reklama

Zachowanie naszych dzieci

reklama
Banana no nie przesadzajmy, wiadomo, że to tylko przenośnia, dziecko nawet gdyby bardzo chciało nie jest w stanie tyle zjeść. Moja Julia ledwo radzi sobie z jedną gałką, a zawsze trzy bierzemy, bo tak oczęta chcą. A bardzo bym chciała ją trochę utuczyć bo wygląda jak siedem nieszczęść:-(

A ja z innej beczki ;-)
Moje dziecko dziś przez sen śpiewa, gada :-D tylko po swojemu więc nawet nie wiem o czym:-D

U nas podobnie:tak: Asia nie śpiewa co prawda ale coś tam gada. A Julia to już wogóle opowiada historie ;-)

Młoda się rozbrykała i aż dziś nie wytrzymałam i postanowiłam odstawić od piersi. Wytrzymałam całą godzinę:-D No bo chodzi to takie , ryczy, miauczy, na ręce nie, ponosić nie, poleżeć nie, posiedzieć nie, pobawić się nie czy to z mamą czy to samemu, po prostu sama nie wie co chce. I od wczoraj nauczyła się popiskiwać, brzmi to mniej więcej tak: "E, e, e, e, e" skacząc przy tym. Uspokaja się tylko przy cycku z którego praktycznie nie pije tylko cmoka, po czym ugryzie. Fajnie mam co? Idzie kur wicy dostać, poważnie. Do taty nie, tylko do mamy chce i koniec. Przy czym mało je ale to chyba z powodu kataru. WIęc nie zmuszam, podtykam co jakiś czas.

Nie wiem co się stało, chyba za dużo0 wolnego mam ostatnio i młoda chce mnie wykorzystać na maksa.

U nas bicie siostry. Czysta agresja, do tego zazdrość z małej wychodzi nawet uszami. Jak tylko zobaczy że głaszczę kota, mam na kolanach Julię, czy przytulam się do taty to od razy przybiega i też chce na opa, bije "przedmiot" mojego zainteresowania i krzyczy "Mama". Ech.

Olaf też jest zazdrosny, ale o mnie. Jak przytulamy sie z Danielem to on krzyczy i ładuje się między nas i potem mnie całuje...kurcze nie wiem jak to będzie jak Filip się pojawi na świecie?!?!?!

dziubasek - u nas jest to samo, jak mnie P pocaluje czy przytuli to Kubus tylko zeby zaciska ze zlosci i sie miedzy nas laduje i przytula ale do meza a nie do mnie, ech...:(
taka mala roznica:P, tlumacze sobie to tym, ze mnie ma caly czas a P nie:P

ktos coś mowił ostatnio o mieszaniu w kiblu ????

dziś z rana jak wstalismy poszlam do kuchni z Pawełkiem wstawic wode na kawe on jak zwykle obchód po domu co tu tata zostawił albo mama wieczorem i co mozna by było popsuc ;D ... po chwili zorientowalam sie ze jakos cicho ... wiec ide na poszukiwanie szperacza i wiecie co ?? zapomnialam zerknac czy maz wychodzac do pracy zamknął drzwi do łazienki.... wchodze do łazienki a moj synek 1 reka trzyma deske w górze a druga szczotka od kibla miesza w nim !! pełno wody wylał przy tym a jak tylko mnei zobaczył zrobil smutna mina i zaczal gadac po swojemu cos pt: " chciałem pomóc nie krzycz" nie wiedzialam czy płakac czy sie smiac ;P

pozatym Paweł tez stał sie "synusiem mamusi" z rak by nei schodzil a zeby dać mu smoczek do buziaka i tetre w reke to nei ma dziecka caly dzień .... tatuś moze połozyc sie na ziemi to Pawełek chodzi na około czym sie zajmuje itp... mama wejdzie do pokoju usiadzie na łozku to ten odrazu biegnie i wdrapuje sie mazepa moja mała ...

a no i od paru dni ma swoje "fochy" ... przykład: robi cos co nie mozna np rzuca klockami w psa ... wiec mowie Pawełku nei wolno rzucac to nagle tak jak stał czy siedział patrzy na mnie "spod byka" ... mina poważna nawet rozsmieszanie nie pomaga nic!! dopiero jak podejde i wezme na rece to "odmula" sie ... eh oj wychodz charakterek oj wychodzi ...

reklama
Olaf też jest zazdrosny, ale o mnie. Jak przytulamy sie z Danielem to on krzyczy i ładuje się między nas i potem mnie całuje...kurcze nie wiem jak to będzie jak Filip się pojawi na świecie?!?!?!

Przyzwyczai się, będzie musiał, ale na pewno bedziesz musiala mieć ta dwójkę na oku non stop. Koleżanka ma 5-latkę, dwulatkę i półrocznego synka. 5-latka absolutnie nieszkodliwa, za to Nadia....książkę by napisać o tym co wkładała małemu do buzi (łacznie z cukierkami i patykami) i jak próbowała się nim "opiekować". Ale to wszystko z miłości, nie zazdrości :tak:

Kasiu u nas mina spod byka rzadzi od miesiąca jak nie dalej, rozbrajająca :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry