• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
agulqa, ja mam zasiłek z MOPSu odkąd się Młoda urodziła (bo przecież ja byłam bez pracy), ale teraz we wrześniu obawiam się, że już mi nie przedłużą, dochody mogę przekroczyć, ale od stycznia i tak złożę od nowa, bo będzie następny członek rodziny do podziału ;-)

a jaka w ogóle nam się kasa należy? becikowe (1000zł?), z ubezpieczenia, np. PZU męża, ubezpieczenia żony (kwota zależy pewnie od ubezpieczenia nie?) coś jeszcze w "gratisie"?

My mamy jeszcze kindergeld z Niemiec (bo mąż prowadzi działalność tam) i mamy od nich miesięcznie €200-300 na każde dziecko, Niemcy są super oni we wszystkim ludziom Pomagają :)

Tym batdziej ze to jest aż dziecko nie ukończy 25lat i przysługuje każdemu bez względu ile się zarabia w Niemczech po prostu pomagają ludziom w zakładaniu rodziny a nie utrudniają jak w PL

reklama
Doggi, to prawda, Niemcy mają fantastyczne zaplecze socjalne, tylko że teraz coraz więcej darmozjadów chce ich doić z socjalu i już utrudniają procedury :tak:

sprite, becikowe to "pewne" i drugie becikowe jest w niektórych miastach jako bonusik ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry