reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zachowanie naszych dzieci

Kasiula ten odruch zanika miedzy 6-8mscem zycia jezeli nie jest cwiczony np.na basenie.
ale nie jest on niezbedny do zycia :-)

reklama
Raczej zacznie się bronić przed myciem głowy - wiem z doświadczenia. Ja na razie Joasi też leję po buźce, zobaczymy jak będzie.

A my od dziś zaczynamy używać ronda kąpielowego, bo Mariczka już zaczyna bać się polewania głowy prysznicem. Ale jak sama pryśnie sobie w buzię, to już nie ma płaczu ;d;d;d

koleś to jakiś dziwny , mój znajomy natomiast nauczył swoją córkę czegoś innego :
jak on doprowadzał małą do łez bo np ściszył jej radyjko jak sobie tańczyła (dziewczynka ok3latka) to nadstawiał policzek i mówił "sprzedaj tacie liścia" :szok::szok::szok:

.......... matko kochana.....

Mój tatuś kochany mojego siostrzeńca a swojego wnuka nazywał "Dupek żołędny" no niby takie śmieszne... Pewnego razu moja siostra pojechała z dzieckiem na bankiet firmowy męża swojego a jego szef pyta się owego dziecka "Jak masz na imię" a dziecko "Dupek żołędny", szef "To sobie idę" , dziecko "To idź w diabełki"...to było z 14 lat temu....
teraz Oliwierka dziadek uczy pierdzieć językiem, chyba wiecie co mam na myśli, więc mały jak tylko zobaczy dziadka wywala język i pierdzi opluwając się przy tym a dziadek (poważny Pan księgowy etc) ma radochę...... Opierniczam dziadka ale dla mnie to żałosne!

Co do zwierzaków, u nas kot domowy i podwórkowy zarazem jest głaskany przez Oliwierka pod naszym bacznym okiem i zawsze zwracamy uwagę, ze nie można klepać tylko głaskać. Moim zdaniem szacunek do zwierząt przede wszystkim.

A co Wy z tym myciem głowy i polewaniem na buzię i oczy wodą? Kurczę sobie tez tak polewacie? :/ Ja pochylam w wannie Oliwierka do tyłu i spłukuję głowkę ręką i jemu nie polewam na twarz. Ej mamusie ;D Nie próbowałam jeszcze polewać prysznicem głowki ale spróbuję. Narazie polewam całe ciałko po zakończeniu kąpieli i robię mu delikatny masaż, podoba się bardzo.

A co Wy z tym myciem głowy i polewaniem na buzię i oczy wodą? Kurczę sobie tez tak polewacie? :/ Ja pochylam w wannie Oliwierka do tyłu i spłukuję głowkę ręką i jemu nie polewam na twarz. Ej mamusie ;D Nie próbowałam jeszcze polewać prysznicem głowki ale spróbuję. Narazie polewam całe ciałko po zakończeniu kąpieli i robię mu delikatny masaż, podoba się bardzo.

Ula sobie tez to po 1 a po 2 odchylam glowe oczywiscie ale naleje sie woda na twarz nei pilnuje az tak zeby cos strasznego sie dzialo i zreszta widac roznice co bylo wczesniej a co teraz ;] a kąpie w wannie normalnej juz chyba z 2 miesiace moze mniej nie pamietam dokladnie

z ciekawosci pytam, czy meskie potomstwo tez drapie/szczypie/wyrywa mamom wlosy z glowy? czy to tylko domena dziewczynek (alicja,joasia, amelka)?

reklama
Do góry