reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

a propos wózków...od piątku jestem "posiadaczką" xlandera- foty wkleiłam.
wózik pieknie złożylismy, rozpływalismy się...postanowiłam go trochę przewietrzyć, bo taką nowością pachniał-a przecież nie wsadzę maleńkiej do takiego "smierdzącego" kartonem i nowością wózka. Wyjechałam z nim na balkon-ubrałam wielka bluzę mojego d i taka dumna koło niego stoje...a moja wścibska sąsiadka mówi "oooooooooooo już pani urodziła?? Werandowanie maluszka?????????"

sąsiedzka ciekawość-bezcenne

:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

:-d:-d:-d:-d:-d:-d

asienka masz racje :-D

:-D:-D:-D

Abeja mojego kładłam tak samo jak ty, po kazdym karmieniu na drugi boczek.
Ja z kolei nie wyobrazam sobie klasc malego na wznak, bardzo czesto mu sie ulewalo i pewno bz sie udusil gdyby tak lezal.
Damianek do tej pory spi praktyzcnie bez poduszki tzlko na jasiu i nie lubi jak ma wysoko.

Po karmieniu to ja też zamierzam na boczek położyć dzidzia, w razie gdyby miało mu się ulać czy coś:-). Zresztą, myślę, że on na pewno sam sobie pozycję w łóżeczku, która będzie mu odpowiadała znajdzie:-)

Ale namieszałam, mam posta pod postem a teraz nie mogę tego usunąć:zawstydzona/y:. Przepraszam dziewczynki, za dużo miałam postów do czytania:-). Bo teraz to jeszcze chciałam Wam pokazać kilka zdjęć i zapytać o nawilżacz powietrza. W naszym pokoju, gdy się grzeje, jest bardzo gorące i suche powietrze, kładzenie czegokolwiek na grzejniku odpada, bo to grzejniki na prąd i na nich nie wolo niczego suszyć. Pomyśleliśmy, że kupilibyśmy nawilżacz do pokoju. Tylko kompletnie nie mamy o tym pojęcia. Może któraś z Was pomoże i napisze na co zwracać uwagę

No i wklejam fotki
Gwiazdki i planety na suficie. Nie widać idealnie:zawstydzona/y:

a tak przy zgaszonym świetle

bodziak:-), w końcu dzidziuś urodzi się w Irlandii i na razie tu mieszkamy:-D

no i nasza elektroniczna niania:-), z czujnikiem ruchu i lampką (co prawda trochę słaba, ale niech tam)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a propos wózków...od piątku jestem "posiadaczką" Xlandera- foty wkleiłam.
Wózik pieknie złożylismy, rozpływalismy się...postanowiłam GO trochę przewietrzyć, bo taką nowością pachniał-a przecież nie wsadzę Maleńkiej do takiego "smierdzącego" kartonem i nowością wózka. Wyjechałam z nim na balkon-ubrałam wielka bluzę Mojego D i taka dumna koło niego stoje...a moja wścibska sąsiadka mówi "oooooooooooo już Pani urodziła?? werandowanie Maluszka?????????"

sąsiedzka ciekawość-BEZCENNE

:-D:-D:-D:-D Ty naprawdę musisz mieć maleńki brzuszek skoro nie zauważyła że Bianka jeszcze w środku :-D:-D:-D

Asieńka super! :) nawet te w ciemnościach się złapały ;)

Asiu super te gwiazdeczki :-)
Amelko brzuszek mam normalny ale miałam obszerną bluzę Damiana ubraną, więc kobiecinka nie zauważyła...ja jej z błędu nie wyprowadziłam tylko odparłam "taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" i już na bank wszyscy wiedzą "że urodziłam"

asienka ja mam taki:
ULTRADZWIEKOWY NAWILŻACZ POWIETRZA PINGWINEK P-ń (732121974) - Aukcje internetowe Allegro

ale ten jest sprzed 3 lat, teraz są jakieś bardziej wypasione modele :-)
NAWILŻACZ POWIETRZA ULTRA JONIZACJA + NANOSILVER (730836445) - Aukcje internetowe Allegro

a nawilżacz to bardzo przydatna rzecz, szczególnie ze jesienne i zimowe dzieci od suchego powietrza często dostają sapki.
Ja polecam :-)

dzięki, wiedziałam, że na kogoś można liczyć:-):-):-). No, my o tym pierwszym myśleliśmy nawet:-). Chyba nas przekonałaś. Nie chcę, żeby dzidziuś mi się męczył.

Asiu super te gwiazdeczki :-)
Amelko brzuszek mam normalny ale miałam obszerną bluzę Damiana ubraną, więc kobiecinka nie zauważyła...ja jej z błędu nie wyprowadziłam tylko odparłam "taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" i już na bank wszyscy wiedzą "że urodziłam"
:-D:-D:-D:-D

Gwiazdeczki wybierał mąż i on kleił:-), a zapłaciliśmy za nie aż dwa euro. Na ścianach też mamy kilka, ale na suficie nam się podobają najbardziej:-)

Prezentuję furę Bianki i fotelik, spacerówka w kartonie w piwnicy.
Mamy taki sam ;-);-)

dziewczyny super wasze furki..my też dziś odebralismy nasz wóz a właściwie Kajtkowy..
Super pojazd:-)

sąsiedzka ciekawość-BEZCENNE

Ale wiesz, że pilnują ;-);-)

nawilżacz powietrza. W naszym pokoju, gdy się grzeje, jest bardzo gorące i suche powietrze, kładzenie czegokolwiek na grzejniku odpada, bo to grzejniki na prąd i na nich nie wolo niczego suszyć. Pomyśleliśmy, że kupilibyśmy nawilżacz do pokoju. Tylko kompletnie nie mamy o tym pojęcia. Może któraś z Was pomoże i napisze na co zwracać uwagę
Zakupy udane;-)
Co do nawilżacza to nam położna mówiła, że można mokrą pieluszkę przewiesić przez bok łóżeczka.
Ja nawilżacz mam normalny Bionaire
Bionaire BU 1300 - RTV EURO AGD Lider rynku RTV i AGD w Polsce
Podobno są teraz jakieś ze srebrem co niby łatwiej w czystości utrzymać.
Ważne, żeby nie był głośny i miał regulowaną moc nawilżania i jaką ma powierzchnię nawilżania.

Oto nasz pojazd

Załączniki

• wózek-mini.jpg
    wózek-mini.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 106
Dziewczynki wózki pierwsza klasa...

Asieńka gwiazdki sa fajne...
Gdyby kogoś intersowało to w następny poniedziałek w Biedronce będa z postaciami z bajek (12szt) za całe 4,90zł i chyba tez kupię (ale dla Kuby;-))

A mój wózek... znaczy Dzidziucha wózek przyjdzie w następnym tygodniu haha

Nawilżacza powietrza nie kupuję. Siostra miała i z niego szybko zrezygnowała, bo za dużo zachodu w utrzymywaniu go w czystości (a wiadomo, że jak brudny, kilka dni nie myty, to się grzyby pleśnie namnażają i przy właczeniu to wszystko frrrrrrr na mieszkanie)... Dla mnie to za dużo zabawy z tym jest. Ręcznik na grzejnik i po sprawie.

reklama
Hej laseczki,
Spóźniona pani plastyczka zdązyła dzisiaj namalowac obrazek tylko na jednej ścianie :-) a oto efekt:
p9156854.jpg

p9156853.jpg

poniżej zdjęcia reszty królestwa panny Zuzanny dla catedry coby w płodnej chwili stwierdziła co by tu "unowocześnić".
Zamówiłam już nową firanę z Kubusiem Puchatkiem. Catedra - też od ciotki spod Legnicy :-) identyczna jak ta co wisi tylko wzorek inny.
I weź pod uwage że nie zamierzam zmieniac mebli - są składane 3 mce temu :-)
p9156856.jpg

p9156857.jpg

Do góry