reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Witam, my jeszcze zakupów nie robimy ale jeździmy i oglądamy już powoli te większe zakupy - wózek, mebelki itp. Choć przyznam,że naprawdę ciężko jest przejść obojętnie obok słodkich ubranek ;-) Tak jak pisalam wcześniej jakieś dwa tyg. temu odeiedziliśmy z M hurtownię w Starych Babicach pow W-awą a wczoraj pojechałam do Grójca. Wcześniej byliśmy w Swiecie Dziecka W Jupiterze i ogólne wrażenia są takie:
- Świat dziecka na dzień dobry odpada - ceny wysokie i wcale nie ma super wyboru jeśli chodzi o wózki, co prawda ilisciowo jest ich sporo ale po kilkanaście modeli tych droższych marek:Teuronia,Emmaljunga,Mutsy... i kilka sztuk tańszych wózków - jeśli kogoś te droższe interesują to warto tam jechać i pooglądać dokladnie bo bo obsługa bardzo miła i pomocna
- Stare Babice i Chaber w Grójcu bardzo podobne - choć jakoś lepiej czułam sie w Grójcu. Większa hurtownia, więcej modeli wózków i ogolnie bardzo miła obsługa.Tez można dokladnie poodlądać wózki (podotykać, poskladać) przy mnie chyba dwa im zeszły. Wybór duży i rozpietość cenowa taka,że każdy znajdzie coś dla siebie.
Także z pewnością jeszcze tam się wybiorę z M :tak: bo tym razem byłam z koleżanką,która robila tam zakupy kilka lat temu dla swoich pociech.

reklama
Abeja Ty omijasz H&M a ja omijam i to baaardzo szerokim łukiem 5-10-15... natomiast podobają mi sie ciuszki w ReKids... oczywiście jak są przeceny:tak:

Ja zacznę kupowac wyprawkę (to czego nie mam ) po połówkowym usg czyli w czerwcu... mam nadzieję, ze juz będę wiedziała kto mieszka w moim brzuszku.

A ja chyba nie będę kolekcjonawać wyprawki do sierpnia, w sumie i tak nie zamierzam jakoś dużo rzeczy dokupować. Ubranek wcale, kocyków, rożków, pościeli itp. też. Mój synek z wszystkiego już wyrósł i ma dorosłe a to po nim zostało.
Łóżeczka mamy 2, wózek też od biedy jest po synku.
Tylko fotelik samochodowy musimy nowy kupić na pewno.
A reszta to raczej takie zachciewajki typu: niania elektroniczna, laktator, czy leżaczek. W razie czego można się obyć ;-).
Wogóle sklepy z rzeczami dla dzieci nie są za granicą, spokojnie jak coś będzie potrzebne to dokupi się na bieżąco ;-).

Ja nigdy nie miałam problemów z ubrankami z H&M, jeśli chodzi o spieranie to po pół roku rzeczy ze smyka wyglądają gorzej i są mocniej sprane niż te z H&M co mamy. Tylko tam rzadko jest rozsądna promocja.
Za to 5-10-15 mamy kilka ubrań, dlatego, że mnie wkurzają, bo oszukują. Piszą na metce 50% taniej a obtaniają z 29.90zł na 19,90zł, jakby w Polsce nikt nie potrafił procentów liczyć. Ja niestety umiem i bardzo mnie to wkurza. Kiedyś się pokłóciłam ze sprzedawczynią. I to nie jest jednorazowy wybryk oni tak za każdym razem ściemniają. A że my z mężem umysły ścisłe, które okropnie nie lubią jak się z narodu ciemniaków robi to przyznam irytuje mnie to.

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny !
Chyba poczekam z tym wszystkim do sierpnia. Choc przyznam, ze ciezko sie oprzec tym wszystkim rzeczom jakie sa w sklepach.:-)

Po tym co czytam mam ochotę przejechać się do Tesco. Mój Luby bardzo lubi ich bawełnę, więc wiem, że jest bardzo dobra.

Dzieki dziewczyny !
Chyba poczekam z tym wszystkim do sierpnia. Choc przyznam, ze ciezko sie oprzec tym wszystkim rzeczom jakie sa w sklepach.:-)

To się nie opieraj, kup coś :-) Ja też się opierałam, bo przesądy itp. Ale nie wytrzymałam i kupiłam pajacyka. Sprawia to baaaaardzo dużo przyjemności. Nie odmawiaj sobie tego :-)

Pewnie nie ma co odwlekać tego co nieuniknione:-) Ja tam nie wierze w te przesady, takie tam bzdury ludowe jak ja to mowie. Kupuje stopniowo bo jak bym tak nagle miała wydać mnóstwo pieniędzy na wyprawkę dla maluszka w jednym miesiącu to było by bardzo krucho... A tak stopniowo gromadzę ciuszki, sprawę butelek smoczków zostawiam na później bo jeszcze się do końca nie zapoznałam z tym wszystkim:-D

Dzieki dziewczyny !
Ja też nie mogę się oprzeć ale już od czerwca zaczynam pomału kupować ;-)

Po tym co czytam mam ochotę przejechać się do Tesco. Mój Luby bardzo lubi ich bawełnę, więc wiem, że jest bardzo dobra.
Moi znajomi kupowali ubranka dla swojej małej i byli b.zadowoleni z jakości. Ja też mam zamiar się przejechać.

ja za bardzo nie mam co kupować. dostałam całe mnóstwo ubranek, wózek, leżaczek, pościel, śpiworek, fotelik do samochodu itp dostałam. napewno muszę kupić łóżeczko i materacyk (planuje ten zakup na czerwiec, bo nie porafię się oprzeć), a pozatym jakieś 2 kocyki, kołderkę. napewno ubranek trochę dokupię jeszcze bo nie potrafię się oprzeć. niedługo będę w Tesco i jak tak chwalicie te ubranka to coś kupię.

reklama
Ja też nie mogę się oprzeć ale już od czerwca zaczynam pomału kupować ;-)
He... miałam czekać ze wszystkim, a zakupy z Lubym uzgadniać... ale mnie dziś zirytował - kupił laptopa bez konsultacji ze mną... Po cholerę mi trzeci komputer w domu?!:wściekła/y::angry:
No... i się doigrał... Ma jak w banku, że sobie (sobie... hehehehe) kupię ten wózek za 3000zł!!!!! BO TAK CHCĘ I BO MI SIĘ PODOBA!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:mowa o bebe confort mura

Poza tym nie mam nic i niewiele raczej dostanę, co mnie nawet cieszy. Powinnam więc zacząć zakupu już w czerwcu... ale ciągle to przekładam, bo mam stracha... mimo tym "bzdurnym wiejskim zabobonom"

Do góry