reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

dokładnie, a butelka kosztuje 1-2 funty, firmy te same co u nas , tylko tam nawet przeliczając funciaki na zł jest dużo taniej ! sami mówią. że pieluchy w Polsce majątek:wściekła/y:, tam też maja Lidla i ceny śmieszne, to samo ciuchy, kurteczki, kombinezony, piękne rzeczy, u nas za kombinezon firmówke 2 stówy trzeba dać, hehe 1/10 wypłaty, dobrej wypłaty:crazy:

reklama
hgmmm co do wyprawki do my duzo podostawalismy w prezentach - nowe , dostalismy uzywany materacyk z trawy morksiej przewijak ale za duzy mis ie wydawal i z niego zrezygnowalm - jest w piwnicy :p hustawke itd ale i tak wydalismy ok 3 500 tysiaca plus do tego remont prowadzenie ciazy witaminy i moje zachcianki ooczywiscie:) ktore kosztuja fortune:)
no ale powiem z emamy bardzo duza pomoc od rodizny pytaja co nam brakuje to ja mowie ofem to i to to np babcia kupuje kocyk ta to i tak wszystklo sie uzbieralo :) plus wiecej jeszcze bo amamy pare niepotrzebnych rzeczy typu sterylizator podgrzewacz w ilosciach 2 ... aha co do termoetru to ja mam wbudowany w smoczek

niunia, fajnie jest z tą pomocą do czasu, kiedy Ci tego ktoś nie zacznie wypominać... Niestety u mnie tak się dzieje obligatoryjnie. Ktoś coś daje, jest fajnie, a po jakichś dwóch miesiącach zaczyna sie wypominanie, co to od niego nie dostałam... Nie, dziękuję, jakoś sobie sama poradzę.

ale co tam, przecież becikowe dostaniemy, szaaaaaaaaaaaaaałłłłł :-D:-D:-D

słuchajcie, a propos wydatków, dawno nic nie kupowałam, hihi, myślicie, że karuzela [ taka z projektorem z Fischera mi się marzy].........w pierwszych dniach życia sie przyda?, czy można z tym poczekać, może ktosik sprezentuje :sorry:

Ja karuzelkę mam po bracie ;-)
Ale chyba bym nie kupowała na samym początku.
W końcu gościom też trzeba dać jakieś pole do popisu z prezentami, a nie wykupić wszystko same;-)
Chociaż ja tam jakoś nie specjalnie spodziewam się jakiejś dużej ilości gości... Raczej na palcach jednej ręki będzie można ich policzyć więc i prezentów nie będzie;-)

Catedra nieźle! ja też uwielbiam lumpki :tak::tak::tak: nigdzie nie kupię bojówek z Zary za 5zł dla niuńki :-D:-D:-D a na lumpkach i owszem:-D:-D
U mnie w lumpku to większość nexta mają

słuchajcie, a propos wydatków, dawno nic nie kupowałam, hihi, myślicie, że karuzela [ taka z projektorem z Fischera mi się marzy].........w pierwszych dniach życia sie przyda?, czy można z tym poczekać, może ktosik sprezentuje :sorry:
Niemowlę widzi najlepiej widzi na odległość 20 cm więc na początku taka karuzela jest zbędna. Poczekaj może właśnie w prezencie przyniesie.

U nas położna mówiła, że dla niemowlaczka najlepsza zabawka to żeby facet zrobił planszę z szachownicą(czarno-białą) dziecko dostrzega kontrastujące barwy ;-);-)

Mam pytanko:
-czy pierzecie ten wkład co jest w spacerówce?
-czy pierzecie tą wyściółkę fotelika samochodowego??
Będę wdzięczna za odpowiedzi :tak::tak:

Ja nie piorę, wydaje mi się, że takie chronienie w 120% dziecka przed wszystkim co nie wyprane w proszku dziecięcym nie jst dobre...
Jak coś zacznie się dziać z małą to wtedy zacznę szaleć z praniem wszystkiego dookoła;-)

reklama
ja to już nawet nie liczę ile mi przyjdzie zapłacić za zrobienie pokoju... jakoś upchnęłam się w szafie z moimi rzeczami a mała opanowała całą moja komodę i potrzebuje jeszcze miejsca:-D

medeuska... spokojnie kochana będzie lepiej... na pewno zaniedługo się pozbieracie finansowo i będzie lepiej... ja też nie czuję się świetnie... wolałabym kupować niuni wszystko nowe, kupować jej ciuszki jakie mi się podobaja a nie takie jakie znajde w lumpku.... wózek też bym z chęcia kupiła taki jak sobie wymarzyłam a nie taki jaki znalazłam używany... ale nie jest tak źle przecież... macie dach nad głową i kupione rzeczy dla małej... podnieś główkę i zacznij myśleć pozytywnie zobaczysz że spokojnie wszystko dokończycie...

a dzidzia wcale nie potrzebuje miliona bajerów do życia:tak: jak będziesz ją kochać i przytulać to po stokroć jej wynagrodzisz wszystkie braki kolejnej zabawki:-)

Do góry