reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

elka ja właśnie szukałam i nie mogłam znaleźć i kupiłam już z końcówką:tak:
A co do opisu to ewidentnie muszę zmienić!!!:-D:-D:-D;-)zrobione:))

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnio rozpoczęłam poszukiwania pieluchowe, ponieważ moja Mała sika na potęgę.

Kupiłam Happy z Belli i totalna porażka. Szerokie, twarde, jakieś duże mi się zdawały i nieprzyjemne w dotyku. Najgorsze jakie do tej pory kupowałam.

Kupiłam też te rossmanowe i z tych jestem zadowolona. Może nie jest to Pampers, ale miękkie, miłe w dotyku, dobrze chłoną.

No i narazie mój pieluchowy ranking wygląda tak:
1. Pampers
2. Rosmanowe
3. Dada z Biedronki
4. Happy Bella

Kupiłam też chusteczki z Kauflanda 4 paczki za 14 zł i są w miarę. Były by super gdyby nie fakt że pierwsze chusteczki z opakowania są troszkę za suchę a te gdy opakowanie się kończy trochę za mokre :)

Ja dzisiaj kupiłam w rossmanie babydream 2 szt na spróbowanie i jak otworzyłam folie to byłam pozytywnie zaskoczona, wydają się być bardziej miękki niż pampers 3.

Ostatnio rozpoczęłam poszukiwania pieluchowe, ponieważ moja Mała sika na potęgę.

Kupiłam Happy z Belli i totalna porażka. Szerokie, twarde, jakieś duże mi się zdawały i nieprzyjemne w dotyku. Najgorsze jakie do tej pory kupowałam.

Kupiłam też te rossmanowe i z tych jestem zadowolona. Może nie jest to Pampers, ale miękkie, miłe w dotyku, dobrze chłoną.

No i narazie mój pieluchowy ranking wygląda tak:
1. Pampers
2. Rosmanowe
3. Dada z Biedronki
4. Happy Bella

Kupiłam też chusteczki z Kauflanda 4 paczki za 14 zł i są w miarę. Były by super gdyby nie fakt że pierwsze chusteczki z opakowania są troszkę za suchę a te gdy opakowanie się kończy trochę za mokre :)
No, coś Ty... Happy twarde? Mięciutkie są. Mi one bardzo odpowiadają i jakościowo i cenowo. Używam ich ja, moja siostra, bratowa i najbliższa przyjaciółka.
Dada biedronkowska to jest porażka dopiero! W życiu takich beznadziejnych pieluch nie widziałam (oddałam całą paczkę do GOPSu). Twarde jak deska!
Pampersów nie kupuję, bo już przy 2jkach odkryłam, że mają za krótki wkład i Tycia miała wiecznie mokre plecy, więc z trójkami już nie eksperymentowałam.
Huggisom nie mam nic do zarzucenia. Są uderzająco podobne do happy (lub na odwrót). Huggisy mają wkład i wykończenie niebieskie, happy zielone. Wybrałam wariant tańszy po prostu.

a ja sie zgodze z pszczólką całkowicie co do bella- moze juz nie tyle co sztywne- sa strasznie foliowate i nie prezpusczają wogóle powietrza, jak Maksa z nich rozbierałam, mimo ze ne było przesikane, Maks mial cała mokrą pupę, spoconą po prostu, tak samo jest z dada, dlatego teraz kupuje tylko huggiesy albo pampersy i zadnych innych:no::no: najczesciej w promocjach gdzie wychodzi bardzo tanio jeden pampers- prawie tyle co dada czy bella więc nie jest źle z wydatkami na pampersy:tak: poza tym teraz baaardzo malo pampków schodzi:tak:

a ja sie zgodze z pszczólką całkowicie co do bella- moze juz nie tyle co sztywne- sa strasznie foliowate i nie prezpusczają wogóle powietrza, jak Maksa z nich rozbierałam, mimo ze ne było przesikane, Maks mial cała mokrą pupę, spoconą po prostu, tak samo jest z dada, dlatego teraz kupuje tylko huggiesy albo pampersy i zadnych innych:no::no: najczesciej w promocjach gdzie wychodzi bardzo tanio jeden pampers- prawie tyle co dada czy bella więc nie jest źle z wydatkami na pampersy:tak: poza tym teraz baaardzo malo pampków schodzi:tak:
:confused::confused: Nie zauważyłam przy stosowaniu happy niczego niepokojącego. Suchutko ma. Jak mówiłam, dla mnie jakością niczym nie odbiegają od huggisów.

A od poniedziałku Lidl ma promocję "Tydzień maluszka" czy jakoś tak. Podkłady do przewijania mnie interesują i wkładki laktacyjne. Zna ktoś tą jakość? Ponadto będą tanie rajstopki dziecięce i skarpetusie. Oczywiście ichniejsze pieluszki, chusteczki etc. też owa promocja obejmuje, ale to mnie mniej interesuje.

ja happy też nie lubię są twarde i jak założę je chrumce to one się odkształcą i potem wszystko jest mokre tylko nie pieluszka:baffled:... każdy ma inne doświadczenia ale dla mnie te pieluchy to chała totalna....
pozostaję przy pampersach :tak:

No, coś Ty... Happy twarde? Mięciutkie są. Mi one bardzo odpowiadają i jakościowo i cenowo. Używam ich ja, moja siostra, bratowa i najbliższa przyjaciółka.
Dada biedronkowska to jest porażka dopiero! W życiu takich beznadziejnych pieluch nie widziałam (oddałam całą paczkę do GOPSu). Twarde jak deska!
Pampersów nie kupuję, bo już przy 2jkach odkryłam, że mają za krótki wkład i Tycia miała wiecznie mokre plecy, więc z trójkami już nie eksperymentowałam.
Huggisom nie mam nic do zarzucenia. Są uderzająco podobne do happy (lub na odwrót). Huggisy mają wkład i wykończenie niebieskie, happy zielone. Wybrałam wariant tańszy po prostu.

popieram dla mnie Happy też sa jak narazie najlepsze później babydream później pampers i na końcu dada których juz nigdy nie kupię:-)

reklama
hej laski więc dziś zamówiłam podgrzewacz do butli;-) postawiłam na nie markowy który nadaje się do samochodu i do domu za niewielką kasę:tak:
PODGRZEWACZ DO BUTELEK SNOW BEAR AUTO/DOM PROMOCJA (887504295) - Aukcje internetowe Allegro

dziewczyny ja mam ten właśnie podgrzewacz i rewelacja:tak::tak: jestem z niego b. zadowolona, sprawdził sie juz podczas wyjazdu do szczecina:tak::tak: i w domu na codzień sie sprawdza:tak:jak któraś z was szuka to tego polecam. My go kupiliśmy już chyba w listopadzie i przez ten czas zadnych problemów z nim nie było!

a co do pieluch to my tylko pampersy i huggisy, raz kupiliśmy biedronkowe i porażka bo Ninka dostała uczulenia i całą pakę oddałam w szpitalu jak leżałyśmy:tak: teraz już nie eksperymentujemy bo w końcu wiadomo że o małą pupcie trzeba dbać szczególnie, więc nawet nie myślę zmieniać na inne, no chyba ze nie bedzie mniie stać, ale wolę kupić ciuchy w lumpku a pieluszki sprawdzone.
moja kuzynka znowu inaczej traktuje temat(urodziła tydzień po mnie) to co na wierzchu musi być firmowe a to czego nie widać jest u niej najtańsze bo cyt. nie będzie gówniarzowi dogadzac:baffled::szok: dziwne podejscie ale taka jest prawda. Oni znają cenę chyba wszystkich pieluch ile wychodzi za sztukę i pampersy są za drogie:confused: chociażdo biednych nie należa ale na dziecku oszczedzaja:baffled:

Do góry