reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zaczynamy staranka :)

Witam
To i ja sie dołączam do śniących sie głupot w nocy :eek: śniło mi sie ze mi chłopa do wiezięnia zamknęli :shocked2: hehe !!!!!!!!!!!!!!!!!!
madlen wysokie ciśnienie chyba nie jest zbyt bezpieczne w ciązy ??????? i nic Ci lekarz nie dał na to ?????????????? hmmmmmmm to chyba szybciutko u Ciebie usg bedzie prawda ????????? bo za granicą chyba jakoś w 12 tyg robią tak???????? nie znam sie , wiec mozę coś motam !!!!!!!!!ale sie cieszę ze zobaczysz swoją fasoleczkę niedługo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Katka słonce wizyta OK, nie było USG także tylko sobie posłuchałam serdunia małego, szyjka trzyma jest OK :)

Mój Jaś śpi jeszcze a ja myslę co by tu zrobić dziś do kawki :sorry: w ddtv takie pyszne baby są aż bym zjadła kurcze taką teraz eh,,.....

Macie jakieś fajne przepisy na babki ????????????????????

reklama
hejka :)
u mnie dziś słoneczko świeci i ma być 18 stopni :)

wiolka
dobrze, że te bóle to nic groźnego. Zobaczysz 3 tygodnie zlecą szybciutko.
marta sx- myśl pozytywnie, wiem że jest to ogromny stres ( badanie genetyczne ), ale naprawdę trzeba wierzyć, że wszystko będzie OK. Ja miałam dwa razy takie badanie... nie powiem, bardzo się denerwowałam, ale trafiłam na super lekarkę, która życzliwie wszystko mówiła, opowiadała i już po chwili byłam spokojna.
anisiaj widzę, że nie łatwo podjąć decyzję ... :-(

ilonka ja z tych , co nie pieką ciast :( co najwyżej sernik na zimno z serków homo z galaretką :-)

mnie gin założył kartę ciąży po wizycie serduszkowej i to był chyba 7 tydz.

dziewczyny jaki Wy łykacie magnez ??? dziś raniutko poczułam jakby brzuch mi stwardniał , szybko zażyłam nospę ( nie wiem czy dobrze?) i nie wiem czy wziąć magnez jeszcze ??? - zawsze biorę tylko wieczorem z innymi witaminami, bo mam aż tego magnezu w 1 kapsułce 619mg.

bietka - wczoraj zostałam dłużej w pracy, żeby porządkować teczki klientów i jak zobaczyłam ile tego mam, to stwierdziłam, że na żadne zwolnienie nie pójdę, bo się przez kilka miesięcy nie wykopię spod papierów (oczywiście mogłabym to prowadzić regularnie, ale zawsze miałam czas ;)) bedę rozmawiać z lekarzem w sobotę, początkowo pójdę może na 2-3 tyg, żeby przetrwać mdłości w domu. Zobaczymy...im lepiej się czuje, tym trudniejsza decyzja, ale mój M mnie wręcz zmusza i gdyby coś się stało, to chyba bym miała poczucie winy, że się go nie posłuchałam. Magnezu nie biorę, więc nic Ci nie mogę doradzić.

ilonka - ja w ogóle nie piekę, to nie pomogę :)

anisiaj a jak wrócisz po 3 tygodniach urlopu to przecież będziesz miała sajgon w pracy, chyba, że ktoś za Ciebie to zrobi ...

Anisiaj masz rację te truskawki ie były takie smaczne jak nasze polskie latem mmm.... a jak tam z pracą idziesz na l4 już? A nie mogą kogoś na Twoje zastępstwo dać ? Musztarda w ciąży pycha smakuje :sorry:
Ilonka hi hi ale sen mi się śniły jakieś potwory.
Bietka ja też mam dobrego lekarza czuję się spokojna u niego i też tłumaczy wszystko mam nadzieję,że będzie dobrze.

bietka kochana ja na skurcze i twardnienie wczoraj dostalam zwiekszona dawke magnezu 3x2 aspargin mam brac do tego 2x1 nospe forte bo silniejsza jest

madlen a masz w domu cisnieniomierz ? jak tak to mierz sobie rano i wieczorem bo jezeli masz powyzej 140/90 to bardzooo bardzo nieezpieczne dla ciebie i malenstwa wtedy trza szybko do szpitala bo to moze byc stan przedrzucawkowy grozny dla zycia

katy dziekuje a jak tam u ciebie kochana ??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bietka jak brzunio twardnieje to magnez wskazany - naprawde, Ja miałam w domu całe opakowanie MAGNESIUM b6 skurcz wiec to ciągle biorę bo nie wykupowałam innego, i poprawa niesamowita, bo mi sie stawia moze 2 razy dziennie a wcześniej 2 razy na godzinnę, i ja biorę 4 tabloetki dziennie czyli wychodzi w sumie 200mg na dobę !!!!!!!!!!!nospe też mozna wziąść !!!!!!!!!!!! \
Ja ostatnio zrobiłam serniczek na zimno ale jakoś mam cheć na taką bebeczkę,:) Ja ogólnie uwielbiam piec, gotować itd ale chyba dzis po prostu kupię w cukierni bo są po 7zł u mnie hehe !!!!!!!!!!!!!!!!!! zeby było szybciej :)

Marta-tak już wolne na świeta będzie miała dziś rano jak sie obudziłam troche mnie bolał a teraz już nie,nie denerwuj sie badaniami wszystko będzie wporządku:-) Bietka-wizyte mam za 2 tygodnie to zleci szybciutko mi mój gin kazał magnez zazywać aż 6 tabletek dziennie a zażywałam 2 dziennie a nospe spokojnie możesz brać jak cie boli :happy: Iona ja wrzucałam kiedyś przepis na babke piaskową szybko sie ją robi i łatwo i wychodzi dobra:-p

bietka - nikt nie zajrzy do mojej szafy, więc nikt tego nie zauważy :) poza tym jestem tam jeszcze w piątek i znowu trochę uporządkuje. W mojej pracy jest tak, że każdy psycholog ma swoich klientów i nikt nie ma wglądu do ich papierów oprócz psychologa.

Marta - dyrekcja może dać kogoś na moje miejsce, ale na tej zasadzie,że ta osoba dostanie nowe dzieci, które miały przyjść do mnie, a nie te "zaczęte" (zresztą te staram się "kończyć" od kiedy wiem o ciąży).

w sprawie l4 chcę pogadać z lekarzem i zadecydować. Gdyby nie dojazdy popracowałabym jeszcze długo, ale póki nie wiem co u "Franzosia", to nie gdybam dalej. ("Franzoś to nasza fasolka;))

reklama
Wiolka no to dobrze że już lepiej, ja już kupiłam prezenty dziewczynkom ( od mojej siostry) takie tam słodycze na szczęście Oliwia wierzy jesszcze w zająca a Zuzia mała i nie do końca wie o co chodzi hi hi hi
Ilonka ja przepisów zawsze w necie szukam
Anisiaj a daleko dojeżdżasz ? Franzoś to od Franka i Zosi tak?

Do góry