reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

ja wyprawkę mam po synku, wiadomo terty trzeba będzie kupić nowe (te aktualnie służą jako szmaty do mycia okien, polecam! ;) ), jeśli będzie dziewczynka, to pewnie pokupuję trochę kiecek z rozm. 74-80, uważem, że te mniejsze spokojnie po Kubinie może nosić, ja osoboście nie przepadam za "kolorowaniem" dzieci wg płci.
niewiele będzie do kupienia, z jednej strony się cieszę, bo mnóstwo kasy zaoszczędzimy, ale z drugiej strony pamiętam, jaką frajdę miałam z tych zakupów :)

reklama
Ja też mam rzeczy po synku ;) więc czekam, aż poznam pleć :D a wtedy wyciągam rzeczy i piorę hehe chyba ze będzie dziewczynka to posegreguje co będzie na nią dobre a te typowo chłopięce sprzedam/oddam ;)

Ja to dostałam 3 torby ubranek od tak od znajomej bo stwierdziła że mi się przydadzą i faktycznie :) Ale i tak pewnie coś jeszcze dokupię z ubranek. A mam do was pytanko ile taki maluszek w 1 miesiącu zużyje pieluszek?? Bo później to wiem bo sie zajmowałam. Tylko tak na początek mnie interesuje. A wózek tez kupimy używany jakiejś lepszej firmy albo nowy espiro Atlantic bo jest super a nie ma wygórowanej ceny:) A tak to i tak będę dopiero kupować po 14 tyg.

Szkola na początku zużywa baaaaaaaaaaaaardzo dużo pieluszek, przynajmniej tak było z moim synkiem, każde karmienie kończyło się kupką a w miedzy czasie było jeszcze ze 2 :D

ja wyprawkę mam po synku, wiadomo terty trzeba będzie kupić nowe (te aktualnie służą jako szmaty do mycia okien, polecam! ;) ), jeśli będzie dziewczynka, to pewnie pokupuję trochę kiecek z rozm. 74-80, uważem, że te mniejsze spokojnie po Kubinie może nosić, ja osoboście nie przepadam za "kolorowaniem" dzieci wg płci.
niewiele będzie do kupienia, z jednej strony się cieszę, bo mnóstwo kasy zaoszczędzimy, ale z drugiej strony pamiętam, jaką frajdę miałam z tych zakupów :)

kota ja mam tak samo, chociaż np już wiem ,ze fotelik 0-13 bede chiała kupić inny niz dla Tymona, i napewno dokupie dla drugiego maluszka leżaczek bujaczek:-) ale wózek, kołyska, łóżeczko, przewijaki itp tą bazę już mam:-) to jest plus dzieci "za jednymi pieluchami":-)

Kamia, a jaki fotelik chcesz kupic?
Ja kupowalam nowy, jak Kuba malam jakies 3 miesiace, bo my duzo jezdzimy i chcialam bezpieczniejszy, wiec kupilam 0-13kg Recaro Young Profi.
A bujaczek u nas sie rewelacyjnie sprawdzil BabyBjorn, wiec go polecam, nie jest on na baterie, dziecko samo go napedza swoimi ruchami, super sprawa.

Mam wózek mutsy i dla Tymona korzystałam z fotelika mutsy, który był w zestawie o coś tego typu ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: MUTSY fotelik samochodowy PRIMA TRAVELLER duzym plusem było to, ze miał trzy regulacje oparcia, a ja czesto wykorzystywałam motyw, ze do auta brałam tylko stelaż od wózka i fotelik więc super było, że mogłam małemu rozłożyć go na płasko. Ale miał dwa duże minusy: waga (nie byłam w stanie nieść małego w foteliku) i kijowe montowanie w aucie, co się człowiek naszarpał i napocił, zeby to wpiąć! (pas trzeba było przeciągnąc dołem fotelika:crazy:) Za to wózek sprawdził sie rewelacyjnie(nadal się sprawdza) i chciałabym żeby drugi bobas też w nim pojeździł, wiem, ze na nasz stelaż można też zamontować fotelik maxi cosi więc chyba o nim pomysle:-)

a co do leżaczka dzięki za typ napewno obejrzę:-)

reklama
Ja też wyprawkę mam po starszym dziecku,a z kolei na niego dostałam od koleżanek ( mam to szczęście bo ciuszki są koszmarnie drogie w sklepach a pierwszym praniu niektóre nie nadają sie do niczego) W zasadzie dla własnej satysfakcji kupiłam mu niedawno parę bodków. Pieluchy typu kieszonka i całkiem nie drogo wychodzi wszystko ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry