reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Bluetooth dla newborn czyli niby do 56 chociaż zaliczam tutaj rozmiar od 0-3 miesięcy. Różnie na metkach piszą i też jak sama porównuje to niektóre rzeczy są takie maleńkie a inne większe i niby ten sam rozmiar. Co do płci i rzeczy to większość dziwnym trafem mam chłopięce ale ja sama z różem nie przepada. Poza tym to darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Myślę że na dziewczynce chłopięce rzeczy nie wyglądają źle odwrotnie to już nie bardzo.

miki ale to są tylko najmniejsze rzeczy. Niby do 3 miesięcy. Tylko niektóre zawieruszone 60 i 62cm. Naprawdę mam nadzieję że Maleństwo wda się w rodziców co do wielkości. W komórce składuję w workach pozostałe rozmiarówki. Nie wszystkie malutkie wyprałam bo jakoś nie wiem czy będę maleństwo w nie ubierać - taki trzeci sort więc nie lubię robić czegoś co się może nie przydać.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się tak trochę będę czaić z praniem/prasowaniem, bo tylko rodzice u mnie wiedzą że będzie chłopczyk, a reszta to już nie jest i nie będzie wtajemniczona ;-) I tak sobie myślę że jak kiedyś akurat będzie pranie wisiało a wparuje teściowa/szwagierka albo inna wścibska to zaraz będzie widać że bardziej chłopięce ubranka

Ja prowadzę zakłady co do płci :rofl2: Jest jeszcze nadzieja że na ostatnim usg może będzie coś widać. Jak na razie chyba przeważają głosy za chłopakiem sama też jakoś tak jestem przekonana. Jak na razie Maleństwo pozostaje Niespodzianką.

ellsi jak 0-3 msc to spoko. Myslalam ze malutkie to masz na mysli 56 tylko. Ja tez zauwazylam ze czesto mimo tej samej rozmiarowki rzeczy sa rozne. Mysle ze to tak samo jak z naszymi ciuchami. W zaleznosci od marki S nie rowna sie S itd.

asia a czemu to nie możesz kołyski postawić, jak Ci to sprawi przyjemność....u mnie już łóżeczko stoi i misie w nim, teraz mam kupić pościele, zagłówek i przybornik i jak upiorę to wszystko daje juz na gotowo...niech oko cieszy

a właśnie ja tez się miałam pytać czy kołederkę tez prać czy wystarczy przewietrzyć?

kołyski narazie nie postawie bo mamy remont i pokoj dla dzieci jeszcze wogóle nie ruszony, ale już niedługo. :)

Ja miałam dostać małe ubranka po uzynce, a raczej jej synkach i się okazało że sprzedała je jednak skoro będzie dziewczynka :/ troche dziwnie sie poczułam bo mama moja wcześniej mówiła że powybierała co bardziej neutralne ciuszki i że są pieknę i żebym nie kupowała nic małego. No a tera zjakaś dziwna sytuacja. zła jestem na mame jak nie wiem, tyle ślicznych ciuszków mogłam kupić a nie brałam bo mam. Teraz musze nadrobić :) z czego się w sumie ciesze, ale gorzej z siłami do tego. Wczoraj poszłam na łowy i kupiłam kilka ślicznych ciuszków. Kilkak naprawde małych rozmiar 50, ale ja coś czuje że wiki będzie malutka, zresztą z ostatnich usg cały czas wychodzi że do olbrzymów nie należy.

Ja też mam zamiar jeszcze wyciągnąć rozmiary 62 żeby przypadkiem później się nie okazało że za małe. Ale to dopiero jak kupię jeszcze te torby w Aldi bo nie mam zamiaru dwa razy robić tego samego a nie chcę żeby rzeczy się zakurzyły.

Bluetooth Najlepsze że w zeszłym roku w Niemczech kupiłam sobie letnie sukienki gdzie normalnie mam rozmiar 38/40 tam pasowały mi 34 i XS :szok: Więc tak jak piszesz rozmiar rozmiarowi nierówny.

Ostatnia edycja:
Ja mam narazie ubranka od 0-3 miesięcy a od października zamierzam sobie pokupowac te większe bo nie mam miejsca w szafce by mieć i te większe teraz.Po dziewczynkach ciuszki te niemowlęce powydawałam i ubranka musze od nowa kompletowac.Koleżanki mi tez czasem coś tam podrzucaja ale jest tego malutko bo wszytskie mają dzieci w wieku moich córek ech.
Ochraniacz na łóżeczko jak najbardziej potrzebny bychronił maleństwo jak zacznie się przemieszczać po lóżeczku by się np:główką nie uderzyło o szczebelki

Ja dziś wyprałam pościel do łóżezka,ochraniacz i taka falbankę pod materacem wokól łóżeczka.Ubranka zamierzam poprać w połowie sierpnia

Bluetooth Najlepsze że w zeszłym roku w Niemczech kupiłam sobie letnie sukienki gdzie normalnie mam rozmiar 38/40 tam pasowały mi 34 i XS :szok: Więc tak jak piszesz rozmiar rozmiarowi nierówny.
No wlasnie. Ja jak mieszkalam na Majorce to kupowalam rozmiary 32 bo reszta na mnie wisiala, szeczegolnie spodnie :-D Przyjechalam do Niemiec i np w C&A to nawet 34 jest na mnie za duze, w H&M juz troche wiecej dla siebie znajde. Teraz jest lepiej bo przytylam to sobie nawet sweter 36 w C&A kupilam ktory i tak wyglada na mnie jak ze starszej siostry. Ja raczej w PL sie ubieram bo jednak Polki maja inna figure niz Niemki wiec latwiej mi cos znalezc dla siebie w PL niz tutaj.

reklama
Do góry