• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Anka-skakanka nie martw sie ze wszystkim dasz radę ;)))) z praniem ,kupowaniem ;) podpowiemy hehehe

ja z małym uzywałam butelek avent i byłam z nich zadowolona :) ale to było 9 lat temu ..zoabzce teraz ale raczej z nich nie zrezygnuje

Kota mówisz ze te chusty fajne ?????

a powiedzcie co z podgrzewaczami ??????ja miałam pozyczony wczesniej ale teraz chyba kupię

co do łóżeczka mam zwykłe drewniane i sie z młodym sprawdziło i tak zostaje ,na wyjazdy mamy turystyczne ale to nie dla noworodka uważam :-D

reklama
a w ogóle to chyba kupię sobie któryś zestaw :tak:

Kasiu co do łóżeczka - ja chcę drewniane z szufladą, opuszczanym bokiem, 3 wysokościami ustawienia. czytałam też o materacach: niektórzy polecają gryka pianka kokos, inni mówią, że lgną do nich robale (a ja prawie w lesie mieszkam), że jak zawilgotnieje to gryka puszcza pędy... Zdecyduję się chyba na kokos pianka kokos...

Nie potrzebowałam bo mi nie ciekło samo z siebie:-ppoleciało mi jeden raz-w pierwszy dzień powrotu do pracy:-pale moja koleżanka ciągle miała zalane ubrania więc różnie to bywa:tak:

a materac mamy gryka-kokos:tak:

hej,
ja miałam podgrzewacz firmy Avent , u nas się sprawdził ...ja miałam taki patent że nalewałam do butelki przegotowaną wodę i ją podgrzewałam , kiedy w nocy był alarm dosypywałam tylko melko i gotowe ! odwrotnie mleko kisło :-(
jak gdzieś jechałam z maleństwem zawsze miałam mały termosik z przegotowaną ciepłą wodą i w porze pokarmu w mgnieniu oka mleczko było przygotowane .

co do chust , sama jej nie miałam ale koleżanka wypróbowała i miała podzielone zdanie , przy noworodku trzeba uważać i miała obawy że dzidzia może się udusić, sama chusty dobrze nie umiała załorzyć ...przy starszym dziecku chusta sparwdzała się o wiele lepiej miała już komfort psychiczny że dzidziuś jest zawsze obok niej i czuje się bezpiecznie:-)

reklama
Anka-skakanka, ja będę prała i prasowała jakoś pod koniec maja albo w czerwcu, nie ma sensu szybciej, po co tyle miesięcy mają te ciuszki leżeć i się kurzyć.

Lopop, przy Q użyałam proszu, teraz chyba kupię płyn Lovela, lubię jego zapach :)

Malami, Kasia, ja używam chust LennyLamb,jestem bardzo zadowolona, żałuję, że Kubę tak późno zaczęłam chustować, jakoś jak miał 1,5 miesiąca, a mogłam szybciej, wiązanie samo w sobie jest łatwe i szybkie, ja nie mam z tym problemu. Takie maluchy, które jeszcze nie siedzą najlepiej nosić w chustach elastycznych, później jak już dziecko jest stabilne i samo siedzi, ja osobiście wolę tkane. Bardzo lubię tą bliskość z dzieckiem w chuście. No i wolne ręce :) Mam też nosidło BabyBjorn Comfort, sprawdziło się, chwalę je bardzo, ale jakbym miała wybierać, to biorę chusty bez dwóch zdań :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry