc mam nadzieję, że będzie ok:)

Ostatnia edycja:
Fajna posciel Efe....;-)

A ja zamierzam sobie uszyc i ochraniacz....bo mialam gdzies po Gosi i nie wiem gdzie go wsadzilam........wrr.....:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Anet ja będę miała łóżeczko turystyczne więc ochraniacz niepotrzebny a szyć to ja nie umiem niestety:-( A mam tyle pościeli to bym przerobiła na mniejsze ech...

E! Laski! Ale ze mnie gapa! Hihi:-D
Kupiłam koc mięciutki z mikrofazy zieloniutki (o taki: Koc Jednobarwny z mikrofazy)
No i w szale zakupów nie zauważyłam że jest 170x130cm. Normalnie są 75/100. No ogromny jest:wściekła/y:

Farbuje i spiera się kolor - moja Anielka ja ma.
Toś mnie Mju pocieszyła. Mam nadzieję, że w 40 stopniach nie puści choć do pierwszego założenia. :dry: Zresztą majątku nie kosztowała, więc się nie będę martwić.

Aneczko no ja się zastanawiałam czy nie obciąć na pół ale w sumie szkoda. Więc kupię drugi mniejszy:cool2:

Anet ja będę miała łóżeczko turystyczne więc ochraniacz niepotrzebny a szyć to ja nie umiem niestety:-( A mam tyle pościeli to bym przerobiła na mniejsze ech...

E! Laski! Ale ze mnie gapa! Hihi:-D
Kupiłam koc mięciutki z mikrofazy zieloniutki (o taki: Koc Jednobarwny z mikrofazy)
No i w szale zakupów nie zauważyłam że jest 170x130cm. Normalnie są 75/100. No ogromny jest:wściekła/y:
no faktycznie jak dla dziecka to duży, może Wam sie przyda :))):-D

Farbuje i spiera się kolor - moja Anielka ja ma.
łłee szkoda bo sliczna jest :sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja myślałam żeby rożek wziąć od razu ze sobą żeby łatwiej mi było dziecko trzymać czy karmić :tak:
Czy myślicie że to kiepski pomysł?? :happy2:

reklama
O matko! Właśnie przeżyłam szok.
Ja nawet się nie zabrałam za wyprawkę, a niektóre już popakowane!
Chyba się muszę zabrać za zakupy, bo dziecko się urodzi, i dopiero będzie niespodzianka...

A myślałam, że ostatnia zostałam. Mam wózek, łóżeczko i troche ciuszków... A gdzie tam reszta?

o rożku i ciuszkach na wyjście nawet nie pomyślałam żeby od raz brać, założyłam, że tylko przygotuję i mąż je przywiezie w tej radosnej dobie wypisywania ze szpitala:-) a i przecież jeszcze są ciuchy dla nas na wyjście, a tu ciężko przewidzieć w co wejdziemy a w co nie;-)

Ja planuje zostawić fotelik (teraz jest schowany), bo mój mąż gotów przyjechać bez niego, a w nim zostawie torbę z rzeczami dla małej i dla mnie. Planuje wlożyć tam rzeczy ciązowe, bo podobno jeszcze kilka tygodni po porodzie chodzi się w ciążowych. W ten sposób uniknę (mam nadzieje) niespodzianek :-)

a co do torby to powiem wam szczerze że przez najbliższe 3 tyg niemam zamiar jeszcze sie w ogóle zastanawiac czy mi sie zmieści....poyśle w połowie lipca-wczesniej nie ma opcji rodzenia i tyle ;)

Świetne podejście. Tez nie mam zamiaru pakować się wczesniej!!

A ja myślałam żeby rożek wziąć od razu ze sobą żeby łatwiej mi było dziecko trzymać czy karmić :tak:
Czy myślicie że to kiepski pomysł?? :happy2:

Zależy od szpitala u nas nie wolno mieć nic swojego dla dzidizusia, nawet rożka...

Do góry