reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

Cześć!
Mój Maciuś urodził się z wagą 4020 i był 58 długi a teraz w 15 tyg. ż. waży juz 6700 i mierzy 69cm. Oj jest juz co dzwigać:/

reklama
Witaj, amalenstwo! No to nieźle nadrobił twój szkrabek:tak:

Mój Tymek ma 3,5 m-ca i waży ok. 7300g (na 100% nie udało się go zważyć, bo strasznie skakał na wadze i odczyt co rusz się zmieniał). To dużo lepsze informacje, bo trzy dni wcześniej ważyli go w przychodni na innej wadze i wyszło, że waży 6950g, czyli przez ostatni m-c przybrałby tylko 300g. Na szczęście, dzisiaj zważyli go na tej wadze co zwykle i okazało się, że przybrał tyle ile trzeba, a więc ani za dużo ani za mało tylko 600g. W drugim m-cu życia przybrał prawie 1,5 kg. Ale ostatnio bardziej sobie unormował jedzonko więc od razu ma to odbicie w mniejszych przyrostach. Ile ma wzrostu, nie wiem, bo u nas w przychodni nie mierzą. Jak się obudzi to miarka pójdzie w ruch :-). Teraz jest z wagą na 75 centylu.

wczoraj sama wazylam i miezylam hanifke i wyszlo mi +/- waga 8 kg wzrost 68 cm to chyba nie jest tak zle pragne dodac ze hanifka ma 5 miesiecy no za tydzien bedzie miala...aha mam prosbe czy ktoras z was mogaby sprawdzic jak to mi wychodzi na siatce centylowej bo ja nie umie odczytywac tych wynikow...

Najnowsze dane Jaśka z dzisiaj:
waga 6900 / 25 centyl
wzrost 67 / 50 centyl
glowka i klatka 41

Strasznie urósł mój maluszek, no i przytył w sam raz :)

Majandra własnie porównuje nasze wyniki i jestem w szoku :szok:
Twój synek zawsze był taki chudziutki, a tu teraz przegonił Jaska!! Super!!

reklama
Do góry