reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

wiecie, że też ostatnio zastanawiałam się nad koszem mojżesza... oglądałam w sklepie i to mało miejsca zajmuje tak sobie pomyślałam, że na początku to by była chyba super sprawa ale sama nie wiem ... lubego muszę zabrać do sklepu pokazać mu i się zastanowimy bo za bardzo miejsca też nie mamy a tak nie trzeba by było póki co kombinować z meblami tylko by się postawiło obok łóżka i już

reklama
ja jestem szczęśliwa bo....
wróciło do mnie moje ukochane nosidło szyte wg mojego projektu .
i bedzie w nim nosił tata bo bardzo chce a chusty na razie go przerażają długością; )

1464161585-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis na Allegro wyczailam fajnego sprzedawce, ma dosc tanio i ma dobre opinie. I nie wiem czy zamowic rzeczy u niego, typu butelka, smoczki, pieluchy tetrowe i flanelowe, itd, czy jednak udac sie do sklepu i widziec co kupuje ?

Chce tez kupic laktator elektroniczny, i tak mysle czy to dobry pomysl.

Druga sprawa sa fajne smoczki dla malucha 0-2 mc i sa z firmy Lovi i z Aventu. Zawsze moim dziewczynom kupowalam Avent, tyle ze Avent zawsze mial ten przeskok 0-6 i smoczek byl dosc duzy, moje dziewczyny cumlaly wiec dopiero w wieku 5-6 mc. A teraz Avent wprowadzil nowe, jakies jak sutek, w przedziale 0-2 mc i dosc tak to wyglada. Natomiast Lovi tez mnie kusi, tez krztalt brodawki itd itd, tez 0-2 mc, i teraz nie wiem. Uzywala ktoras takie lub tez chce sie skusic ?
Tak samo butelka. Dwie cory wykarmilam Philips Avent odkad przestalam karmic do 3-4 lat mialy butelki Avent, tylko kupowalam potem wieksze. Nigdy nie narzekalam, a corki wrecz nie chcialy innej butelki, mimo ze czasem kupilam z innej firmy na probe, np Tommy Tippi, czy Avent wersja Naturals. Ale im to nie pasowalo. I tu pojawia sie moj problem, bo znalazlam butelke Lovi, bardzo podobna do Avent, i teraz nie wiem czy znow skusic sie na nowosc, czy zostac przy sprawdzonej butelce.. Eh..

Juz wkleje llinki do tych artykulow

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

To może coś takiego jak kosz Mojżesza? Może stać tuż przy łóżku więc nie trzeba się nachodzić a dziecko śpi osobno. No i tak jak chusta, niewiele traci na wartości;) Tak tylko gdybam bo raczej na bank dostawimy tylko nasze aktualne łóżeczko. O ile córka pozwoli, bo chociaż w nim nie śpi to się bawi, bo zrobiliśmy jej z niego namiot;)
To ja tez myslalam o kolysce ale boje sie ze jak zaczne hustac to bedzie trzeba caly czas..

W sumie racja, dostawie zwykle lozeczko i zobacze jak to bedzie, czy dzidzia bedzie sama spala czy bedzie wolala z nami, jak z nami to najwyzej kupie dostawke i tyle [emoji4]

Ja dzis na Allegro wyczailam fajnego sprzedawce, ma dosc tanio i ma dobre opinie. I nie wiem czy zamowic rzeczy u niego, typu butelka, smoczki, pieluchy tetrowe i flanelowe, itd, czy jednak udac sie do sklepu i widziec co kupuje ?

Chce tez kupic laktator elektroniczny, i tak mysle czy to dobry pomysl.

Druga sprawa sa fajne smoczki dla malucha 0-2 mc i sa z firmy Lovi i z Aventu. Zawsze moim dziewczynom kupowalam Avent, tyle ze Avent zawsze mial ten przeskok 0-6 i smoczek byl dosc duzy, moje dziewczyny cumlaly wiec dopiero w wieku 5-6 mc. A teraz Avent wprowadzil nowe, jakies jak sutek, w przedziale 0-2 mc i dosc tak to wyglada. Natomiast Lovi tez mnie kusi, tez krztalt brodawki itd itd, tez 0-2 mc, i teraz nie wiem. Uzywala ktoras takie lub tez chce sie skusic ?
Tak samo butelka. Dwie cory wykarmilam Philips Avent odkad przestalam karmic do 3-4 lat mialy butelki Avent, tylko kupowalam potem wieksze. Nigdy nie narzekalam, a corki wrecz nie chcialy innej butelki, mimo ze czasem kupilam z innej firmy na probe, np Tommy Tippi, czy Avent wersja Naturals. Ale im to nie pasowalo. I tu pojawia sie moj problem, bo znalazlam butelke Lovi, bardzo podobna do Avent, i teraz nie wiem czy znow skusic sie na nowosc, czy zostac przy sprawdzonej butelce.. Eh..

Juz wkleje llinki do tych artykulow

Nie ma co się łudzić - żaden smoczek ani butla nie ma kształtu piersi a mechanizm ssania jest też skrajnie różny. Ja się nie znam, moje dzieci mając nieco ponad rok piły wodę z normalnych kubków a na wyjścia niekapki TT, do mleka tylko cyc. Przy starszej miałam uspokajacze TT, młodsza bezsmoczkowa. Teraz nie wiem co zrobić - w sumie lepiej dla laktacji bez smoka ale jak jest ssak straszny to łatwiej jak się czasem tą gumę przemyci.

Laktator - jeśli na poważnie myślisz o kp i zamierzasz dużo odciągać (w sumie po co?) to tylko elektryczna medela swing na przykład. Jak na ewentualne problemy (nawał, zapalenie, rozbujanie laktacji) to albo medela mini electric (mam od 6 lat, przy pierworodnej sporo używałam, robiłam na swoim mleku też kaszki itp, przy młodszej praktycznie w ogóle, obsłużył też 3 moje koleżanki i pomoże jeszcze dwóm - jedna rodzi w czerwcu druga we wrześniu, zanim wróci znowu do mnie) albo ręczna medela. Miałam też TT ręczny ale to jakaś porażka. Medela rządzi.

reklama
Ja z butelkami nie mialam wyjscia i smoczek tez byl potrzebny. Przy pierwszej jak miala 2 mc to trafilam do szpitala na antybiotykach bylam pare dni i stracilam pokarm a musieli sobie jakos poradzic to dali jej butelke, i jak Olivka byla malutka to sie uczylam w weekendy wiec smoczek zastepowal mame na te kilka godzin, nie bylo wyjscia.

Ola byla chora, ciagle lezala w szpitalu, na sile zostala zmuszona do butelki i smoczka bo jak bylam z nia w szpitalu to zlapalam rotawirusa i musialam isc do domu zeby nei zarazac dzieci na oddziale i maz siedzial przy corce, to dawal smoczek i butelke.. A gdy miala 8 mc, sama sobie mnie odstawila.

Tak wiec u mnie sila wyzsza i naprawde roznie bywa.. Wole miec w pogotowiu smoczek i butelke choc niekoniecznie uzyje.

Laktator widzialam elektryczny wlasnie za ok 200 zl. Myslalam po prostu o tym zeby odciagac mleko z cyca jak np musialabym gdzies jechac do lekarza czy cos lub jak pojde z dzieckiem po córki do przedszkola zebym miala butle przygotowana na droge..

Do góry