• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

ja wyprawkę mam po synku, wiadomo terty trzeba będzie kupić nowe (te aktualnie służą jako szmaty do mycia okien, polecam! ;) ), jeśli będzie dziewczynka, to pewnie pokupuję trochę kiecek z rozm. 74-80, uważem, że te mniejsze spokojnie po Kubinie może nosić, ja osoboście nie przepadam za "kolorowaniem" dzieci wg płci.
niewiele będzie do kupienia, z jednej strony się cieszę, bo mnóstwo kasy zaoszczędzimy, ale z drugiej strony pamiętam, jaką frajdę miałam z tych zakupów :)

reklama
Ja też mam rzeczy po synku ;) więc czekam, aż poznam pleć :D a wtedy wyciągam rzeczy i piorę hehe chyba ze będzie dziewczynka to posegreguje co będzie na nią dobre a te typowo chłopięce sprzedam/oddam ;)

Ja to dostałam 3 torby ubranek od tak od znajomej bo stwierdziła że mi się przydadzą i faktycznie :) Ale i tak pewnie coś jeszcze dokupię z ubranek. A mam do was pytanko ile taki maluszek w 1 miesiącu zużyje pieluszek?? Bo później to wiem bo sie zajmowałam. Tylko tak na początek mnie interesuje. A wózek tez kupimy używany jakiejś lepszej firmy albo nowy espiro Atlantic bo jest super a nie ma wygórowanej ceny:) A tak to i tak będę dopiero kupować po 14 tyg.

Szkola na początku zużywa baaaaaaaaaaaaardzo dużo pieluszek, przynajmniej tak było z moim synkiem, każde karmienie kończyło się kupką a w miedzy czasie było jeszcze ze 2 :D

ja wyprawkę mam po synku, wiadomo terty trzeba będzie kupić nowe (te aktualnie służą jako szmaty do mycia okien, polecam! ;) ), jeśli będzie dziewczynka, to pewnie pokupuję trochę kiecek z rozm. 74-80, uważem, że te mniejsze spokojnie po Kubinie może nosić, ja osoboście nie przepadam za "kolorowaniem" dzieci wg płci.
niewiele będzie do kupienia, z jednej strony się cieszę, bo mnóstwo kasy zaoszczędzimy, ale z drugiej strony pamiętam, jaką frajdę miałam z tych zakupów :)

kota ja mam tak samo, chociaż np już wiem ,ze fotelik 0-13 bede chiała kupić inny niz dla Tymona, i napewno dokupie dla drugiego maluszka leżaczek bujaczek:-) ale wózek, kołyska, łóżeczko, przewijaki itp tą bazę już mam:-) to jest plus dzieci "za jednymi pieluchami":-)

Kamia, a jaki fotelik chcesz kupic?
Ja kupowalam nowy, jak Kuba malam jakies 3 miesiace, bo my duzo jezdzimy i chcialam bezpieczniejszy, wiec kupilam 0-13kg Recaro Young Profi.
A bujaczek u nas sie rewelacyjnie sprawdzil BabyBjorn, wiec go polecam, nie jest on na baterie, dziecko samo go napedza swoimi ruchami, super sprawa.

Mam wózek mutsy i dla Tymona korzystałam z fotelika mutsy, który był w zestawie o coś tego typu ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: MUTSY fotelik samochodowy PRIMA TRAVELLER duzym plusem było to, ze miał trzy regulacje oparcia, a ja czesto wykorzystywałam motyw, ze do auta brałam tylko stelaż od wózka i fotelik więc super było, że mogłam małemu rozłożyć go na płasko. Ale miał dwa duże minusy: waga (nie byłam w stanie nieść małego w foteliku) i kijowe montowanie w aucie, co się człowiek naszarpał i napocił, zeby to wpiąć! (pas trzeba było przeciągnąc dołem fotelika:crazy:) Za to wózek sprawdził sie rewelacyjnie(nadal się sprawdza) i chciałabym żeby drugi bobas też w nim pojeździł, wiem, ze na nasz stelaż można też zamontować fotelik maxi cosi więc chyba o nim pomysle:-)

a co do leżaczka dzięki za typ napewno obejrzę:-)

reklama
Ja też wyprawkę mam po starszym dziecku,a z kolei na niego dostałam od koleżanek ( mam to szczęście bo ciuszki są koszmarnie drogie w sklepach a pierwszym praniu niektóre nie nadają sie do niczego) W zasadzie dla własnej satysfakcji kupiłam mu niedawno parę bodków. Pieluchy typu kieszonka i całkiem nie drogo wychodzi wszystko ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry